Pääkallo.fi

Etelän 2A-divari, nousijajoukkueiden taistelu

Viestejä
103
#21
Ganetilta oma ennakkonsa:
. Ennakkohan keskittyy sarjataulukon lukemiseen ja mututuntumaan. Muunmuassa PSS väitetään kehittäneen toimintaansa, vaikka rosterin parantuessa tulokset laskeneet kuin lehmänhäntä. Tähän mennessä tapahtunutta:
1. AC HaKi

Vappula sanoi, että juniorit on ajettu sisään. En tiedä tarkoittiko sadan suomen mestaruuden Aatu Lippojokea ja sarjan viimeisen viiden vuoden parasta pistemiestä Jussi Laamasta. Kiva, että pojat saa kokemuksia.
Joukkue on pelannut kuten odotettua hyvin. Ykkösketju voi paukutella päätylaidasta ilman huolenhäivää 2-2-1 muodossa, Koski hoitaa alhaalla palomiehen tehtävät. Divarikarsinnat tulee, haluaako joukkue nousta?
2. SBS Kings
Ei paljoa yllätä Kingsin liito. Rosteri toki vaihtuu usein ja täydet pelit on vain kahdella rivipelaajalla. Matias Kaartinen paukuttanut pakin paikalta 2p/peli, olisin kaikkien aikojen lahjakkaimmalta pelaajalta odottanut enemmän. Joukkueen nousuhalut minua kiinnostaisi, voisiko haluja olla? Oilersilla menee ASM vanhaksi lahjakas -98 ikäluokka.
3-4. SB Vantaa/Blackbirds
Ei jaksa samanlaisista jengeistä kirjoittaa kahta raporttia. Kokeneita jengejä joilla tuskin on mitään halua nousta, henkilökohtainen yllätys, että molemmat jengit eivät ole joutuneet pelaajapulan kauden edetessä. Eiköhän loppukaudesta porukkoja verota lapsenlapsien hoito, golfkauden avaus tai veroilmoituksen teko. Leevi Auranen Vantaalta on kyl hyvä pelaaja.
5. SC Hawks
Ehkä ainut seura jonka etelästä kannattaa lähitulevaisuudessa tavoitella pääsarjoja. Taustat on kunnossa ja juniorit valtakunnan kärkeä. Tälle kaudelle kysymysmerkkinä, suostuuko kokeneet jätkät kuten Nikkinen, Saariokari, Virtanen, Timonen yms. pelata kurinalaista sählyä ja vetää nöyränä jarruvaihtoja junioreille, veikkaan että ei.
6. PSS
Taantunut joukkue. Muutama kausi sitten vaativa valmentaja piiskasi pojista "Porvoon taudin" pois. Nyt ulkomaalainen valmentaja on pojille löysä ja pelissä ei ole minkäännäköistä täsmällisyyttä. Syyskauden kruunasi häviö HIFK:lle (punaisen kortin jälkeen heillä 7 2div tason pelaajaa käytössä) Ja pahnanpohjimmaisen GrIFK antama kylvetys.
7. HIFK
Martikainen aletaan kohta tuntemaan salibandyn Tony Pulisina. Joukkueen materiaali on kaikesta huolimatta kapea ja osa kärkipelaajista saapuu peleihin yhtä harvoin, kuin Jani Toivola julkisilla työpaikalle.
Porukan kärkiosaaminen on kovaa ja Martikainen repii heistä kaikki tarvittavat tehot irti.
8. VKTP
"Rentoi chillei jäbii"
9. FBC Raseborg
Helppoa ei ole ollut, eikä tule olemaan. Valmennus ja muutama kärkipelaaja takaa kotiedun (kuka haluaa lähteä Karjaalle laskettelurinteeseen pelaan sählyä perjantaina klo 1930?) lisäksi hyvän mahdollisuuden taistella chillejen jäbien kaa suorasta säilymisestä.
10. LoSB
Onhan niillä Lepistöt ja se hiihtäjän poika. Kotonaan voi saada joitain pisteitä, saamarin iso kenttä, niin ei kaikki jaksa siel pallon perässä juosta.
11. GrIFK
Kermit ja Meyer, please make Grankulla great again! Yhellä näiden junnupelaajista on siistit tubetusvideot.

2B nousijaa 2A:han en tiedä. HIFK Akatemian veikkaisin olevan kamppailusta ulkona.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
9
#22
Toivottavasti HaKilla on aikomus lähteä tavoittelemaan nousua tosissaan. Ainoa seura porukasta, jolla asiat on hoidettu seuratasolla kunnolla. Nytkin organisaatio, maalikoosteet, haastattelut yms ihan huippua. Muiden tekeminen on enemmänkin puuhastelua.
 
Viestejä
103
#23
Toivottavasti HaKilla on aikomus lähteä tavoittelemaan nousua tosissaan. Ainoa seura porukasta, jolla asiat on hoidettu seuratasolla kunnolla. Nytkin organisaatio, maalikoosteet, haastattelut yms ihan huippua. Muiden tekeminen on enemmänkin puuhastelua.
Kukas siel sitten sitä divaria pelaisi?
Muuten olen samaa mieltä HaKin brändäyksestä, hyvät videot ja haastattelut.
 
Viestejä
9
#24
Haki ja Kings ratkaisevat sijat 1-2 keskenään. Muista karsintapaikoista käydään vielä kova kamppailu. SB Vantaa on kolmantena, mutta Hawks ja Blackbirds hengittävät niskaan 4 pisteen päässä. Neljännelle sijalle yrittää vielä PSS ja myös HIFK, joka on piristynyt syksystä. HIFK antoi ehkä liikaa tasoitusta alkukaudella, joten seuraava peli Blackbirdisiä vastaan on ns "6 pisteen peli"
 
Viestejä
344
#27
Ihan vaan veikkauksena: Kaikkein kokenein kaarti tuskin tuohon bussirumbaan haluaa lähteä, mutta niiden tilalle olisi varmasti halukkaita tulijoita Oilersin tämän kauden A-junnujen joukkueesta.

Eli uskoisin että ainakin Oilersilla on intressi saada tuo joukkue nostettua divariin. Olisi tärkeää saada tarjottua kovia pelejä + etenkin peliaikaa myös niille jotka ovat jatkossa yli-ikäisiä edustamaan PASM sarjassa tai eivät vaan muuten mahdu liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Yhtenä esimerkkinä Lamminen joka siirtyi äskettäin liigajoukkueesta Rangersiin. Mikäli nämä kaverit saataisiin pidettyä Oilersin organisaation piirissä, niin olisihan se kaikkien kannalta etu.
 
Viestejä
344
#31
Aivan- eikö Kingsillä ja Oilersilla ole farmisopimus?
En ihan tarkkaan tiedä minkälainen järjestely, mutta mm. Kaartisen tulon yhteydessä puhuttiin "yhteistyösopimuksesta". Oli miten oli, Oilersin pelaajakehitykselle olisi erittäin hyödyllistä saada toimiva farmikuvio divaritasolle. 2-divarin hyödyllisyydestä en ole niin varma. Tai no, senhän voi peilata suoraan vaikkapa Severi Korhoseen. Nuori kaveri, joka viime vuonna oli Oilersissa isolla peliajalla. Täksi kaudeksi Kingsiin, kun Oilersiin tuli useampi vielä lahjakkaampi hyökkääjä sisään. Onko 2-divari kehittänyt Sevestä paremman pelaajan? Mitkä mahdollisuudet siirtyä takaisin liigaan? Pisteitä kertynyt 28 ja matseja pelattuna kymmenen. Kuulostaa liian heiveröiseltä sarjalta nuoren pelaajan kehittymisen kannalta mun korvaan ja pelejäkin pitäisi olla enemmän vyöllä. No, en tiedä Korhosen henk. koht. motiiveja. Voihan se olla että huipun tavoittelu ei ole se juttu ja eihän siinä mitään.
 
Viestejä
811
#36
On nämä etelän kakkosen jengit sinänsä mielenkiintoisia nousun suhteen. Kingsissä näyttää sukupolvi vaihtuvan täysin ja ei tulekaan sitä perinteistä tippumista 5divariin, kun vanhat lopettaa :). Haki taasen ollut täysin liigaukkojen varassa, joita vaikea nähdä enää lähtevän divari rumbaan.
 
#39
Mutta noustaanko keväällä -20 divariin ylipäätään?
Eikös siihen kakkosen ja divarin väliin tule se Suomi-sarja kaudelle -20-21?
Voisiko Pääkallo selvittää tätä hieman, ettei käy kuten naisten NLA, NLB jne kanssa, että tulee maaliskuussa lähes kaikille, jopa joukkueille, yllätyksenä mistä sarjapaikasta tässä oikein pelataan...
 
#40
Tietääkseni edelleen karsintojen parhaat nousevat Divariin. Kakkosen lohkojen kärkijoukkueet nousevat varmasti uuteen sarjaan (en tiedä montako). Ristiinkarsintojakin saattaa olla luvassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.