Raatevaara pelasi vanhaa seuraansa vastaan Super Cupissa: ”Pelissä ei käynyt kertaakaan mielessä”

Anu Raatevaara puolusti viime kaudella vielä SB-Pron punaisessa pelipaidassa, mutta edustaa tällä kaudella TPS:aa. Kuva: Anssi Koskinen

Anu Raatevaara puolusti viime kaudella vielä SB-Pron punaisessa pelipaidassa, mutta edustaa tällä kaudella TPS:aa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n naiset juhlivat lauantaina salibandyn Super Cupin voittoa Tallinnassa. SB-Pro kaatui finaalissa maalein 8-4.

Puolustaja Anu Raatevaara kohtasi viime kauden joukkueensa Suomen mestari TPS:n paidassa.

– Ei se loppujen lopuksi poikkea siitä muihin vastustajiin nähden. Kun ollaan kentällä ja pelissä intensiteetillä niin ei sitä niin mieti, mutta oli paljon tuttuja toisella puolella, ja kyllähän se ennakkojännitteitä aiheuttaa. Pelissä ei käynyt kertaakaan mielessä, että vastassa on viime kauden pelikaverit, Raatevaara tuumi pelin jälkeen.

Ottelussa TPS oli selkeä ennakkosuosikki. Alkuun pelissä oli hyvä intensiteetti ja Pro pysyi TPS:n mukana, mutta sittemmin Suomen mestari otti pelistä ohjat ja meni menojaan.

– Alussa oli pientä jännitettä. Molemmat joukkueet oli aika tarkkoja omasta pelistään. Aika tasaisesti mentiin ensimmäinen erä ja toisen erän alkupuolisko. Saatiin vähän rentoutta peliin mukaan, niin huomattiin olevamme paljon pallolla ja päästiin luomaan paikkoja ja se toi varmuutta omaan tekemiseen.

TPS otti toisen perättäisen voittonsa Super Cupissa ja jatkoi voittoputkeaan Suomen kentillä, joka alkoi jo keväällä 2022. Turkulaisten yksi kauden iso tavoite meni kuitenkin mönkään, kun joukkue putosi Champions Cupista kaksi viikkoa sitten häviten kahdesti ruotsalaiselle Pixbolle.

– Olihan se iso pettymys ja yksi kauden tärkeimpiä tavoitteita. Valmistauduttiin jo kesällä, että päästään pelaamaan niitä pelejä. Se on aika harvinaista herkkua, eikä ihan joka pelaaja ei sinne pääse koko uransa aikana.

– Kovasti harmitti ja tiedetään, että pitää tehdä aika paljon töitä, että Ruotsin joukkueita vastaan pärjätään. Tavoitteet ovat tosi korkealla sen suhteen jatkon kannalta, Raatevaara ruoti.

Raatevaara ehti edustaa SB-Prota kahdeksan kauden ajan. Oliko syynä seuravaihtoon pelkästään pelilliset asiat?

– Osittain pelilliset syyt. Tiesin jo keväällä, että tulen vaihtamaan seuraa joka tapauksessa. Hain myös kouluun samalla ja pääsin Turun yliopistoon opiskelemaan. Se oli viimeinen naula Turkuun lähdölle. Vähän molempia siis.

TPS on asettanut riman korkealle naisten liigassa ja on voittanut kaksi viimeistä mestaruutta. Raatevaara voitti Pron kanssa kaksi SM-kultaa, kolme SM-hopeaa ja pronssin, joten kokemusta menestykseen johtaneesta toimintakulttuurista on jo ennestään.

– Jokaisessa joukkueessa on varmasti aika erilaisiakin toimintamalleja ja olen viihtynyt tosi hyvin. TPS on tosi iso organisaatio ja siellä on miehiä ja naisia. On ollut tosi yhteisöllinen fiilis. Olen nauttinut joka hetkestä.

– Töitä tehdään tosi kurinalaisesti ja pelaajat on tosi sitoutuneita niin kuin varmasti muissakin joukkueissa, mutta se on noussut TPS:ssa esille.