Northern Starsin pelireissu sai lauantaina ikävän käänteen bussin ajettua ojaan – ”Matkassa oli myös valtava määrä tuuria”

Northern Starsin pelireissu päättyi ikävällä tavalla. Kuvituskuva: salibandy.fi

Naisten Divarin Northern Starsin pelireissu päättyi lauantai-iltana bussionnettomuuteen.

Asiasta julkaistiin asianmukainen tiedote lauantaina, ja siinä kerrottiin joukkueen bussin ajaneen ojaan. Northern Starsin valmennukseen kuuluva Marko Vaittinen avasi tapahtumia tarkemmin sosiaalisessa mediassa, ja myöhemmin myös Pääkallolle.

– Pelireissu loppui kovaan rysäykseen siirtymällä Ylivieskasta Kokkolaan, noin 30 kilometriä ennen määränpäätä. Erittäin huonon olosuhteen keskellä matkassa oli myös valtava määrä tuuria. Muutama kymmenen metriä aikaisemmin, jos olisi ajauduttu ulos, olisi rysäys ollut monin verroin rajumpi. Bussi pysyi ja pysähtyi pyörilleen pomppuisasta kyydistä huolimatta, Vaittinen kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Vaittinen avasi asiaa sen osalta Pääkallolle, että vähän aiemmin pudotus tien ulkopuolelle olisi ollut pahempi.

– Tuuria oli myös, ettei kukaan loukkaantunut vakavammin. Niin pelaajat kuin tavaratkin hakivat rytäkässä bussissa uutta sijaintia. Yksi pelaaja kuljetettiin sairaalaan kuvauksiin, mutta niin hän kuin muutkin, selvisivät ruhjeilla, Vaittinen selvensi kirjoituksessaan.

Koska järkytys oli onnettomuuden jälkeen kova, annettiin myös jälkihoitoa joukkueen sisällä.

– Oltiin kolaripaikalla pari tuntia, ennen kuin päästiin lähtemään hotellille. En tarkkaan tiedä minkälaista jeesiä annettiin toiseen bussiin siirretyille, kun jäin loukkaantuneen pelaajan kanssa vaurioituneeseen bussiin, mutta ilmeisesti siellä oli käynyt pelastajia juttelemassa porukan kanssa.

– Hotellilla juteltiin ruokailun jälkeen hetki koko porukalla. Tarjottiin mahdollisuutta ammattiapuun ja tietysti meihin taustoihin sai olla yhteydessä. Aamupalalla vielä istuttiin yhdessä ja juteltiin tuntemuksista, Vaittinen kertoi jälkihoidosta.

Vaittisen mukaan oli hyvä, että vaikka pelaajat olivat kaukana kotoa, oli vertaistukea tarjolla. Joukkueen sisällä on selvitelty mahdollisuutta ammattiauttajan apuun vielä tällä viikolla.

Vaittinen kiitti tapauksessa paikalle jäänyttä vapaalla ollutta ensihoitajaa. Myös Kokkolan Sokos Kaarle-hotelli oli palvellut joukkuetta työaikansa ulkopuolella ja järjestänyt vaatteita sekä peseytymistarpeita, kun joukkueen varusteita jäi bussiin.

Kuten joukkueen valmennukseen myös kuuluva Timo Suonpää tässä suosittaa: turvavöiden käyttö pelireissuilla ei ole lainkaan huono idea.