Tiukka taisto Bläk Boksissa – Classicille toinen finaalivoitto

Tiistain pelin voittomaalista vastasi Ville Lastikka. Kuva: Henri Keränen

Miesten F-liigan toinen finaali Tampereen Classicin ja Esport Oilersin välillä miteltiin tiistaina Bläk Boksissa. Classic voitti kamppailun 4-3 ja johtaa finaalisarjaa 2-0.

Ensimmäinen erä oli kovan intensiteetin kaksikymppinen. Eemeli Salin avasi maalihanat vain minuutin pelin jälkeen nopean avauksen jälkeen, laukoen tarkasti takakulmaan. Ensimmäinen erä oli todella vauhdikas ja ihan huippupaikkoja oli molemmissa päissä, mutta erässä nähtiin vain yksi maali.

Maalipaikkoihin liittyen pitää nostaa sekin, että peli virtaili huomattavasti ja se satoi jonkin verran Oilersin laariin, mutta erä meni hienokseltaan Classicille. Pallollisessa huolellisuudessa oli molemmilla parannettavaa. Avauserän parhaita olivat Classic-vahti Lassi Toriseva ja Oilersin maalia vartioinut Markus Laakso.

Toinen erä ei ollut ihan yhtä virtaileva, mutta vauhtia oli edelleen reippaasti. Classic tuhri erän alussa ylivoiman, mutta myös Oilers epäonnistui omalla ylivoimallaan erässä.

Classic osui toisessa erässä kahdesti. Ensimmäisessä Adam Hemerka karvasi pallon hienosti Oilers-puolustukselta ja vapautti Eemeli Salinin maalintekoon. Toinen syntyi vapaalyönnistä, kun Aaro Helin löysi aukon Oilers-muurista.

Toisessakin erässä paikkoja oli molemmissa päissä, mutta maalivahtipeli oli laadukasta molemmissa päissä. Varsinkin Toriseva seisoi lähes päällään toisessa erässä. Erän edetessä hallinta oli enenevissä määrin Classicin heiniä, vaikka Oilers sai paikoin täsmäiskuja Classic-päätyyn.

Kolmanteen erään Oilers tuli terävästi ja kotijoukkue ei. Heti ensimmäisellä minuutilla Oilersilla oli huippupaikka, jonka Toriseva pelasti, mutta saman minuutin aikana Tuomas Iiskolan kaukolaukaus rikkoi vieraiden kuparisen. Classic pääsi maalin jälkeen ylivoimalle, mutta ei käyttänyt tilaisuuttaan.

Oilersin toinen maali syntyi ajassa 46.52, kun Perttu Järvinen laukoi vapaalyönnin jälkeen laidasta pallon Classic-maalia kohden ja Santeri Lindfors ohjasi pallon sisään. Varsinaisen peliajan päätöskympille mentiin 3-2-lukemissa. Parin minuutin jälkeen Classic iski vastaan. Helin laukoi ja Ville Lastikka laittoi paluupallon verkkoon.

Ennen viimeistä vitosta Oilers kavensi tilanteeksi 3-4 hyvän käännön avulla. Rasmus Kainulainen vapautti Eetu Sorvalin maalin eteen, josta hyökkääjä laittoi pallon reppuun. Ajassa 56.58 Oilers otti aikalisän käyttöön ja maalivahti lähti luukulta kolmisen minuuttia ennen loppua, joten Oilers pelasi 6vs5 loppuun asti.

Classic kesti Oilersin pyörityksen ja voitti pelin 4-3. Tamperelaiset johtavat sarjaa 2-0 ja se jatkuu perjantaina Espoossa. Suomen mestaruus vaatiin neljä voittoa.