Pitäisikö Happeen ja O2:n välillä olla syvempää yhteistyötä? ”Fuusio on sitten taas jo tosi raju juttu”

Happee Steamers ja O2-Jyväskylä kohtaavat miesten Divarissa. Kuva: Esa Jokinen

Happee Steamers ja O2-Jyväskylä kohtaavat miesten Divarissa. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kauko kertoi maanantaisessa haastattelussa Happeen taloudellisista haasteista.

Yhtenä seikkana nousi esille Kaukon huoli siitä, että kaupungissa ei olisi enää miesten liigajoukkuetta. Jyväskylässä on yksi Suomen isoimmista salibandyseuroista O2-Jyväskylä, ja Happee, kun puhutaan pääsarjatasosta.

Äkkiseltään ulospäin vaikuttaa vähän siltä, että kahden seuran välillä voisi olla syvempääkin yhteistyötä.

– Ollaan tässä vuosien varrella O2:n kanssa keskusteltu junioreiden ylemmän pään toiminnasta. Onko järkeä kilpailla keskenään pelaajista vai rakennettaisiinko sellainen polku, mikä tuottaisi paremmin pelaajia liigaan ja Divariin myös. Kyllähän tällaisia keskusteluita käydään, on käyty ja esimerkiksi viime kesänäkin juteltiin näistä asioista, Kauko avaa.

O2 on onnistunut nousemaan hyvällä tasolle omalla toiminnallaan. Se on pelannut Divarissa jo vuosia miehissä, ja pelaa nyt naisten puolella F-liigassa.

– Tietyllä tavalla haasteena on ollut, että O2:lla on ollut miestenkin puolella tavoitteena se, että hekin jossain kohtaa pelaisivat liigassa. Siinä yhtälössä näen, että yhteistyö on vähän vaikeata, jos me kilpaillaan vähän samasta asiasta.

– Kun katsoo pelaajamääriä niin itse näen kaupungin tilanteeseen siten, että kaupungissa on yleisesti ollut haastetta massojen osalta. Täällä voi omasta mielestäni pelata maksimissaan yksi liigajoukkue miehissä. Optimaalinen tilanne voisi olla myös se, että olisi yksi Divarin joukkue ja yksi joukkue Suomisarjassa. Nykyisestä massasta ei riitä pelaajia kahteen liigajoukkueeseen.

Kauko kuitenkin kertoo, että seurojen välillä on jo yhteistyötä.

– Viime kaudella oli jo yhteisjoukkueita, ja tällä kaudella myös. Ensi kaudelle on myös puhuttu tiettyjen ikäluokkien yhteisjoukkueista, että saadaan tarpeeksi iso massa tiettyihin ikäryhmiin ja pystyttäisiin niissä ikäryhmissä kilpailemaan muun Suomen huippujen kanssa. Tällaisia asioita tehdään jo nyt. En mä niistä ole ainakaan mitään huonoa kuullut.

Kuten yleisesti on nähty, varsinainen fuusio olisi jo vaikeampi asia toteuttaa. On nähty, että fuusioissa 1+1 ei ole automaattisesti 2, ja sen Kauko vaikuttaa myös tiedostavan.

– Fuusio on sitten taas jo tosi raju juttu, jos sellaista aletaan miettiä. Siinä joko toisen seuran tai jopa molempien identiteetti pitäisi laittaa palasiksi. Jompi kumpi joutuisi nöyrtymään. En ole niin tarkkaan sitä asiaa miettinyt, enkä siitä puhunut, että olisiko se mahdollista.

– Esimerkkinä voisi olla vaikka se, että liigajoukkue jatkaisi Happee-nimellä ja siellä sitten olisi jotain yhteyksiä, että jossain kohtaa joukkueet olisivat O2:sia ja jossain kohtaa Happeita. En osaa sanoa sen tarkemmin tällä hetkellä.

– Tulevaisuudessa tuota kannattaa varmasti jossain kohtaa harkita, että onko järkevää kilpailla keskenään. Kun kenttää tällä hetkellä katsoo, niin ei vaikuta järkevältä tehdä noin (kilpailla keskenään), että ei käy niin, että molemmilla menee huonosti. Ei sekään hyvä tilanne ole, Kauko pohtii kokonaisuutta lähinnä teoreettisesti nykytilanteessa.

Rekrytoimme uusia tekijöitä! Jos kiinnostuit niin lisätietoja löytyy täältä: Rekry: Haluatko mukaan Pääkallon toimitukseen