KrP nöyryytti ponnetonta Classicia välieräavauksessa – Beecee nousi neljän maalin takaa voittoon liigakarsinnassa

KrP juhli Classicin kustannuksella Bläk Boksissa. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Miesten F-liigan toinen välieräsarja Classic-KrP polkaistiin käyntiin lauantaina Bläk Boksissa.

Jos perjantainen Espoon derbyn avauserä tunne oli tunnusteleva, niin samaa ei voi sanoa Pirkanmaan paikallisesta. Molemmissa päissä tapahtui kiitettävään tahtiin. Kaikkiaan nähtiin kaksi maalia. Ensimmäisen teki Classic, kun Eemeli Salin voitti pallon keskialueella ja käänsi nopeasti. Salin pelasi tutkaparilleen Oskari Heikkilälle, joka naulasi pallon alakulmaan.

Classic ei ollut kauaa johdossa, sillä jo seuraavassa vaihdossa se hukkasi pallon keskialueella, ja Vili Liponen taiteili tasoitusmaalin. KrP:n Miro Tuomala otti avauserässä pari näyttävää torjuntaa, mutta myös Classicin Lassi Toriseva joutui kiitettävästi torjuntatöihin. Ottelun alla puhuttanut Joona Rantalan nilkan pelikunto sai jonkin asteisen vastauksen, sillä normaalisti ykköskentän sentterinä pelaava Rantala (1+0 rankkarista) nähtiin kolmosviisikossa.

Toisen erän alkuun kentälle tuli uninen Classic ja terävä KrP. Joonatan Kovanen, Olli Arkkila, Kim Hyrkkönen ja Eemil Ukkonen veivät KrP:n 5-1-johtoon, kun peliä oli pelattu 25.38. Kuvaavaa oli se, että KrP olisi voinut iskeä enemmänkin maaleja erän alkuun. Osasyy oli tietysti KrP:n hyvyydessä, mutta Classicin puolustuspeli ja pallollinen huolellisuus oli karmaisevalla tasolla.

Konsta Tykkyläinen kavensi pari minuuttia myöhemmin, mutta Kim Hyrkkönen naulasi KrP:n takaisin kahden maalin johtoon. Classic sai erän edetessä hiukan parempaa pallollista peliä aikaiseksi, mutta hyökkäyspään pyöritys jäi pitkälti näennäiseksi. Erä oli selkeästi KrP:n heiniä.

Kolmannessa erässä Classic paransi toisesta erästä, mutta hyökkäyspelin uhka ei ollut erityisen korkealla tasolla. Classic osui kolmoserässä kahdesti, mutta KrP naulasi vielä neljä maalia ja voitti pelin 10-4. Nokialaisten tehopelaajia olivat Hyrkkönen (2+1) ja Juuso Ahola (1+2). Tuomala pelasi hyvän ottelun ja pysäytti 21 laukausta.

Vaikka pelin ratkaisut nähtiin pitkälti kakkoserän alussa, ja Classicilla oli myös saumoja maalintekoon, on vaikea pohtia osa-aluetta, jossa Classic olisi ollut ottelussa edellä. Se piti kyllä paljon palloa, mutta vaarattomasti. KrP oli puolustuspelissään edellä ja tilanteenvaihdoissa parempi sekä hyökkäysalueella ylipäänsä tehokkaampi. Classicin puolustuspelaaminen oli ajoittain suorastaan ala-arvoista.

Sarja jatkuu sunnuntaina Raholassa. KrP johtaa 1-0 ja finaalipaikka vaatii neljä voittoa.

Liigakarsinnoissa raju sulaminen

M-Team aloitti liigakarsinnan kotonaan FBC Turkua vastaan. Vahvan toisen erän myötä se lähti päätöserään 4-1-johdossa. Kolmannen erän alussa Joona Hokkanen iski Tiimin jo 5-1-johtoon.

Beecee ei kuitenkaan luovuttanut, vaan osui neljästi aikavälillä 46.59-54.17. Lopussa se piti palloa maltilla, ja haki lopussa viimeisen hyökkäyksen, josta Atte Kurkikangas viimeisteli turkulaisten 6-5-voittomaalin ajassa 59.50. Ottelun tehopelaaja oli FBC Turulle kolme maalia syöttänyt Sami Tuominen. FBC Turku johtaa sarjaa 1-0 ja sarja jatkuu maanantaina Turussa. Liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Vantaalla nähtiin trilleri Tiikereiden ja EräViikinkien välillä. Toisen erän alkuun mennessä EräViikingit oli 3-0-johdossa. Tiikerit tuli kuitenkin tasoihin kakkoserässä ja jatkoajalle mentiin lukemissa 3-3.

Peliä oli pelattu 73.18, kun Benjamin Tenhonen laukoi voittomaalin ErVin hyväksi. Näin ollen karsintasarja on 2-0 EräViikingeille ja se on katkolla keskiviikkona Mosahallissa.