TPS juhlii viimein Suomen mestaruutta Turussa – uusi yleisöennätys kruunasi voiton

TPS on F-liigan naisten sarjan mestari! Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Classic kohtasivat F-liigan naisten sarjan kuudennessa finaalissa sunnuntaina Turussa. TPS voitti pelin 5-4 ja juhlii kolmatta perättäistä naisten SM-kultaa.

TPS aloitti hyvin ja pudotuspelien ykköspelaaja Meri-Helmi Höynälä vei turkulaiset johtoon ensimmäisellä kympillä. Turkulaiset eivät päässeet kuitenkaan erätauolle johdossa, sillä Suvi Hämäläinen tasoitti toisella kympillä.

Toisen erän avauskympillä Seraina Fitzi ja Laura Rantanen naulasivat TPS:n kahden maalin johtoon. Johanna Homi kavensi, mutta Veera Kuosmasen osuma varmisti, että TPS pääsi 4-2-johdossa kolmoserään.

Kolmoserässä Noora Rantasen kuti livahti helposti verkkoon ennen erän puoliväliä. Toisen kympin alkuminuuteilla Natalia Pitkäkangas laukoi Classicin 3-5-kavennuksen ja niissä lukemissa mentiin päätösvitoselle. Ajassa 56.51 Classic otti aikalisän ja haki loppua kohden tasoitusta ilman maalivahtia.

Paine oli valtava ja ajassa 59.34 Hämäläinen survoi maalin edestä Classicin 4-5-kavennuksen. TPS kuitenkin kesti loppuun asti ja voitti pelin maalilla. Ottelusarja meni TPS:lle voitoin 4-2.

Ottelussa tehtiin uusi naisten liigan finaalisarjojen yksittäisen ottelun yleisöennätys. Paikalla oli kaikkiaan 1041 silmäparia. TPS on voittanut viime vuosina kolme naisten mestaruutta ja yhden miesten Suomen mestaruuden, mutta nyt se voitti ensi kerran aikuisten mestaruuden kotikentällään.