Pääkalloennakko: KrP – tulos tai ulos

KrP:n viime kausi sisälsi riemua ja pettymyksiä. Kuva: Anssi Koskinen

KrP:n viime kausi sisälsi riemua ja pettymyksiä. Kuva: Anssi Koskinen
Nokian KrP voitti viime kaudella runkosarjan, mutta hyytyi mestaruustaistossa loppumetreillä. Se johti finaalisarjaa jo 3-1 TPS:aa vastaan, mutta taipui seitsemännen finaalin jatkoajalla 3-4-sarjatappioon.

Lähtökohdat:
KrP oli läpi viime kauden hyvä tai erinomainen, mutta kompuroi ratkaisevilla hetkillä, ja maksoi isot oppirahat. Päästyään käytännössä niin lähelle mestaruutta kuin mahdollista, on Suomen mestaruuden tavoittelu loogista jatkumoa menneeseen.

KrP:n vahvuudet näkyivät viime kaudella eritoten hyökkäyspäässä. Nyt se pyrkii vielä lisäämään virtausta ja tempoa entisestään. TPS päihitti sen finaaleissa määrittämällä pelin temmon itselleen mieluisaksi. KrP aikoo olla pallottomana viime kautta aktiivisempi myös prässin suhteen, sillä sen suhteen KrP:n aseet loppuivat ratkaisevilla hetkillä.

Pallon kanssa ja hyökkäyspäässä pelitaitoa pursuava joukkue on sarjan kärkeä. Vaikka KrP:ta on kehuttu hyökkäyspelin osalta, niin sen viime kausien suurimmat kehitysaskeleet on otettu puolustus- ja viisikkopelissä.

Janne Kainulainen lähtee nyt toiselle päävalmentajakaudelle ja menestyspaineita on jo niskassa. KrP:n tavoite ei ole olla pelkästään Suomen paras, vaan muutaman vuoden säteellä maailman paras. Se ei taasen toteudu ilman Suomen mestaruutta.

Kokoonpano:
KrP:n kokonpano ei pahemmin muuttunut. Olennaisin lähtijä oli pitkän linjan soturi Morics Krumins. Tulijapuolella Roni Tuononen on erinomainen kakkosvahti liigatasolle. Kokoonpanon pysyvyys on kautta valmistautuessa tärkeä asia. Vili Liponen ja Luka Ainoa ovat loukkaantumisten vuoksi pois kuukauden tai kaksi. Jere Mattila on palaamassa kokoonpanoon.

Hyökkäysarsenaali KrP:lla on laaja. Joona Rantala on sarjan parhaita senttereitä. Laitureista Mikko Laakso, Joonatan Kovanen, Henri Johansson ja Valtteri Viitakoski ovat eittämättä laatumiehiä, ja Laakso parhaita oikeita laitureita koko sarjassa. Keskikaistan suhteen on ollut kysymysmerkkejä, ja Juuso Aholaa ollaan nyt laminoimassa sentteriksi, vaikka vauhdikas nuorukainen on loistava laituri.

Puolustuksen ykkösmies on taitava Miska Mäkinen, joka tukee hyvin hyökkäyksiä ja rytmittää peliä. Nico Jonaeson on saman kastin pelimies, jolla tosin on edelleen ajoittain omassa päässä hiukan ongelmia. Olli Arkkila sai viime kaudella ansaittua vastuuta, sillä osaamista löytyy molempiin suuntiin. Kruminsin lähdön jälkeen Topias Simonen saanee entistä enemmän vastuuta. KrP:n kannalta Miro Tuomalan olisi syytä pysyä kunnossa, sillä hän on sarjan parhaita maalivahteja.

Juuso Aholasta on moneksi hyökkäyspäässä. Kuva: Esa Takalo

Mielenkiintoinen pelaaja: Juuso Ahola
Aholan kohdalla kiinnostavaa on varsinkin pelipaikka. Vahvasti vaistolla pelaava Ahola on osoittanut taitonsa liigatasolla. Sentterinä tila käy hiukan pienemmäksi pallollisena, ja kaikki nuorukaisen vahvuudet eivät välttämättä tule esille. Laidassa tilaa on usein enemmän taitavalle, röyhkeälle ja nopealle porilaiselle. Sentteriksi Aholaa joka tapauksessa ajetaan ja se voi olla pitkällä tähtäimellä erinomainen ratkaisu. Tulevalla kaudella saatetaan silti nähdä vielä kasvukipuja, sillä esimerkiksi oman pään pelissä on vielä kehitettävää.

Mahdollisuudet:
Mahdollisuudet ovat mestaruudessa, ja KrP:n tapauksessa se on jo oikeastaan minimitavoite viime kauden jälkeen. Suomen Cupin tai runkosarjan voitot tuskin lämmittävät ihan hirveästi, jos keväällä ei tule kultaa kaulaan. Sarjan kärkipäähänkin nähden leveä laatukokoonpano tuo mahdollisuuksia pitkällä kaudella. KrP:n parhaat pelaajat ovat oivassa peli-iässä ja nyt potentiaali olisi aika ulosmitata. Jos pelilliset muutokset eivät mene aivan mönkään joukkue on sarjan kärkeä lähtökohtaisesti.

Uhat:
KrP ei ole vielä koskaan varsinaisesti voittanut mitään runkosarjan lisäksi, vaikka tilaisuuksia on ollut viime vuosina. Se on askel, joka joukkueen pitäisi nyt pystyä ottamaan. Kaikki potentiaali siihen on, mutta jotain on toistaiseksi mennyt pieleen. Viime kaudella vielä karusti. TPS myös riisui joukkueen aseista yllättävän helposti viime keväänä, ja se on toiminut herätyksenä KrP-leirissä. Kun vain mestaruus kelpaa, ovat paineet melkoiset. Se vaatii myös pelaajilta suurta vastuunkantoa. Maalivahtiosastolle joutuu joka kausi laittamaan pienen uhkakuvan. Tuomala on nyt pysynyt kunnossa, mutta joukkueessa pidetään varmasti sormia ristissä, että tilanne pysyy hyvänä koko kauden ajan.

Perustelu sijoitukselle: 1-4
Outoja asioita pitäisi käydä, että KrP ei olisi mukana mitalipeleissä keväällä. Mestaruustaistelu on kuitenkin tasaista ja kovaa tälläkin kaudella ja mitään vapaalippuja ei ole millekään joukkueelle tarjolla. KrP:lla on kuitenkin erinomaiset lähtökohdat kauteen.

Odotukset KrP:n sisällä ovat isot, ja ainakin tällä joukkueella vedetään nyt todennäköisesti viimeistä tanssia. Joukkueeseen on satsattu sen verran, että tulosta pitäisi tulla viimeinkin.

Joukkuekohtaisissa kausiennakoissa joukkueet arvioidaan karkeasti eri kategorioihin eli 1-4, 5-8 ja 9-12. Kun joukkuekohtaiset ennakot on julkaistu, julkaistaan myös ranking sijoituksineen kokonaisuudessaan.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen