- Viestejä
- 873
Lappeenranta on Eksoten alueella Etelä-Karjalassa.Mitenköhän muut toimii, esim. Saipa jolle on vai oli tulossa vieraita sunnuntaina?
Eli nuo Kymsote (Kymenlaakso) linjaukset ei koske heitä ollenkaan.
Lappeenranta on Eksoten alueella Etelä-Karjalassa.Mitenköhän muut toimii, esim. Saipa jolle on vai oli tulossa vieraita sunnuntaina?
Minusta ohjeistetut toimenpiteet ovat hyviä, kun niitä totellaan. En ole samaa mieltä kanssasi siitä, että koko yhteiskunta pitäisi sulkea, vaan mielestäni pitää tunnistaa tilanteet, johon ei voida riittävästi vaikuttaa.
Lue ne mun mielipiteet ennekuin alat syyttämään yhteiskunnan sulkemis vaatimuksista.
Arto ei ota kantaa, tuo on uutta. Sori, oli pakko pikku heitto heittää. Noh, uusien liiton ohjeitten mukaan sinullakaan ei matseihin päästäksesi ole tarjolla kuin yksi valinta, maskin käyttö. Toinen on se hallin ulkopuolelle jääminen. Toivottavasti olet mukana hallilla, sillä kannustuksesi on virkistävä poikkeus muutoin perin hiljaisessa salibandy-yleisössä! Siis kannatan rummutusta.En ota tähän kantaa.
Ok, sori.Lappeenranta on Eksoten alueella Etelä-Karjalassa.
Eli nuo Kymsote (Kymenlaakso) linjaukset ei koske heitä ollenkaan.
Miksi tässäkin puhutaan dramaattisesti että "kaikki lopetetaan"? Toivottavasti kellään nuorella ei ole elämä säbästä kiinni niin paljon kuin kuvasit. Jos on, niin silloin on parempi pysyä terveenä ja menestyä lajissa.Ennenkuin kaikki lopetetaan, miettikää mitä seurauksia kaikella on. Pysyvätkö nuoret kotona, jos ei ole säbää? Ovatko näkemättä kavereitaan? Mihin puuhiin he ajautuvat? Mietitäänkö näitä asioita yhtään? Kilpaurheilun lopettaminen tälläkin kaudella kesken voi viedä pohjan monen nuoren elämästä.
Kun keväällä kiellettiin kaikki ei-välttämättömyydet ja sehän ei maksanut yhteiskunnalla kuin 1,5 miljardia viikossa. Ei-välttämättömästä tulee tällä hinnalla aika äkkiä välttämätöntä.Suomi muistuttaa nykyään paljolti Yhdysvaltoja siinä suhteessa, että ihmiset haluavat toteuttaa yksilönvapautta jopa oman turvallisuutensa vaarantaen, muista juurikaan piittaamatta.Elämän ei-välttämättömyydet, kuten bilettäminen, matkailu, harrasteurheilu ja penkkiurheilu ovat kasvaneet meistä useille elämäntavaksi ja addiktioksi.
Murrosikäisillä on monesti loppuelämän kulku kiinni siitä minkälaisiin kaveriporukoihin päätyy. Aika monelle on parempi olla kilpaurheilun parissa kuin pyöriä tuolla kaupungilla. Yhtä väärille poluille eksyvää nuorta kohti pitää pelastaa aika monta vanhusta, että kielto tai rajoitus on perusteltu.Miksi tässäkin puhutaan dramaattisesti että "kaikki lopetetaan"? Toivottavasti kellään nuorella ei ole elämä säbästä kiinni niin paljon kuin kuvasit. Jos on, niin silloin on parempi pysyä terveenä ja menestyä lajissa.
En ole kenestäkään noin riippuvaisesta itse kuullut, vaan jokainen vaikkapa pahan loukin vuoksi lopettanut on selvinnyt elämään.
Kerropa millä todistella listaamani ei-välttämättömyydet maksoivat 1,5 Mrd euroa viikossa? Ethän niputtanut siihen kaikkea koronasta arvioitua vahinkoa vai mistä luku on peräisin?Kun keväällä kiellettiin kaikki ei-välttämättömyydet ja sehän ei maksanut yhteiskunnalla kuin 1,5 miljardia viikossa. Ei-välttämättömästä tulee tällä hinnalla aika äkkiä välttämätöntä.
Sinullakin olisi ravintoloitsijana tai matkailuyrittäjänä vähän eri ääni kellossa.
Murrosikäisillä on monesti loppuelämän kulku kiinni siitä minkälaisiin kaveriporukoihin päätyy. Aika monelle on parempi olla kilpaurheilun parissa kuin pyöriä tuolla kaupungilla. Yhtä väärille poluille eksyvää nuorta kohti pitää pelastaa aika monta vanhusta, että kielto tai rajoitus on perusteltu.
Koronaepidemian vaikutusmekanismeista löysin hyvin vähän julkaisuja, ja nekin olivat lähinnä ennusteita keväältä. Mutta heitänpä tähän muutaman pohdinnan, jos se avaisi ajattelua ja keskustelua ongelmien laajuudesta.Matkailun kokonaisarvo oli vuonna 2018 15,7 miljardia euroa. Matkailu muodostaa noin 3 prosenttia Suomen BKT:sta. (Lähde: Business Finland)
Tuohon kun heitetään vielä muut kärsivät alat mukaan - vaikka nyt sitten tapahtuma-ala - niin kyllähän tässä on järkyttävän suuresta taloudellisesta alamäestä kyse.
Koronaepidemian vaikutusmekanismeista löysin hyvin vähän julkaisuja, ja nekin olivat lähinnä ennusteita keväältä. Mutta heitänpä tähän muutaman pohdinnan, jos se avaisi ajattelua ja keskustelua ongelmien laajuudesta.
Useimmiten julkisuudessa keskitytään kolmeen asiaan:
1) Koronaepidemian hoidon kustannuksiin
2) Yritysten liikevaihdon laskuun
3) Työttömyyden kasvuun
Kaikki edellä mainitut ovat oikeita ja todellisia, merkittäviä vaikutuksia. Tosin yritysten liikevaihdon lasku on syy työttömyyden kasvulle. Tätä tapahtuu yksityisellä sektorilla vientiyrityksissä ja investoivissa kotimaassa toimivissa yrityksessä aloilla, joissa kysyntä laskee. Kapealla sektorilla epidemia aiheuttaa kysynnän kasvua sekä teollisuudessa että palvelualoilla, mutta se jää kysynnän aleneman rinnalla vähäpätöiseksi. Esimerkiksi Itä-Suomen matkailun majoitusyritysten kesä oli vilkkaampi kuin edellisenä vuotena, mutta Etelä-Suomessa ja Lapissa mentiin rajusti alaspäin.
Kuitenkin yritysten liikevaihdon seurantaan keskittyminen voi antaa vajavaisen ymmärryksen tilanteesta. Yritykset sopeuttavat parhaansa mukaan toimintaansa kysyntää vastaavaksi tai kantokykynsä mukaiseksi. Esimerkiksi ravintola-alan NoHo Partners raportoi yllättävän siedettävän, voitollisen kvartaalituloksen. Se kertoo yrityksen onnistuneesta sopeutumisesta muutokseen, hienoa työtä, täytyy sanoa.
Toinen alleviivattu asia on ollut epidemian hoitoon julkisella puolella kuluva raha. Fakta on, että rahaa kuluu yhä enemmän mitä enemmän on tarvetta testata ja hoitaa potilaita sekä jäljittää tartuntaketjuja. Siksi altistumisten määrällä on huomattava vaikutus kustannuksiin. Julkisuudessa sekä media, että viranomaiset raportoivat aivan liikaa korostaen sairaalahoitoon päätyneiden, tehohoidossa olevien ja menehtyneiden lukumääriä etenkin silloin kun kumpikaan hoidon määrän mittari ei ole uhkaavan lähellä terveydenhuollon kapasiteetin ylärajaa.
Terveydenhuollon resurssien siirtyminen epidemian hoitoon huonontaa normaalia terveydenhuoltoa, pidentää hoitojonoja ja viivästyttää nopeaa hoitoa - viivästynyt hoito tulee yleensä kalliimmaksi, elli potilas kuole jonoon. Tämä jättää meille merkittävän hoitovelan mitä maksamme vielä kauan epidemian jälkeen.
Työttömyyden kasvun vaikutus on erittäin merkittävä taloutta heikentävä asia, sillä se on seurausta aiemmin mainitusta yritysten liikevaihdon laskusta , työttömyyden kasvattamista sosiaaliturvan kustannuksista ja alentuneen yksityisen ostovoiman aiheuttamasta yritysten alentuneesta kysynnästä (negatiivinen kierre). Samalla välittömien ja välillisten verojen kertymät pienenevät sekä henkilöverotuksessa että yritysverotuksessa.
No miksi tätä selitän? Yritän tällä selventää kantaani siitä, että taloudelliset vaikutukset syntyvät montaa kautta ja paljon suurempina kuin rajattujen toimialojen kuten matkailu ja ravintola-alojen kautta. Niitäkin toimialoja auttaaksemme meidän on saatava kasvavien altistumisten ja sairastumisten negatiivinen kierre poikki mahdollisimman pian. Näin on toimittava kaikissa korkean altistumisen toiminnoissa.
Suora tuki hädänalaisimmille aloille on tarpeen, mutta meidän pitää nähdä myös heidän tilannettaan laajemmalle ja pidemmälle.
En viitannut sinun listaan vaan viime kevääseen kokonaisuudessaan, mutta niitä rajoituksia kohtihan tässä tunnutaan olevan matkalla.Kerropa millä todistella listaamani ei-välttämättömyydet maksoivat 1,5 Mrd euroa viikossa? Ethän niputtanut siihen kaikkea koronasta arvioitua vahinkoa vai mistä luku on peräisin?
Onko sinulla jotain faktatietoa siitä, että ei-kilpaurheilijat olisivat enemmän "väärässä seurassa" tai hunningolla? Siinä olet oikeassa, että urheilu on hyvä ajankäytön tapa, mutta eivät kai "aika monet" ei-kilpaurheilevat päädy huonoille teille?
Kolmanneksi, mistä vanhukset tähän asiaan pölähtivät? On mielestäni tyylitöntä ja virheellistä ottaa heidät ihmisryhmänä esille vihjaten heidän olevan rajoitusten pääasiallinen syy. On totta, että he ovat pääosan omasta panoksestaan yhteiskunnalle jo antaneet. Meidän nuorempien osalta on häpeällistä, jos ylenkatsomme heidän tilannettaan ja olemme heidät valmiit uhraamaan. Esittämäsi vastakkain asettelua nuorten ja vanhojen välillä en ymmärrä.
Suomen nuorista suurin osa ei ole kilpaurheilijoita. Siellä on jos jonniinlaista nörttiä, partiolaista, neljähoolaista, muusikkoa, teatterin harrastajaa ja sitten ihan vaan harrastamattomia tavallisia koululaisia ja opiskelijoita. Oletko tosiaan sitä mieltä, että he pyörivät enemmän nk. hämäräpiireissä kuin urheilijat? Itse asiassa yksi lapsistani kävi yläkoulun Urhea-luokalla, jossa oli kattavasti eri lajien kilpaurheilijoita. Eivät nuo lapset olleet sen puhtoisempia ja kunnollisempia. Alkoholi maistui, samoin nuuska ja luokka oli koulun hankalimpia huonon käyttäytymisen vuoksi.En viitannut sinun listaan vaan viime kevääseen kokonaisuudessaan, mutta niitä rajoituksia kohtihan tässä tunnutaan olevan matkalla.
Ei ole mitään faktatietoa, mutta ainakin sellainen kuvitelma minulla on, että kilpaurheilua harrastavat nuoret pyörivät suhteessa vähemmän ns. hämäräpiireissä kuin muu nuoriso. Jos tässä nyt kilpaurheilu kielletään, niin kyllä sillä on negatiivisia vaikutuksia. Sinä puhut vaan addiktiosta eli rinnastat sen esim. huumeisiin ja alkoholiin jne.
Kun katsoo tilastoja, niin tautihan on vaarallinen oikeastaan pääasiassa vanhuksille. Keväällä oli vielä epätietoisuutta asiasta, mutta nyt tilastot ovat aika yksiselitteiset. Enkä ole ketään uhraamassa. Eihän korona merkitse automaatista kuolemaa vanhuksillekaan. Mutta näitä päätöksiä pitää tehdä siten, että lasketaan kylmästi menetettyjä elinvuosia.
euroopassa sairaalat alkavat taas täytymään, niin mitä mielestäsi pitäisi tehdä?