Pääkallo.fi

COVID-19 vaikutus salibandykentille

Viestejä
1,568
Jos nyt verrataan jalkapalloa ja salibandya, niin enemmän jalkapallo (samoin pesäpallo) pelasi upporikasta ja rutiköyhää otteluohjelmallaan. Todella tiuhaan pelejä ja jos joku joukkue joutuisi 14 päivän karanteeniin koronan takia, niin todella vaikeaa olisi sovittaa pelejä loppukauteen, kun niitä pelejä voi siinä ajassa olla jopa 4 ja talvi painaa päälle. Pesäpallo toki on jo finaalivaiheessa, mutta tähän väliin 2 viikon karanteeni olisi heille ihan täysi katastrofi. Pesäpalloa on todella vaikea pelata kylmässä ja pimeässä.

Salibandyssa on esim. miehillä melkein kuukauden (naisilla 3 viikkoa) "MM-kisatauko", jossa kyllä ehtii rästipelejä pelaamaan.
 
Viestejä
1,009
No siis tauti ja ennen kaikkea kokonaistilanne on muuttunut keväästä ettei tätä voida sillälailla verrata keskenään (saati sitten voida sanoa, että "keväällä olisi ylireagoitu yms..." ). Keväällä siihen piti suhtautua kuin ruttoon ja tehdä tiukkoja ratkaisuja jotta ollaan tässä suht-ok-tilanteessa nyt syksyllä.

En tiedä mistä tuo suluissa oleva lainaus on, mutta ainakaan minä en niin sanonut enkä sitä mieltä ole. Kevät hoidettiin suhteellisen hyvin.
 
Viestejä
275
Näistä päivän luvuista ei kannata aamukahveja vetää henkosiin ja panikoida, yleensä iltapäivään mennessä saadaan selitykset näille korkeammille luvuille. Nytkin vain muutama tartunta tullut laajojen karanteenien ja tunnettujen tartuntaketjujen ulkopuolelta. Lisäksi THL järjestelmissä aina viiveitä ja saattaa rykästä maakunnissa viikonloppuna todetut tapaukset kaikki tiistaille.
 
Viestejä
275
Nyt myös tehdään moninkerroin enemmän testejä kun keväällä, jolloin oireettomiakin tartuntoja jää haaviin. Siksi ei ole kevään data täysin vertailukelpoista tämän hetkiseen.

Eli en tästäkään ole niin kovin huolestunut. Juuri oli uutisessa (varmaan jo linkattu tännekin, en muista tarkkaan mikä tämän päivän jutuista) että tällä hetkellä tilanne on yhä hallinnassa ja keväästä on opittu + hoito/suojausmenetelmät ovat kehittyneet, eli riskiryhmiä pystytään suojaamaan paremmin.

Huolestun vasta jos suurin osa sairastuneista nuorista ja terveistä ihmisistä alkaa kaatumaan sairaalan vuoteille, mitä ei toistaiseksi näytä tapahtuvan.
 
Viestejä
275
Kevään lockdown oli täysin aiheellinen koska virusta ei vielä tunnettu. Nyt mielestäni on saatu tarpeeksi dataa tukemaan sitä, että yhteiskunta tulee pitää mahdollisimman normaalina ja panostetaan siihen, ettei tauti pääse leviämään esim. vanhainkoteihin. Ehkä myös riskiryhmäläisten on syytä pitää lockdownia syksylläkin, mutta ei koko Suomen.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
TPS - Happee
15.00
1.784.903.15
Jymy - EräViikingit
17.00
1.495.804.15
SPV - Indians
17.00
2.284.702.30
OLS - Classic
18.00
9.508.751.15
Nokian KrP - Oilers
4.3 18.30
2.125.102.36
Divari
1X2
1X2
Konnat - M-Team
14.30
6.508.001.22
SalBa - Josba
15.00
1.385.704.90
Happee Steamers - Koovee
15.15
2.725.401.83
Näytä kaikki
>
Viestejä
127
Alkaa vähän vaikuttaa, että jäähallien ilma on erityisen otollinen koronaviruksen leviämiselle.
Huonoja uutisia nämä ovat kyllä salibandylle, jossa ollaan kuitenkin vastustajan iholla ilman kypärää tms. Tuskin jäähallien ilmalla on tämän kanssa mitään tekemistä. Vaihtopenkki ja pukuhuoneet ovat varmasti ne paikat, jossa tämä leviää sitten oman joukkueen kesken
 
Viestejä
779
Edellytys otteluiden siirtämiselle on, että suurin osa joukkueesta on määrätty karanteeniin. Ottelusiirron syyksi hyväksytään toimivaltaisen tartuntatautiviranomaisen antama varsinainen karanteenimääräys tai kirjallisesti antama vahva suositus joukkueen siirtämiseksi omaehtoiseen karanteeniin.

