Junkkariselle yhden ottelun pelikielto – ”Lyö tilanteessa mailallaan Hankkiota pään tai kaulan alueelle”

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga
Happee-puolustaja Jonne Junkkarinen Salibandyliiton kurinpitodelegaatiolta sai yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Happee-Jymy-ottelun jälkeen.

Tilanteessa Junkkarisen maila osui Jymy-pelaajaa pään tai kaulan alueelle ja hän sai tilanteesta pelirangaistuksen ottelussa. Junkkarinen kärsii rangaistuksen lauantain FBC Turku-ottelussa. Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä ohessa:

Tilanteessa Jymyn Hankkio työntää ja mahdollisesti puristaa Happeen Junkkarista kyljestä pelitilanteen ulkopuolella. Hankkion käännyttyä tilanteesta pois Junkkarinen huitaisee mailallaan Hankkiota.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Junkkarinen tahallaan lyö tilanteessa mailallaan Hankkiota pään tai kaulan alueelle. Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Junkkarisen tarkoituksena ei välttämättä ole ollut osua vastustajaa pään tai kaulan alueelle, on pelaaja kuitenkin vastuussa mailankäytöstään.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että vastustajan lyöminen mailalla on ehdottomasti peliin kuulumaton teko ja Junkkarisen tarkoituksena on ollut vahingoittaa vastustajaa. Lyönti ei ole voimaltaan ollut kovin kova, mutta selvästi riittävän voimakas tuottamaan kipua.

Videotallenteiden perusteella on jäänyt epäselväksi, onko Junkkarisen lyönti osunut Hankkiota päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että lyönti on joka tapauksessa ollut vaarallinen osuessaan pelaajaa pää hän tai ylävartaloon.

Kurinpitodelegaatio huomauttaa, että linjaus vähintään kahden ottelun pelikiellon määräämisestä päähän kohdistuneesta pelirangaistuksen arvoisesta rikkeestä on poistunut. Rikkeen kohdistuminen päähän on edelleen rangaistusta ankaroittava seikka. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Junkkarisen mailalla lyönti on ollut holtiton ja vastustajan turvallisuudesta piittaamaton teko.

Kurinpitodelegaatio määrää Junkkariselle yhden ottelun pelikiellon.

Teksti: Osin F-liigan tiedotteesta