Pääkallotodistus: Turunen ja Kaupit Suomen eliittiä – murskavoitosta huolimatta keskitasoinen kokonaissuoritus

Ulla Valtola onnistui MM-debyytissään. Kuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti Singaporen MM-kisat vakuuttavalla 14-1-voitolla. Tässä jutussa KalloCastin toimitus arvioi Suomen joukkueen suoritukset.

Suomi aloitti pelin tunnustellen, mutta paransi pikku hiljaa, ja lannisti tiukasti puolustaneen Latvian. Lähtökohtaisesti Latvian kokoonpano on sitä tasoa, että Suomen joukkueesta ei pitäisi löytyä yhtään huonompaa pelaajaa. Jos verrataan tasoeroa, niin Latvia tuskin pärjäisi erityisen hyvin F-liigan naisten sarjassa.

Siihen nähden lopputulosta voi pitää sellaisena, kun sen kuuluukin. On kuitenkin selvää, että kenenkään suomalaispelaajan ei tarvinnut yltää ”maailmanluokan suorituksiin”. Selkeitä valopilkkuja olivat ykköskentän Miisa Turunen (3+3), Oona Kauppi (3+5) ja Veera Kauppi (4+2). Tämänkään kentällisen ei tarvinnut silti pelata ylärekisterissä. Parhaaksi puolustajaksi raati arvioi debytantti Ulla Valtolan, joka tarjosi muutamia hyviä oivalluksia. Koko nelikolle annettiin neljä kalloa.

Suomen valmennus saa myös puhtaat paperit. Lähestyminen peliin oli oikeanlainen ja tulos hyvä. Lisäksi se pystyi reagoimaan hyvin Laitilan loukkaantumiseen ja peluutti viisaasti. Loppua kohden Suomi myös säästeli virtaa oikealla tavalla.

Pääosin Suomen esitykset olivat keskitasoisia, jolloin arvosanaksi tuli kolme kalloa. Kolme pelaajaa meni selkeästi kategoriaan ”parannettavaa jäi”, sillä Latvian tasoista vastustajaa olisi voinut odottaa parempaakin. Kokonaisuutena ykköskentän takaa tehtiin neljä maalia. Juuri tässä Latvia-pelissä olisi ollut sauma saada onnistumisia.

Todistuksesta vastasivat Salibandypodcast KalloCastin Joel Siltanen ja Toni Lötjönen. Voit kuunnella KalloCastia joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.

Lue myös:
Oona Kauppi saattoi tehdä MM-kisojen suomalaisennätyksen: ”Mä naureskelin niitä mun paria syöttöpistettä”

Kallotodistus

Maalissa: Noora Vuorela 3

Kenttäpelaajat:
Miisa Turunen 4
Veera Kauppi 4
Oona Kauppi 4
My Kippilä 3 (pelasi vain noin puolet pelistä)
Daniela Westerlund 3

Sara Piispa 2
Jenna Saario 3
Milla Nordlund 2
Alma Laitila 3 (loukkaantui toisessa erässä)
Laura Manninen 3

Johanna Homi 3
Meri-Helmi Höynälä 2
Hanna Niemelä 3
Mia Vallenius 3
Ulla Valtola 4

Laura Rantanen 3 (pelasi alle kaksi erää)
Sofia Leino 3 (pelasi päätöserässä)
Emilia Pietilä (ei pelannut)
Krista Nieminen (MV) (ei pelannut)

Valmennus: 4

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus