Kainulainen Oilersin tilanteesta: ”Ollaan ihan niin hyvässä kunnossa kuin voidaan olla”

Justus Kainulainen näki parannettavaa Oilersin maalinteossa tiistaina. Kuva: Esa Takalo

Classic otti tiistaina miesten F-liigan finaalisarjan toisen voittonsa maalein 4-3.

Classic on vienyt molemmat ottelut maalin erolla. Siipirikkoinen Esport Oilers pyristeli hyvin mukana avausfinaalissa, ja teki samoin tiistain toisessa ottelussa. Classic vei kaksi ensimmäistä erää maalein 3-0, mutta Oilers otti päätöserän nimiinsä maalein 3-1.

– En tiedä mistä johtuu, mutta oltiin vähän unisia sen pari erää. Ei saatu onnistumisia ja jotenkin oli vaikeaa. Kaveri pääsi heti alussa maalin johtoon, ja se ei ollut toivottu alku.

– Kolmanteen erään erään parannettiin kyllä, mutta kaveri pääsi kääntämään hyvän tilanteen ja riparista naulasi yhden. Se vähän katkaisi meidän momentumin. Tiukkoja maalin pelejä nämä on olleet, että olisi voinut kääntyä kummalle vain, Oilers-kapteeni Justus Kainulainen arvioi pelin jälkeen Lempäälän Bläk Boksissa.

Viime kaudella Oilers pudotti Classicin puolivälierissä voitoin 4-0. Tällä kaudella Classic on voittanut kaikki viisi kohtaamista. Ainakin neljä niistä on ollut numeroiden valossa tasaisia, mutta ovat menneet tamperelaisten eduksi maalilla tai kahdella. Miksi?

– En osaa tarkemmin sanoa, että onko Classicilla sitten ollut tehokkaampaa maalintekoa kuin meillä näissä peleissä. Jotenkin ollut vähän ruuti märkää niissä paikoissa, kun pitäisi naulata. Siinä mun mielestä on ollut se isoin ero.

Oilersilla on ollut koko kauden jonkin verran kokoonpanohuolia, mutta kevään mittaan on ollut merkittäviä poissaoloja. Antti Suomela putosi pois avauspelissä ja Matias Juuranto ei ole ollut pelikuntoinen hetkeen. Markus Markkola pelasi viimeksi välierissä. Aaro Astala palasi kaukaloon oltuaan avausfinaalin pois.

Osa pelaajista ei ole selkeästi täydessä kunnossa, vaikka pelaavatkin. Joukkueen ykköstähti Kainulainen on pelannut kauden kaikki ottelut. Erinäiset poissaolot ja todennäköisesti myös pelitaktiset syyt ovat muovanneet Oilersin kokoonpanoa vähän ottelusta toiseen.

– Siinä on kyllä äijät vähän vaihtunut. Kimpassa tätä tehdään, ja kyllä näiden samojen jätkien kanssa tuolla treeneissä pelataan kuitenkin. Suhteellisen tuttuja kavereita. Suhteellisen hyvin tietää miten kaverit pelaa, että ihan sama kuka siinä vierellä on, Kainulainen järkeili.

Onko teidän joukkueen kuntotaso tällä hetkellä paras mahdollinen, kun pelataan Suomen mestaruudesta?

– On. Ollaan ihan niin hyvässä kunnossa kuin voidaan olla.

Classic johtaa sarjaa nyt 2-0, mutta se tarvitsee vielä kaksi voittoa Suomen mestaruuteen. Oilersilla on perjantaina mahdollisuus ottaa sarjan avausvoitto kotikentällä, kun peli vihelletään käyntiin klo 18.30. Parannettavaa kuitenkin löytyy viime esityksistä.

– Kyllä meidän pitää saada maalintekoon parannusta. Tänään päästettiin kaveria liian helpolla tuohon keskustaan. Olisi voinut olla kahden erän jälkeen rumemmatkin lukemat taululla.

– Hyvin roikuttiin tänään mukana, mutta kyllä meidän pitää parantaa tosi paljon joka osa-alueella perjantaihin, tehosentteri muotoili.

Lue myös:
Toriseva pahoitteli avausfinaalin kaatuiluaan, ja antoi yllättävän vinkin ylivoimalle: ”Olisi voinut jättää sen tanssimisen pois”