Stenfors sadatteli TPS:n tehottomuutta ja KrP:n tehokkuutta: ”Saaks täs ottaa pallon käteen täs pelissä?”

Puolustaja Lauri Stenfors oli erittäin turhautunut neljännen finaalin jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

Puolustaja Lauri Stenfors oli erittäin turhautunut neljännen finaalin jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n kotipeli Nokian KrP:ta vastaan F-liigan miesten sarjan finaaleissa oli monivivahteinen. Periaatteessa joukkue onnistui pallollisesti hyvin, mutta käytännössä se kärsi 3-7-tappion.

Avauserä kuvasi hyvin TPS:n esitystä. Joukkue aloitti vahvasti ja loi paikkoja. KrP kuitenkin osui kahdesti ja pääsi peliin mukaan sitä kautta.

– Mun mielestä tää oli kumminki pallollisesti meidän ihan selkeästi paras peli tähän asti. Painettiin kaveri ihan pieneen boksiin. Sitten kun ne saa yhden paikan per seitsemän minuuttia, niin aina kolahtaa.

– Ihan helvetin turhauttavaa suoraan sanottuna, mutta ei auta kun vain sunnuntaina koittaa taas samalla. Pidetään pallo meillä ja pistetään kaveri pieneen tilaan, jos saatais vedot peittojen ohi, TPS:n konkaripakki Lauri Stenfors puhisi Kupittaalla pelin jälkeen.

Toinen erä oli melkoisen outo kaksikymppinen kaikkiaan. KrP osui siinäkin ensin kahdesti, mutta TPS:n aikalisän jälkeen hukkasi täysin oman rytminsä. TPS nousikin neljän maalin takaa maalin päähän ja vei erän viimeistä varttia selkeästi.

– Siinä oli kanssa kaksi tolppaa ennen kuin kaveri teki viiden sekunnin päästä toiseen päähän. Kaveri on kyllä näyttänyt tässä sarjassa, että miten tehdään maaleja. Siinä me ollaan selkeesti perässä.

– Terotettiin tähän peliin, että koetetaan pysyä enemmän pallossa ja saada hallinnan tunnetta, niin kaveri ei pääse ainakaan kääntämään. Pallollisesti paras peli, mutta 3-7 on taululla, niin ainakaan tää lääke ei toiminut.

TPS:n ykkönen pelasi pallon kanssa vahvan pelin, mutta tilastoissa se ei näkynyt. Viisikon saldoksi kertyi -3, vaikka se hallitsi ajoittain paljonkin peliä pallon kanssa.

Stenfors ei silitellyt kentällistään, vaikka myöntyi siihen, että pallollinen peli kulki.

– Joo ja saldona -3. Se tässä onkin. Kaverilla oli varmaan neljä tai viisi vetoa kolmeen erään ja tekivät kolme maalia. Totta kai tää on ihan pirun syvältä, mutta ei auta itkeä. Sunnuntaina pitää laittaa taas työhaalarit jalkaan.

– Jotain tässä pitää tehdä. Saaks täs ottaa pallon käteen täs pelissä? Heittää vaikka sen pallon sinne. Ei tunnu menevän, Stenfors tuskaili.

Oli miten oli niin ykkönen on Tepsillä tuloskenttä, ja se ei ole kahteen peliin tehnyt maaliakaan.

– Paskat fiilikset. Me ollaan tuloskentällinen ja me ollaan tehty tässä sarjassa kaksi maalia ja päästetty 10. Jokainen joka osaa laskea kymmeneen tietää mistä vuotaa.

– Ei me tahallaan sitä tehdä, että me koitetaan painaa kaverin päätyyn ja ei mee. Kaverin vedot menee aika kaukaa, ihan puolesta kentästä yläkulmaan. Sitten on yhtäkkiä maalin edessä tyhjissä äijä. Näissä peleissä ei noita maaleja kehtaisi päästää, puolustaja manasi.

Stenforsin puheet TPS:n tehottomuudesta ja KrP:n tehokkuudesta saavat tukea myös koko ottelun maaliodottamasta, jonka TPS vei yli maalilla ottelussa. Se on aika harvinaista neljällä maalilla hävinneen joukkueen osalta.

Stenfors oli Raholan tiistaipelin jälkeen laittanut pienen piikin KrP:n kannattajaryhmälle. Puolustaja kommentoi sarkastisesti, että ”oli kiva, että oli Nokian ala-aste huutamassa”. Kannattajaryhmä oli ottanut tästä kaiken ilon irti. Stenforsille oli varattu oma lakana, ja kokenut pakki sai myös kuulla kunniansa tasaisin väliajoin.

– Ei mitään. Kiva kun ne jaksaa vielä vanhalle huutaa. Jopa meinasin vähän syttyä pelaamaan, kun ne rupesi huutelemaan, mut ei mitään. Ei ne paskoille huutele.

Sunnuntain Raholan vitospeliin sävelet on selvät KrP:n johtaessa sarjaa 3-1. Joko KrP voittaa ja kausi päättyy nokialaisten mestaruusjuhliin tai TPS vie, ja kausi jatkuu tiistaina Turussa.

– Hyvinkin simppeli tilanne. Jos on jotain painetta, jota meillä ei tähän sarjaan ole ollutkaan, niin nyt se on nollassa se paine. Voidaan aika samalla pelitaktiikalla lähteä, mut jos tehokkuus on tota luokkaa niin hävitään, mut jos onnistutaan vähän tekeen, niin voi olla, et saadaan vielä Kupittaalle peli, Stenfors arvioi.