Liigat

Yle: Laukaan hallihanke vastatuulessa – viisi kuntapäättäjää teki tutkintapyynnön poliisille

06.06.
2023
Liigat

Kuvituskuva: salibandy.fi

Yle kertoi viime viikolla, että Laukaan Leppäveden hallihankkeesta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

Takana on viisi Laukaan nykyistä ja entistä kunnanvaltuutettua. Tutkintapyynnössä vaaditaan poliisia tutkimaan hankkeen sopimuksiin ja tarjouspyyntöön liittyviä epäselvyyksiä. Epäilyt koskevat sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet mukana aiemmin päätöksenteossa, sekä hankkeessa nykyisin mukana olevia henkilöitä.

Epäiltyjä rikoksia ovat muun muassa törkeä petos, virka-aseman väärinkäyttäminen, virkarikos, kirjanpitorikos, korruptio, kilpailun vääristäminen sekä hankintalain rikkominen.

Laukaan halli liittyy salibandyyn eritoten siksi, että alueelle pitäisi tulla jalkapallohalli ja salibandyareena, jonka oli tarkoitus tulla salibandyseura Happeen käyttöön. Hankkeessa ovat puhuttaneet varsinkin talouskysymykset. Huolta on aiheuttanut talousvaikeuksien kanssa painivan Happeen osuus.

Aihe on toki puhuttanut aiemminkin, ja Ylen edeltävä juttu julkaistiin 10.5, jolloin käytiin läpi hankkeen mahdollisia ongelmia. Happeen puolelta hanketta vetävä Pasi Kotilainen kommentoi asiaa näin tuolloin:

– Asiasta on aikanaan tehty perusteellinen pohjatyö kunnanhallitukselle ja valtuustolle. Myös odotusaika on käytetty hyödyksi. Seuran taloudellinen tilannekin on parempi kuin hankkeesta päätettäessä oli, Kotilainen sanoitti.

Hallin rakentaminen piti alkaa kesän aikana. Rakentaminen tosin viivästyi jo aikaisemmin valituksen vuoksi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen