Pääkallo.fi

Etelän 2A-divari, nousijajoukkueiden taistelu

Viestejä
30
Kuten kaikki jo varmasti tietävät, ensi kauden divarinousijat tulevat tästä lohkosta. Sitä varten on aika laittaa kiinnostavimman "alasarja"-lohkon sijoitusveikkaukset tulille.

Kärkisijat

AC HaKi: Omistaa ehkä kakkosdivarin kaikkien aikojen kovimman hyökkäyskolmikon. Viime kaudella nousun edessä oli vain #UusiDynastia, tälle vuodelle rosteri parantunut huomattavasti. Riittääkö pelaajilla vain enää motivaatio pelata valtakunnallista sarjaa?

Blackbirds: Hävisi viime kaudella vain kolme sarjapeliä, joista kaksi ratkaisevassa vaiheessa Play-offeissa. Tavoitellut nousua siitä lähtien kun putosi divarista, mutta edellä on ollut ensin HIFK, sitten Tiikerit ja viime kaudella AC HaKi. Kokoonpanossa tarvittavaa leveyttä ja uusi halli antaa mahdollisuudet vaikka mille.

Kamppailee play-off paikoista

PSS: Kolkutellut joka vuosi karsintojen ovia. Keväällä jäi yhden pisteen päähän, minne riittää tulevalla kaudella. Joukkue sekoitus kokemusta ja loistavaa oman kylän junioritoimintaa.

SB Vantaa: Viimeisen kolme kautta jatkanut pelejään runkosarjan jälkeen, mutta joka vuonna pudonnut suoraan kahdessa ottelussa. Tulisiko jo tänä vuonna se ensimmäinen pudotuspelivoitto?

SBS Kings: Luultavasti sarjan kokenein joukkue, keski-ikäkin joukkueen pelaajilla on yli 30 vuotta. Saanut merkittäviä vahvistuksia Salibandyliigan puolelta etenkin Oilersin suunnalta, muiden muassa Perttu Pajukoski sekä Oliver Wardi tarttui Kunkkujen haaviin. Nouseeko jalka enää entiseen malliin?

Keskikasti

SC Hawks: Joukkueella on paljon potentiaalia menestyä. Uusi valmentaja on saanut kasattua hyvän nipun pelaajia, etenkin jo valmiiksi vahvaa maalinteko-osaamista on saatu vielä vahvistettua. Edellä on silti kourallinen parempia joukkueita.

FBC Raseborg: Isoille kotiyleisöille pelaava ritarijoukko, jolla on hyviä yksilöitä ja tasaisen vahva kokoonpano sekä hyökkäys-, että puolustussuuntaan. Siltikään taso ei vain riitä kärkijoukkueita vastaan.

LoSB: Äärettömän kova kotijoukkue. Nosti itsensä vuodessa karsijan paikalta oman lohkonsa kolmoseksi tuomalla omia junioreita kokoonpanoon. Etelä-Suomen isoimmat yleisöt näkee Lohjalla.

Taistelee sarjapaikasta

HIFK: Viime kauden SBS Bluesiin runkoon pohjautuva HIFK menetti paljon avauskentän pelaajiaan. Saako valmennus joukkueensa pelaamaan riittävän kurinalaisesti, vai nähdäänkö IFK:n divarikauden kaltainen floppaus?

VKTP: Jokseenkin mystinen seura. Hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa, mutta valitettavasti joka päivä ei voi olla hyvä päivä. Hyvillä pelimiehillä ja vahvalla taistelutahdolla varustettu joukkue kiusaa isompia seuroja ja mutkistaa kärkikamppailua.

GrIFK: Granin tilanne on vähän mutkikas. Viime kaudella Grani Agentsin nimellä pelannut joukkue pelasi A-lohkon karsinnoissa GrIFK:ta vastaan. Grani Agents voitti kyseisen ottelusarjan jonka johdosta GrIFK pääsee monen vuoden jälkeen pelaamaan 2-divarin A-lohkossa. Sekavaa, eikös? Menneet ovat kuitenkin menneitä ja näillä jaoilla mennään eteenpäin. Lähes neljänkymmenen (39) pelaajan kokoonpanolla varustettu ja paljon nuorentunut GrIFK koittaa haastaa muita joukkueita, mutta tällä kertaa ei vain riitä ja matka jatkuu vuoden päästä B-lohkossa. Toivottavasti olen väärässä, sillä Granin kaltainen seura ansaitsisi paikan kakkosdivarista.


Haluan kuitenkin painottaa, että tässä lohkossa tasoerot joukkueiden välillä ovat äärettömän pieniä, joten tasainen sarja tästä tulee, eikä yhtään sijoitusta ole lyöty vielä lukkoon. MIelestäni erittäin tervetullut uudistus, että parhaat laitetaan samaan lohkoon ja annetaan poikien pelata kovia pelejä koko kausi.
 
Viestejä
205
Hyvä avaus! Oma veikkausrivi:
1. Blackbirds. Kokenut joukkue, joka vahvistui Jyri Laineella.Loput vahvistukset taisivat olla lähinnä siksi, että pitää jonkun ne kausimaksut kuitata. Silti BBU pitkäaikainen runko + kokoajan kehittyvä pelitapa vie joukkueen lohkovoittoon.
2. PSS. Hyvä joukkue, johon on pyritty tuomaan myös treenaamisen kulttuuri. Viime kausi meni plörinöiksi, kun taustajoukot sooloilivat päävalmentajalle potkut. Pakko uskoa, että hyvä treenaus, kohtuullisen hyvä pelaajarinki ja jonkunnäköinen "kotikenttäetu" riittää pitkälle.
3. AC HaKi. Pelaajistoltaan sarjan vahvin. Sen verran itselläni on uskoa lajiin, ettei pelkästään kerran viikossa treenaamalla voi pärjätä kakkosen tasolla. Suomen cupissa porukka voi mennä todella pitkälle. Seurankaan puolesta nousu tuskin on haluttu, pitäisi etsiä kokonaan uudet pelaajat.
4. Loiske Kings. Hallittu nelospaikka. Rosteri tulee varmasti muuttumaan kauden mittaan, pelistä peliin. Espoossa ei oikeastaan ole mitään käyttöä divarijengille, sen varmaan tämäkin porukka tietää.
5. SB Vantaa. Varmaankin sarjan kokenein porukka, jos mitatataan kakkosdivaripelit. Sami Niskasen lähtö kirpaisee varmasti isosti ja ei taida oikein muutenkaan puhti enään kärkipaikoille riittää.
6. SC Hawks. Sinänsä ihan söpö projekti. Joukkueessa on paljon itä-helsinkiläistä taitoa, vaikea uskoa joukkueen sitoutuvan seuran kunnianhimoiseen suunnitelmaan. Parin vuoden sisällä tässä jutussa voi olla dynamiittia, jopa pääsarjoihin.
7. HIFK. Joukkue on oikeastaan Räkköläisen varassa hyökkäyspään osalta. Huhutut kuviot kuten farmidiili ÅIFin kanssa ja Martikaisen paluu penkin taakse voi auttaa joukkueen keskikastiin. Hankala porukka veikata, kun päivän kunto riippuu ym. asioista.
8. LoSB. Lohjan perjantaimatsit alkaa olemaan kakkosessa jo käsite. Ikääntyvä runko ajoi viime kaudella junioreita sisään, menettäen Lepistön veljekset takaisin juniorisarjoihin. Kotonaan LoSB hakee tarvittavat pisteet, vaikkei varsinaista seksiä esitäkään.
9. FBC Raseborg. Oli siirtomarkkinoilla aktiivinen ja lähellä signata todellisia sarjan kärkinimiä. Muutama paluumuuttaja ja Ahokas riittää sarjapaikan säilytykseen.
10. GrIFK. Pelaajalistalla paljon junnuja, lähinnä nämä niitä jotka eivät Oilersiin mahtuneet. Sehän ei kyllä häpeä ole, sillä Oilers taitaa olla junioreissa maan paras seura. Maanalle on vaikea mennä pelaamaan ja käsipallopihka tuo vielä oman vivahteensa.
11. VKTP. En jaksa kirjottaa heistä mitään, kun tuskin edes joukkueen pelaajia kiinnostaa.
 
Viestejä
1
SBS Kings liigassa pelanneet pelaajat:
Markus Olkkonen
Ari Huopalainen
Perttu Pajukoski
Eromon Agbomeirele
Severi Korhonen
Petri Jalanko
Oliver Wardi
Janne Karisto
Sami Strömsten
Samir Mountassir
Petri Pollari
Osa pelanneet merkittävätkin urat liigassa. Näiden lisäksi rosterista löytyy sarjan monivuotisia tähtipelaajia Erkko Heikkisen ja Jarmo Mäen muodossa. Nostaisin joukkueen korkealle ennakkokaavailuissa.
 
Viestejä
1
GrIFK vahvistunut mm. Tommy Borgilla ja Niclas Meyerillä. Voivat yllättää ja nousta jopa ylempään keskikastiin jos tähdet osuvat kohdalleen ja Oilersin "ylijäämä"- juniorit onnistuvat.
 
Viestejä
30
Hyvät naiset ja herrat, kausi alkaa tänä viikonloppuna.

Ottelut:
Perjantai
AC HaKi - FBC Raseborg
PSS - GrIFK
Lauantai
HIFK - SBS Kings
Blackbirds - SC Hawks

Heti ensimmäisellä kierroksella mitataan sarjan taso ja tuloksista näkeekin mistä sijoituksista joukkueet loppukaudella pelaavat. Nähdäänkö yllätyksiä vai mennäänkö tutulla kaavalla?

Lisämainintana vielä ensi tiistain SB Vantaa - LoSB. Taitaa olla ensimmäisen kierroksen jännittävin peli. Ihmettelyn aiheena viikonpäivä jolloin peli on. Ei kai myyrmäen urheilutalolla ole näin paljoa ruuhkaa otteluvarauksissa?

Ekstralisämainintana Suomen Cupin yksittäisten otteluiden alkaminen tälläkin alueella. HaKi pelaa sunnuntaina ja Grani, Kings, Vantaa, PSS, Bläkärit, VKTP ja Raseborg ensi viikon aikana. Jänniä otteluita tiedossa.
 
Viestejä
205
SBS Kingsin jo ennestään nimekäs nippu saa lisäbuustia Matias Kaartisen muodossa. Löytyykö tälle ryhmälle pysäyttäjää?

Nimekäs kakkosdivariryhmä vahvistui – Kaartinen täydentää SBS Kingsin tähtikaartia
On toi Inkkaritoimistolle surullista luettavaa.
Inkkareiden viime pelin kolmosvitja:
Summanen-Näränen-Hoffström
Möykkynen-Aarnio
Kingsistä kasattu:
Olkkonen-Korhonen-Pajukoski
Wardi-Kaartinen

Kummalla lähtisit mieluummin pelaamaan salibandyliigaa?
 
Viestejä
814
On toi Inkkaritoimistolle surullista luettavaa.
Inkkareiden viime pelin kolmosvitja:
Summanen-Näränen-Hoffström
Möykkynen-Aarnio
Kingsistä kasattu:
Olkkonen-Korhonen-Pajukoski
Wardi-Kaartinen

Kummalla lähtisit mieluummin pelaamaan salibandyliigaa?
Näräsillä tietenkin. Lienee selvää että ex-oilers viisikko pelaa alasarjoissa siksi ettei halua/voi pelata sählyliigaa eli sille ei olisi mitään käyttöä.
 
Viestejä
13
On toi Inkkaritoimistolle surullista luettavaa.
Inkkareiden viime pelin kolmosvitja:
Summanen-Näränen-Hoffström
Möykkynen-Aarnio
Kingsistä kasattu:
Olkkonen-Korhonen-Pajukoski
Wardi-Kaartinen

Kummalla lähtisit mieluummin pelaamaan salibandyliigaa?
En nyt tiiä, että miten tosta surullista luettavaa saa? Hyvin on mennyt kolmosella pelit tähän mennessä ja muutenkin jokasella ketjulla parannettavaa. Todellakaan Indianssilla olla vielä valmiita, mutta koko ajan paranee. Ja mielummin nuorilla pelureilla, joilta löytyy jalkaa ja tahtoa..
 

R2.

Viestejä
23
Alkaa SBS Kingsillä olemaan aika kova nippu 2-divariin. Onkohan osan pelaajista osoite jo loppukaudella Esport Oilerssiin vai haetaankohan tässä ihan tosissaan nousua ylemmäksi? Toisin kun kirill ylempänä väitti, niin Divari joukkue palvelisi varmasti myös alueen ykkösseuraa. On Oilerssilla sen verran kovia pelimiehiä jo ringissä sekä junnuista nousemassa, että hyvän kasvualustan SBS Kings Divarissa (farmisopimuksen kanssa) tarjoaisi! En pitäisi mitenkään mahdottomana, että SBS Kings tämän lohkon voittaisi ja pelaisi itsensä aina sarjaporrasta ylemmäs. Kovat väännöt varmasti nähdään muiden ennakolta kovempien kanssa. Mielenkiintoinen kausi jokatapauksessa tulossa!
 
Viestejä
498
SBS Kings - Blackbirds. Kings pääsi aika helposti 5-0 johtoon ja sen jälkeen päästi Blackbirdsin mukaan matsiin, kolmas erä olikin jännitysnäytelmä. Blackbirdsin tasoitus taisi olla yläriman päässä. Kingsin ykkönen väläytteli hetkittäin potentiaalia, mutta kyllähän tossa aika kaukana liigatasosta oltiin. Voisi kuitenkin olettaa että Kingsien yv tulee olemaan tuossa sarjassa tappava. Kaartinen näytti että syöttösilmä on edelleen tallella, mutta omasssa päässä vaikeuksissa 1v1 tilanteissa. Ei taida nivuset olla vieläkään täysin kondiksessa.
 
Viestejä
4
Ei taida AC HaKilla riittää puhti tällä kaudella lähellekkään nousupelejä. Kova ykköskenttä ei voi kantaa joukkuetta kovin korkealle muiden kenttien ollessa paperia.
 
Viestejä
43
Ei taida AC HaKilla riittää puhti tällä kaudella lähellekkään nousupelejä. Kova ykköskenttä ei voi kantaa joukkuetta kovin korkealle muiden kenttien ollessa paperia.
... ei taida olla nousu edes tavoitteena. Kunhan pelailevat omaksi ilokseen
 
Viestejä
43
Kolmannes runkosarjasta pelattu ja tilanne alkaa hahmottua. SB Vantaa on ollut yllättävän pirteä kun taas Haki ja etenkin Blackbirds ovat olleet odotuksiin nähden tahmeita. Molemmat IFK:t alkavat tippua junasta.
 
Viestejä
205
Kolmannes runkosarjasta pelattu ja tilanne alkaa hahmottua. SB Vantaa on ollut yllättävän pirteä kun taas Haki ja etenkin Blackbirds ovat olleet odotuksiin nähden tahmeita. Molemmat IFK:t alkavat tippua junasta.
HaKi kokeilee ensimmäisenä olympia+ tason sählyä, kun pelaavat pääasiassa 5+1. HIFK saanut jo sellaisen nipun jalkeilla, että tuskin kauhean alas jäävät. Toki nykyinen pistemäärä on alisuoritus.
Hawks tulee kyllä murenemaan, ei Nikkinen ja kumppanit vetele mitään jarruketjun vaihtoja kakkosdivarissa pitkään.
 
Viestejä
1
Ei kenelläkään oo hawksin nikkisen kotiosoitetta. Haluun et se sanoo mua hurriksi päin naamaa eikä huutele sieltä omasta aitiosta.
 
