Loisto pakotti TPS:n jatkoajalle välierien avauspelissä – Suomen mestari kesti paineen

TPS otti voiton tiukasta derbypelistä. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan välierät polkaistiin käyntiin lauantaina.

Turun välieräderby miteltiin tasaisissa merkeissä. FBC Loisto oli alkuun ottelussa vahvoilla, ja kävi ottelun puolivälin tienoilla 3-1-johdossa. TPS pelasi hyvän loppuerän ja kolmanteen lähdettiin tasatilanteessa 4-4.

TPS iski kolmoserän ensimmäisellä kympillä kahdesti, ja oli kiinni voitossa. Laura Pakarinen osui päätöskympillä kahdesti, joista toinen osuma syntyi viimeisellä minuutilla, ja Loisto ahdisti TPS:n aina jatkoajalle asti. Sitä ehdittiin pelata toiselle kympille, kun TPS:n Erika Koski laukoi 7-6-voittomaalin ajassa 71.52.

Ottelun tehopelaajia olivat TPS:n Koski (2+1) ja Loiston Pakarinen (2+1) sekä Ulla Valtola (2+1). Sarja jatkuu maanantaina FBC Loiston kotipelillä ja finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

Kooste:

Toisessa välieräpelissä Tampereen Classic ei antanut oululaiselle SSRA:lle juuri siimaa. SSRA:n avausmaali syntyi vasta 50 minuutin pelin jälkeen, kun Classic johti peliä 3-0 siinä vaiheessa. Classic maalasi tämän jälkeen vielä kahdesti, ja SSRA kavensi viimeisellä sekunnilla. Voittolukemat kirjattiin tamperelaisille 5-2.

Suvi Hämäläinen oli Classicin avainpelaajia ja iski kolme maalia. Natalia Pitkäkangas komppasi kahden osuman myötä. Sarja jatkuu jo sunnuntaina Oulussa klo 15 alkaen.