Härmän uskotaan olevan naisten maajoukkueen seuraava päävalmentaja – ”Eiköhän tässä valinnassa mennä talous edellä”

Jarmo Härmä toimi kaksi kisaperiodia miesten U19-maajoukkueen päävalmentajana. Kuva: Henri Keränen

Pääkallo kysyi taannoin viikon kysymyksenä, että ”Kenestä tulee naisten maajoukkueen seuraava päävalmentaja?”.

Vaihtoehtoina oli neljä suoraa nimeä, sekä vaihtoehto jossa sai ehdottaa nimeä listan ulkopuolelta. Selkeä suosikki oli miesten U23-maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Härmä, joka keräsi äänipotista peräti 55,1%.

Kakkosehdokiksi nousi Jukka Kouvalainen (14,3%), kolmanneksi vaihtoehto ”joku muu” 12,2%, neljänneksi Aki Vilander (10,2%) ja Jukka Ruotsalaista äänesti 8,2 prosenttia. Kaksi viimeksi mainittua toimivat Lasse Kurrosen valmennustiimissä viime kisaperiodilla. Kouvalainen oli pitkään PSS:n päävalmentaja, mutta ei ole tällä kaudella valmentanut mitään liigajoukkuetta.

Listalle ehdotettiin vaihtoehdoksi Tiia Ukkosta, joka toimii tällä hetkellä maajoukkueen joukkueenjohtajana. Kommenteissa Härmää perusteltiin eritoten sillä, että hän on jo Eerikkilän palkkalistoilla ja siksi myös Salibandyliiton kannalta edullinen vaihtoehto. Härmällä on aiempaa kokemusta myös miesten U19-maajoukkueesta sekä miesten F-liigasta OLS:n, M-Teamin ja viimeksi Nokian KrP:n penkin takaa.

Maajoukkueen uusi päävalmentaja tullaan nimittämään vuoden 2024 alkupuolella.