KSML: Häätöuhkaus ei toteutunut – Happee sai sovittua maksuasiat kaupungin kanssa

Happeen pelit ja harjoitukset jatkuvat kaupungin tiloissa. Kuva: Esa Jokinen

Happeen pelit ja harjoitukset jatkuvat kaupungin tiloissa. Kuva: Esa Jokinen

Viime viikolla uutisoitiin laajasti eri medioissa Happeen rästeistä Jyväskylän kaupungin suuntaan.

Tuolloin kerrottiin, että Happee on lentämässä ulos kaikista Jyväskylän kaupungin tiloista 1.11. alkaen viikon ajaksi, sillä se ei ollut pysynyt maksusuunnitelmassaan. Pääkallon jutussa Jyväskylän liikuntajohtaja Anne-Leena Sahindal antoi Happeelle kuitenkin pienen takaportin. Hän sanoi tuolloin, että päätös oli tehty keskiviikkona, mutta:

– Se laitetaan fyysisesti täytäntöön torstaiaamuna. Jos asiat ovat siihen täytäntöönpanoon mennessä selvitetty Happeen puolesta, niin sitten vuorot säilyisi.

Tänään 31.10. Keskisuomalainen kertoi jutussaan, että kaupunki ja Happee ovat päässeet yhteisymmärrykseen. Jutusta ei selvinnyt milloin yhteisymmärrykseen oli päästy.

– Ikävästä tilanteesta huolimatta hyvässä yhteistyössä seuran kanssa saatiin asia neuvoteltua. Nyt vuorot jatkuvat entiseen malliin, Jyväskylän liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kommentoi lehdelle.

Happeen sihteeri Timo Kovala kiitteli jutussa kaupungin yhteistyökyvyn lisäksi yhteistyökumppaneita, jotka olivat auttaneet seuraa vaikeassa tilanteessa.

Jutussa kerrottiin yleisesti ottaen samoja asioita kuin aiemmin siitä, että Happeen tilanteen taustalla ovat vanhat velat, tämän syksyn tilannetta on vaikeuttanut jäsenistön väheneminen ja sen, että edustusjoukkue pystyy tuomaan eniten rahaa ry:n kassaan. Jutussa mainittiin myös, että kallistunut bussimatkustaminen on vaikuttanut taloudelliseen tilanteeseen.