"suurin osa" - kuinka tämä määritellään. Oletan, että "suurin osa" on matemaatisesti yli puolet joukkueen jäsenistä. Kuuluuko joukkueeseen kaikki kuluvalla kaudella kyseisen joukkueen kyseisessä liiton sarjassa ennen kyseistä peruutusharkintaa kokoonpanoon merkityt, vai kuinka joukkueen jäsenyys määritetään? Pelaajia ei edustusjoukkueita lukuunottamatta eikä aina silloinkaan kiinnitetä yhteen joukkueeseen, vaan he liikkuvat useamman joukkueen peleissä.

Salibandyliitto vaikutta lähtökohtaisesti skeptiseltä jäsenseurojensa rehellisyyden suhteen. Kai se on syynä siihen, että ohjeessa on katsottu aiheelliseksi nostaa erityisesti esille tämä: Mikäli joukkueen/seuran todetaan kuitenkin tartuntailmoituksella tarkoituksellisesti harhauttaneen sarjajärjestäjää, viedään tällaiset tapaukset aina kurinpitokäsittelyyn.

Yksittäisten ottelujen järjestelyohjeessa on muuten kielletty riskiryhmäläisten "toimiminen katsojana". Aika rajua:

"Salibandyliiton alaisissa, yksittäisissä ottelussa ei tule toimia pelaajana, toimihenkilönä, katsojana tai erotuomarina, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu koronaviruksen kannalta keskeiseen riskiryhmään."

THL:n listaus tässä:

Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion.
Ikääntyneet - ohjeita yli 70-vuotiaille

Vakavan koronavirusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä, esimerkiksi:

  • Vaikea-asteinen sydänsairaus
  • Huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus
  • Diabetes, johon liittyy elinvaurioita
  • Krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta
  • Vastustuskykyä heikentävä tauti kuten aktiivisessa solunsalpaajahoidossa oleva syöpätauti
  • Vastustuskykyä voimakkaasti heikentävä lääkitys (esimerkiksi suuriannoksinen kortisonihoito)
Hoitava lääkäri arvioi tarvittaessa, onko henkilön perussairaus niin vaikea, että hänellä on riski saada vakava koronavirusinfektio. Lääkäri ottaa myös kantaa siihen, pitäisikö lääkitystä muuttaa.

Muita tekijöitä, jotka yleisesti ottaen heikentävät keuhkojen toimintaa ja saattavat lisätä koronavirusinfektion riskiä terveydelle, ovat

  • sairaalloinen ylipaino (BMI eli Body Mass Index yli 40)
  • päivittäinen tupakointi, myös sähkötupakointi.
Ihanko oikeasti Salibandyliitto kieltää yllä mainituista asioista kärsivien, tai jopa ylipainoisten tai tupakoivien ihmisten pääsyn peleihin?

Käykää sisään olkaa hyvä, vaakan kautta, reippasti vaan olkaa hyvä. Ja sitten PEF-puhallus, verenpaineen mittaus ja otetaanpa vielä ne veren sokerit.... Mitenkäs se pissa kulkee ja onkos tullut rankaistua maksaa viime aikoina?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7,689
Olisi mielenkiintoista tietää moniko tuosta Rangersin porukasta joutui sairaalahoitoon tämän vuoksi.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
TPS - Happee
15.00
1.784.903.15
Jymy - EräViikingit
17.00
1.495.804.15
SPV - Indians
17.00
2.284.702.30
OLS - Classic
18.00
9.508.751.15
Nokian KrP - Oilers
4.3 18.30
2.125.102.36
Divari
1X2
1X2
Konnat - M-Team
14.30
6.508.001.22
SalBa - Josba
15.00
1.385.704.90
Happee Steamers - Koovee
15.15
2.725.401.83
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös