Yle tarttui F-liigan kehnoihin talouslukuihin – ”Yhteistyökumppanuudet ovat eläneet”

Kimmo Nurminen vakuutti Ylelle, että SSBL oy:n talousluvuista ei ole syytä huolestua. Kuva: Anssi Koskinen

Kimmo Nurminen vakuutti Ylelle, että SSBL oy:n talousluvuista ei ole syytä huolestua. Kuva: Anssi Koskinen

Yle kertoi torstaina artikkelissaan F-liigoja pyörittävän SSBL Salibandy Oy:n kehnoista talousluvuista.

Vuoden 2022 talouslukemat kertoivat, että osakeyhtiö teki noin 801 000 kokonaisliikevaihdolla noin 269 000 euron tappiot. Tappiollista toimintaa on ollut neljä vuotta putkeen ja tappiota on tullut 405 000 euroa näinä vuosina.

Edellisiin vuosiin nähden 2022 oli kuitenkin erityisen vaikea, sillä tappiota tuli viisinkertainen määrä edelliseen vuoteen nähden.

– Tähän ei liity mitään dramatiikkaa, eikä tästä tarvitse huolestua. Oli tiedossa, että vuodet 2021 ja 2022 tulevat olemaan tuloksenteon kannalta haastavia. Tilikauden tulos on se mikä raportoitu on, siihen ei sisälly mitään piilokuluja, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoitti Ylelle.

Liikevaihto kasvoi viime vuonna 150 000 euroa. Materiaalien ja palveluiden -osuus kasvoi suhteessa eniten, 154 000 eurosta 342 000 euroon. Nurminen antoi tälle selityksen ja sanoi kyse olevan ”kasvaneista lähetystuotantokuluista”. F-liiga ei kuitenkaan itse tuota lähetyksiä.

Nurminen kommentoi jutussa myös sponsorimarkkinoita, jotka ovat olleet F-liigan kannalta haastavat. Yhtään lisähelpotusta ei tullut siitä, että sarja lanseerattiin koronapandemian keskellä keväällä 2020.

– Yhteistyökumppanuudet ovat eläneet. Sponsorimarkkina on ollut verrattain haastavaa verrattuna aiempiin vuosiin, Nurminen selitti jutussa.

Ylen kaivamat tiedot perustuivat erityisesti tähän salibandyasiantuntija Toni Lötjösen äksäämään tietoon:

SSBL Salibandy Oy on Suomen Salibandyliiton omistama myynnistä ja markkinoinnista vastaava osakeyhtiö. Sen toimintaan kuuluu F-liigan hallinnointi. SSBL oy:n alaisuudessa toimii neljä työntekijää.

Salibandyliiton uutisoitiin tehneen viime vuonna tappiota kaikkiaan 443 000 euroa. Se joutui tekemään myös henkilöstöleikkauksia kevään aikana.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen