Sikkinen blokkasi avausfinaalissa enemmän laukauksia kuin moni pelaaja koko kaudella: ”Kaikilla on vahvuutensa”

Eetu Sikkinen teki avausfinaalissa peittopelistä taidetta. Kuva: Esa Jokinen

Tampereen Classic otti sunnuntaina 5-4-voiton miesten F-liigan finaalisarjan avauspelissä Espoon Tapiolassa.

Finaalisarjan alla puhuttiin paljon kotijoukkue Oilersin kokoonpanohaasteista, ja niitä tuli lisää ottelun alla ja avauserässä. Aaro Astala ei pelannut ollenkaan ja Antti Suomela joutui jättämään pelin kesken.

Ensimmäiset puoli tuntia peli oli Classicin hallintaa, mutta maalien muodossa se ei näkynyt. Kun Classicin Adam Hemerka loukkaantui, ja siitä seurasi pitkä tauko, oli tamperelaisilla vaikeuksia päästä takaisin hyvään rytmiin. Oilers paransi selkeästi ottelun toisella puoliskolla siipirikkoisenakin. Voittomaalin iski Classic-puolustaja Konsta Tykkyläinen ajassa 58.08.

– Tietysti tässä vaiheessa kautta on lähtökohtaisesti tiukkoja pelejä ja hallinta vaihtelee pelien sisällä. Tänäänkin oli kaksi huippujoukkuetta vastakkain. Välillä toinen pitää enemmän palloa ja toinen puolustaa. Osat kääntyy välillä nopeastikin.

– Molemmat on hyviä joukkueita puolustamaan ja varsinkin kääntämään omasta päästä vaarallisia vastahyökkäyksiä. Niillä pystyy rikkomaan momentumia, vaikka olisi myllyssä niin voi iskeä vastaiskuilla vastaan ja tehdä maalinkin. Tänään molemmat näin tekikin, summaa Classicin ykkössentteri Eetu Sikkinen pelin jälkeen.

Koitko, että onnistuitte siinä mitä haitte tänään pelistä?

– Ei ainakaan täydellisesti. On paljon varaa parantaa. Haluttiin hallita pallon kanssa ja ilman pelin tempoa, mutta ei kyllä onnistuttu siinä niin hyvin, kun oltaisiin haluttu. Pystytään parantamaan sitä, mutta niin pystyy varmasti kaverikin. Eiköhän tästä taso nouse vielä molemmilla.

Sikkisen ketju osui pelissä kahdesti, mutta omissakin soi. Hänen mukaansa kentällisen pelin suhteen oli samoja ongelmia, kun joukkueella yleisesti.

Sikkinen oli yhdessä asiassa kentän näkyvin pelaaja. Hän nimittäin otti huomattavan suuren määrän peittoja ottelussa, joista viimeinen tuli vielä ihan lopussa hurjan näköisellä venytyksellä. Valitettavasti pelin blokkitilastoja ei löytynyt henkilökohtaisella tasolla, mutta Classicille blokkeja kertyi yhteensä 21.

Toimituksen silmään osui jo runkosarjassa, että Sikkinen nautti liigan ykköstykkeihin kuuluvan Justus Kainulaisen pimentämisestä peittäen ja tiukasti puolustaen. Kainulainen ei tehnyt runkosarjassa Classicia vastaan kuin yhden maalin kolmessa pelissä, ja onnistui nyt avauspelissä kerran maalinteossa.

– Jos on yksi liigan parhaista vedoista niin kyllä se kannattaa yrittää peittää, jos on pienikin mahdollisuus, Sikkinen naurahtaa ja jatkaa.

– Kaikilla on vahvuutensa, ja koen edelleen, että omat vahvuudet on puolustuspelissä. Peittäminen on yksi hyvä keino miten sitä pystyy tekemään. Tehdään sitä mahdollisimman hyvin. Tänään joku peitto jäi ottamatta, kun palloja meni maaliinkin.

Sikkinen on pelityyliltään klassinen sentteri, joka pitää paljon huolta puolustusvastuusta ja hakee järkeviä ratkaisuja pallon kanssa. Hänen kohdallaan ei kannata kiinnittää liikaa huomiota pistetilastoihin. Silti tällä kaudella on ollut melko paljon poissaoloja, ja peliesitykset ovat vaihdelleet.

Ongelmilla on spekuloitu julkisesti esimerkiksi Ruudun studioissa, mutta Sikkinen ei halua ottaa asiaan kantaa tässä vaiheessa kautta. Hän toteaa, että nyt kulkee mukavasti ja asiaan voidaan mahdollisesti palata kauden jälkeen.

Avausfinaali oli tasainen salibandyottelu, mutta tiistain toiseen finaaliin jäi molemmille parannettavaa.

– Pidetään pallosta vielä paremmin huolta. Viimeistely on sellainen asia myös, jota voi parantaa. Tänään oli kuitenkin paikkoja. Pistetään palloa paremmalla prosentilla maaliin ja maalia kohti. Lauottiin tänään aika paljon ohi, ainakin näin mutu-tuntumalla, kun en ole tilastoja nähnyt, Sikkinen linjaa.

Sikkisen mielikuva on oikea. Varsinkin parhaiden hallintavaiheiden aikana Classic ampui melko paljon ohi ja yli.

Classic johtaa finaalisarjaa voitoin 1-0. Sarja jatkuu tiistaina klo 18.30 Lempäälän Bläk Boksissa ja Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.