EräViikingit järjesti jättiyllätyksen miesten liigassa – Classicin oma pelaaja kuritti kahdesti

Simon Stransky naulasi viisi pistettä Classicia vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Simon Stransky naulasi viisi pistettä Classicia vastaan. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten F-liigassa nähtiin keskiviikkona iso yllätystulos. EräViikingit haki nimittäin 9-5-vierasvoiton Lempäälästä, ja jätti Classicin pisteittä.

Ottelu oli pitkään hyvin tasainen, mutta kolmannessa erässä EräViikingit repi kaulan kotijoukkueeseen. Juuri ennen päätöskymppiä Vilho Helin (2+1) laukoi ylivoimalla EräViikingit 4-3-johtoon, ja sen ErVi piti loppuun asti. Simon Stransky (3+2) osui vielä kolmesti päätöskympillä, eikä tamperelaisjoukkue saanut enää kiriä aikaiseksi.

Vilho Helinin rooli voitossa on kiinnostava, sillä puolustaja on Classicin pelaaja, mutta on tällä hetkellä lainalla EräViikingeissä. ErVin tshekkivahvistuksista Matej Penicka kunnostautui tehoin 1+3.

ErVi lähti peliin hyvän matalalla blokilla ja se kannatti. Joukkue puolusti hyvin, ja iski tehokkaasti vastaan. Epävirallisissa tilastoissa Classicille merkittiin 64 laukausta ja EräViikingeille vain 19 (lukema todennäköisesti suurempi). Lukas Kriz pelasi erinomaisesti maalin suulla, ja nappasi 25 torjuntaa nimiinsä.

Voitto oli ErVin kannalta tärkeä. Se nousi kuuteen pisteeseen, ja ohi FBC Turun toiseksi viimeiselle sijalle. Classicin kausi on ottanut viime aikoina synkemmän käänteen. Joukkue pelasi vahvan alkukauden, mutta on viimeisen kuuden pelin aikana hävinnyt myös Indiansille ja Nokian KrP:lle. ErVi-tappio oli sarjakakkoselle toinen perättäinen.

Illan toisessa liigapelissä Happee palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle kaatamalla SPV:n 10-5. Joukkueen tehopelaajana hääri Markus Salmi (2+2). Happee nousi voitolla seitsemänneksi ja SPV on kuudentena.