Thorengruppenista Ruotsin cupin mestari – Kaupit voiton arkkitehteja

Thorengruppen on voittanut vuonna 2024 Champions Cupin ja Ruotsin Cupin. Kuva: Henri Keränen

Ruotsin menestysjoukkue Thorengruppen voitti sunnuntaina Ruotsin salibandycupin kaatamalla Pixbon finaalissa maalein 7-6.

Helpolla tulos ei tullut, sillä Pixbo johti peliä toisessa erässä 6-2. Varsinkin suomalaiset nousivat tässä vaiheessa esille, sillä Oona Kauppi osui kahdesti päätöserässä ja Veera Kauppi iski toisen erän 3-6-kavennuksen sekä syötti Thorengruppenin kolme viimeistä maalia. Veera Kaupin kokonaissaldo oli 1+4 ja Oona Kaupin 3+0.

Kauppien lisäksi kotikentän cup-mestaruutta pääsi juhlimaan puolustaja My Kippilä. Ruotsin cupin finaali kiinnosti naisten puolella paljon, sillä ottelua seurasi Uumajassa paikan päällä kaikkiaan 2000 katsojaa.

Ruotsin cupin miesten finaali pelataan keskiviikkona. Isäntänä toimii Falun ja vastaan tulee Pixbo.