Luukkonen häntäpään taistosta: ”Helsinkiläisiä on kuitenkin viety kuin kuoriämpäriä”

EräViikingit venyi viime keväänä pitkälti konkariosaston avaustamana. Kuva: Mika Hilska

EräViikingit venyi viime keväänä pitkälti konkariosaston avaustamana. Kuva: Mika Hilska

Miesten F-liigan runkosarjaa on pelattu joukkueesta riippuen noin neljäosa. Häntäpään osalta on nähty yllätyksiä, mutta tällä hetkellä pohjaviisikko ei ole kaukana ennakoidusta.

EräViikingit on ollut monien huulilla erityisen heikon alkukauden vuoksi. Joukkue on kerännyt nolla pistettä ja maaliero on surullinen 23-71. Pääkallon asiantuntija Heikki Luukkonen otti kantaa ErVin heikkoihin otteisiin ja häntäpään taistoon ylipäänsä.

Alkukauden suuri murheenkryyni on ollut EräViikingit. Miten ErVi on uponnut näin syvälle, ja onko ulospääsyä tiedossa?

– EräViikingit pelasi fuusiota seuraavana kautena Superfinaalissa ja voitti Suomen Cupin. Koronakauden runkosarjaa lukuunottamatta trendi on ollut joka kausi laskeva. Keväällä 2023 konkariosasto pelasti seuran vielä kuilun partaalta karsinnoissa, mutta suunta ei näytä vieläkään kääntyneen.

– Voidaan myös perustellusti sanoa, että kehityskulku on ollut looginen, vaikkei tietenkään toivottu. Haasteita on EräViikinkien korpivaelluksella riittänyt varmasti niin kaukalon sisä- kuin ulkopuolellakin. Suuntaa ei ole ainakaan vielä kyetty kääntämään.

– Kesän siirtoikkunassa Mosalla tehtiin muutamia mielenkiintoisia hankintoja, mutta lähtijöiden lista oli tuntuvasti laveampi. Valmistavan kauden harjoitusottelut sujuivat kuitenkin lupaavasti ja uusiutunut ryhmä esiintyi raikkaasti.

– F-liigan avausviikolla joukkue kiri takamatkalta Espoossa maalin päähän ja kotiavauksessa pelattiin uskottavasti oululaisten kanssa pisteistä. Viidessä muussa ottelussa helsinkiläisiä on kuitenkin viety kuin kuoriämpäriä ja päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on kaksinumeroinen. Maalivahtiosastolle osuneet loukkaantumiset eivät ole helpottaneet oman pään tilkitsemistä.

– EräViikinkien otteluohjelma on mielenkiintoinen. Seuraavissa kolmessa ottelussa vastassa ovat kauden alla joukkueen päävastustajiksi ennakoidut ryhmät (Jymy, LASB ja FBC Turku). Teoreettisesti yhdellä voitolla voi nousta jumbosijalta ja kahdella jopa karsijan paikalta. Maalieroilla ei ole merkitystä, kunhan voittaa oikeat pelit. Isossa kuvassa yksittäisten otteluiden lopputulokset eivät ole ratkaisevia. Mikäli ErVi mielii takaisin pudotuspeleihin, niin toimintaa pitää terävöittää.

Jos mietitään sijoja 8-12 niin nyt siellä on ennakoiduista joukkueista jo neljä viidestä, ja Jymy tekee poikkeuksen. Miten tässä taistelussa tulee käymään? Nouseeko Jymy muun nelikon yläpuolelle ja pudotuspeleihin?

– Jymy ja LASB ovat onnistuneet ottamaan pisteitä useammaltakin pudotuspeleihin ennakoidulta joukkueelta. Muiden pistetili on karttunut pääosin keskinäisissä peleissä. Perinteinen pohjalainen painiseura on ottanut niskalenkin taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta viisikon keskinäisistä mittelöistä on myös kartutettava pistepussia, ettei ote kirpoa. Alkukauden perusteella Jymy näyttää varteenotettavalta pudotuspelijoukkueelta.

Julkaisemme myöhemmin lisää Luukkosen mietteitä koskien viikon huippuottelua KrP-Classic ja syksyn onnistujia yksilötasolla maajoukkuetta ajatellen.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen