Vastustajalle huudettu ”**ttu sä oot tyhmä jätkä” johti yhden ottelun pelikieltoon Divarissa

Miesten Divarissa langetettiin yhden ottelun pelikielto SaiPan Jasu Lindille.

Pelikielto juontaa juurensa viikonlopun paikallispeliin SaiPa-Josba. Kurinpitodelegaation päätöksessä asiasta kerrottiin seuraavaa:

Tilanne tapahtuu ottelun viimeisellä minuutilla pelin ollessa poikki. Josban Miika Kosonen saa jäähyn ja on kävelemässä kohti jäähyaitiota. SaiPan Jasu Lind lähtee kävelemään oman vaihtoaitionsa edustalta kohti Kososta ja seuraa tätä pidemmän matkan lähestulkoon jäähyaitiolle asti. Videolta on havaittavissa, että Lind huutaa Kososelle jotain, sillä Kosonen kääntää päätään Lindin suuntaan ja ottaa muutaman askeleen Lindia kohti. Videolta ei voi kuulla mitä Lind huutaa, mutta lähellä oleva erotuomari kuulee tilanteessa Lindin käyttämät sanat ja kävelee tilanteeseen väliin. Erotuomari kuulee Lindin käyttävän epäasiallista ja solvaavaa kieltä Kososta kohtaan ja antaa tilanteesta Lindille pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että erotuomariraportissa tarkemmin eritelty Lindin kielenkäyttö ja toiminta tilanteessa on epäurheilijamaista ja lajiin kuulumatonta epäasiallista käytöstä. Lindillä ei ole mitään peliin liittyvää syytä seurata Kososta, vaan hänen ainoa tarkoituksensa on päästä henkilökohtaisesti solvaamaan vastustajaa.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lindin toiminta täyttää pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritellyn epäasiallisen ja epäurheilijamaisen käytöksen kriteerit, josta voidaan määrätä rangaistus pääsarjojen sarjamääräysten 54 §:n mukaisesti.

Kurinpitopäätöksen mukaan Lind huusi Kososelle, että ”**ttu sä oot tyhmä jätkä” ja ilmeisesti jotain muutakin. Vastustajan solvaamisesta langetettu pelikielto on äärimmäisen harvinainen pääsarjatasolla.

Koko päätös täällä