Viestejä
205
Ganetilta oma ennakkonsa:
. Ennakkohan keskittyy sarjataulukon lukemiseen ja mututuntumaan. Muunmuassa PSS väitetään kehittäneen toimintaansa, vaikka rosterin parantuessa tulokset laskeneet kuin lehmänhäntä. Tähän mennessä tapahtunutta:
1. AC HaKi

Vappula sanoi, että juniorit on ajettu sisään. En tiedä tarkoittiko sadan suomen mestaruuden Aatu Lippojokea ja sarjan viimeisen viiden vuoden parasta pistemiestä Jussi Laamasta. Kiva, että pojat saa kokemuksia.
Joukkue on pelannut kuten odotettua hyvin. Ykkösketju voi paukutella päätylaidasta ilman huolenhäivää 2-2-1 muodossa, Koski hoitaa alhaalla palomiehen tehtävät. Divarikarsinnat tulee, haluaako joukkue nousta?
2. SBS Kings
Ei paljoa yllätä Kingsin liito. Rosteri toki vaihtuu usein ja täydet pelit on vain kahdella rivipelaajalla. Matias Kaartinen paukuttanut pakin paikalta 2p/peli, olisin kaikkien aikojen lahjakkaimmalta pelaajalta odottanut enemmän. Joukkueen nousuhalut minua kiinnostaisi, voisiko haluja olla? Oilersilla menee ASM vanhaksi lahjakas -98 ikäluokka.
3-4. SB Vantaa/Blackbirds
Ei jaksa samanlaisista jengeistä kirjoittaa kahta raporttia. Kokeneita jengejä joilla tuskin on mitään halua nousta, henkilökohtainen yllätys, että molemmat jengit eivät ole joutuneet pelaajapulan kauden edetessä. Eiköhän loppukaudesta porukkoja verota lapsenlapsien hoito, golfkauden avaus tai veroilmoituksen teko. Leevi Auranen Vantaalta on kyl hyvä pelaaja.
5. SC Hawks
Ehkä ainut seura jonka etelästä kannattaa lähitulevaisuudessa tavoitella pääsarjoja. Taustat on kunnossa ja juniorit valtakunnan kärkeä. Tälle kaudelle kysymysmerkkinä, suostuuko kokeneet jätkät kuten Nikkinen, Saariokari, Virtanen, Timonen yms. pelata kurinalaista sählyä ja vetää nöyränä jarruvaihtoja junioreille, veikkaan että ei.
6. PSS
Taantunut joukkue. Muutama kausi sitten vaativa valmentaja piiskasi pojista "Porvoon taudin" pois. Nyt ulkomaalainen valmentaja on pojille löysä ja pelissä ei ole minkäännäköistä täsmällisyyttä. Syyskauden kruunasi häviö HIFK:lle (punaisen kortin jälkeen heillä 7 2div tason pelaajaa käytössä) Ja pahnanpohjimmaisen GrIFK antama kylvetys.
7. HIFK
Martikainen aletaan kohta tuntemaan salibandyn Tony Pulisina. Joukkueen materiaali on kaikesta huolimatta kapea ja osa kärkipelaajista saapuu peleihin yhtä harvoin, kuin Jani Toivola julkisilla työpaikalle.
Porukan kärkiosaaminen on kovaa ja Martikainen repii heistä kaikki tarvittavat tehot irti.
8. VKTP
"Rentoi chillei jäbii"
9. FBC Raseborg
Helppoa ei ole ollut, eikä tule olemaan. Valmennus ja muutama kärkipelaaja takaa kotiedun (kuka haluaa lähteä Karjaalle laskettelurinteeseen pelaan sählyä perjantaina klo 1930?) lisäksi hyvän mahdollisuuden taistella chillejen jäbien kaa suorasta säilymisestä.
10. LoSB
Onhan niillä Lepistöt ja se hiihtäjän poika. Kotonaan voi saada joitain pisteitä, saamarin iso kenttä, niin ei kaikki jaksa siel pallon perässä juosta.
11. GrIFK
Kermit ja Meyer, please make Grankulla great again! Yhellä näiden junnupelaajista on siistit tubetusvideot.

2B nousijaa 2A:han en tiedä. HIFK Akatemian veikkaisin olevan kamppailusta ulkona.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös