LASB tippunut kauas pudotuspelitaistelusta – ”Onhan toi vähän tähtitiedettä”

Kalle Tyrkäs (vas.) arvioi LASBin kauden hankaluuksia. Joukkue on melko kaukana tavoitteestaan. Arkistokuva: Esa Takalo

LASBin kausi miesten F-Liigassa ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Toiveikkaasti kahdella voitolla alkanut kausi otti käänteen huonompaan, ja lahtelaisjoukkue löytää itsensä 10. sijalta kaukana pudotuspelikamppailusta.

Eilen pitkä tappioputki päättyi Jymyä vastaan. Edellisistä pisteistä on vierähtänyt hetki, sillä ne tulivat marraskuisessa voitossa FBC Turkua vastaan. Päävalmentaja Kalle Tyrkäs ei osaa osoittaa yksittäisiä syitä miksi tulosta ei ole tullut.

– Sen kun tietäisi. Monisyinen kausi on ollut. Alku oli hyvä, mutta sitten sairasteltiin pitkään. Silloin hävittiin pelejä ja se varmasti nakersi pelaajien itseluottamusta. En osaa sen tarkemmin analysoida, hän sanoo.

Lahdessa ei ole viime aikoina maaleilla herkuteltu. Perjantain tappio Oilersia vastaan päätti neljän ottelun putken, jossa LASB teki viidessä edellisessä ottelussa vain yhden tai kaksi maalia. Oilersia vastaan niitä syntyi peräti kuusi Tatu Havulan teho-illan (2+2) takana. Myös eilisessä Jymy-ottelussa LASB teki vain kolme maalia, mutta tiivis puolustuspeli ja maalivahti Santtu Pohjosen torjunnat pitivät pisteet Lahdessa.

Päävalmentaja Tyrkäs on tästä huolimatta ollut tyytyväinen joukkueensa hyökkäyspelaamiseen, eikä näe isojen muutosten olevan tarpeellisia

– Onhan toi vähän tähtitiedettä, niissäkin peleissä missä ei maaleja olla saatu tehtyä, on luotu kuitenkin maalipaikkoja, mutta ei vaan saatu viimeisteltyä niistä. Oilers-pelissä niistä paikoista sitten tehtiin. Pelaajat kyllä yrittävät parhaansa tehdä niitä maaleja, Tyrkäs kertoo.

– Harjoituksissa tarvii tehdä hommat hyvin ja parantaa. Laitetaan siellä palloja maaliin, niin kyllä ne alkavat uppoamaan myös peleissä. Hyvien suoritusten kautta siellä kasvatetaan itseluottamusta peleihin. Helpot virheet mistä annetaan vastustajille helppoja maaleja pitää saada vähemmäksi ja tehdä omista maalipaikoista.

LASB tuli kauteen tavoitteenaan pudotuspelipaikka, mutta on nyt jopa 12 pisteen päässä OLS:ta, joka pitää hallussaan kahdeksatta sijaa. Pudotuskarsinta vaanii takana, mutta yhdeksän pisteen takana oleva FBC Turku on pelannut ottelun enemmän. Suurta hätää ei siis ole, ja valmentaja Tyrkäs ei lähdekään spekuloimaan mahdollisilla sarjasijoituksilla, vaan haluaa joukkueensa ottavan jokaisen ottelun omanaan.

– Niin kauan kun sarjassa on pisteitä jaossa, kaikki on mahdollista molempiin suuntiin. Tavoite on tällä hetkellä se, että seuraavaan peliin saadaan parannettua suoritusta. Meidän tilanteessa ei kannata miettiä isoa kuvaa liikaa, vaan yritetään elää hetkessä, Tyrkäs toteaa.