Pääkallo.fi

LASB 2020 - 2021

Viestejä
876
Tämä on tottakai hyvä asia, mutta tämä ei kuitenkaan koko totuutta kerro. Ja nyt tulee yleistystä, LASB:n junioripuolesta ei ole tietoa.

Joukkueurheilussa on mahdollisuus pärjätä vahvalla, tasaisella joukkueella ilman yksilöitä. Tälläisessä juniorijoukkueessa ei kuitenkaan välttämättä ole niitä kovia yksilöitä, joista muodostuisi merkittäviä pelaajia aikuisten liigajoukkueeseen. Näitä yksilöitä, jotka tasollaan haastavat näitä TOP8-joukkueiden yksilöitä. LASB:lla oli käsittääkseni viime kaudella miesten liigassakin joukkuepeli kunnossa, ongelma enemmänkin oli niiden pelejä ratkovien yksilöiden puute. Tasainen hyvä suorittaminen junioreissa ei VÄLTTÄMÄTTÄ tarkoita näiden yksilöiden syntyä, toki mahdollistaa ja helpottaa sitä, mutta ei suoraan kerro huippuluokan yksilöistä. Se määrä, mitä yhdestä ikäluokasta lopulta nousee aikuisiälle liigatason pelaajia, on rajallinen.
Totta. Ja tämän kanssa on syytä olla tarkkana ettei luovuutta kaitseta juniorina liikaa pelitapa yms asioilla. Tämä on aiemmin onnistunut aika hyvin seudulla (Rasmus, Justus jne), toivottavasti myös jatkossa.
 
Viestejä
438
Pisteet Lasbille kannustusäänistä! Nämä otteluvalvojat voisivat herätä Ja olla puuttumatta lillukan varsiin! Teillä olisi oikeaakin hommaa. Liitto tekee itsestään pellen jälleen kerran. Nyt valitusta kehiin kannustusäänistä. Noita nauhoitteita muuallekin!!
Vahva sama. Kun yleisöä ei saa ottaa peleihin, ja joku joukkue keksii tehdä ottelutapahtumasta viihtyisämmän, on liitolla kova kiire kieltää asia. Toivottavasti kieltävät seuraavaksi vielä ottelujen striimaamisen.
 
Viestejä
208
Veikkaan että kyse on myös tasapuolisuudesta. Kun pallo on kotijoukkueella, niin kannustusyleisön volyymit on kaakossa jolloin pelaajat saadaan "kuuroksi". Vierasjoukkueen saadessa pallo volyymit hiljenivät ja kotijoukkueen puolustus pystyy koordinoimaan paremmin tekemisiään.
Kyse on kuitenkin niin marginaalisesta hyödystä, että itse mieluummin antaisin kannustuksen jatkua. Tuo vähän eloa tapahtumaan!
 
Viestejä
438
Veikkaan että kyse on myös tasapuolisuudesta. Kun pallo on kotijoukkueella, niin kannustusyleisön volyymit on kaakossa jolloin pelaajat saadaan "kuuroksi". Vierasjoukkueen saadessa pallo volyymit hiljenivät ja kotijoukkueen puolustus pystyy koordinoimaan paremmin tekemisiään.
Kyse on kuitenkin niin marginaalisesta hyödystä, että itse mieluummin antaisin kannustuksen jatkua. Tuo vähän eloa tapahtumaan!
Eli yleensä kotiyleisö toimii tasapuolisesti? Siksi sitä kutsutaan kotieduksi. Ottelutapahtuma harvemmin on tasapuolinen, ellei pelata ns neutraalilla kentällä. Eikä sen pidäkään olla. En tosin tiedä, voiko liitolta muuta odottaakkaan, kuin tälläistä typeryyttä. Jos jostain pitää valittaa, mitatkaa desibelit ja säätäkää sille joku raja. Sen jälkeen suositelkaa kaikkia joukkueita tekemään sama.
 
Viestejä
438
Tämä on väärä olettamus, sillä ottelutapahtumahan tulisi olla aina mahdollisimman tasapuolinen molemmille osapuolille. Ainoa etu mitä kilpailusäännöissä on kotijoukkueelle on "viimeinen vaihtoetu".

Kokonaan toinen juttu on sitten että sanoisi, että kotijoukkueen maalin tulisi olla pienempi tai vastustajan hyökkäyksiä tulisi häiritä soittamalla kovaäänisesti Antti Tuiskua "koska kotietu".

Ja kuten jo toiseen ketjuun kirjoitinkin: Ottamatta kantaa miten asian kuuluisi olla, mutta päinvastoin kun mitä Pääkalloon uutiseen linkattu sosiaalinen media on antanut ymmärtää, niin nauhoitettuja yleisön ääniä ei kuulu pelin aikana missään muussakaan sisäpalloilulajissa.
Yleisö on osa ottelutapahtumaa ja yleisöllä on oma suosikkinsa. Sen takia ottelutapahtuma ei ole tasapuolinen toisen joukkueen kotiottelussa. Jo pelkkä matkustaminen ja vieraassa paikassa pelaaminen tekevät sen, ettei ottelu ole tasapuolinen. Säännöt on toki samat, mutta tapahtuma itsessään ei ole tasapuolinen.

Aika vähän tulee seurattua muita palloilusarjoja, varsinkaan Suomessa. Tuolla meren toisella puolella, Ameriikan maalla, toki pelataan sisälläkin palloilua, jossa on nauhoitettua yleisöääntä. Siellä toki aikalailla isompi stadioni kyseessä, mutta sisätiloissa kuitenkin. Ja siellä on nimenomaan desibeliraja äänen voimakkuudelle.
 
Viestejä
438
Yleisö ei ole osa ottelutapahtumaa, vaan osallistuu siihen haluamansa tavalla. Toki tämä on turha kommentti, sillä nyt ei ole yleisöä.Tämä ei pidä paikkaansa.
Kyllä on osa, paikalla ollessaan. Se, miten haluat sananmuodot asetella, ei muuta sitä faktaa, että siihen osallistuvat ovat osa sitä. Voit käyttää siitä mitä sananmuotoa haluat, en välitä. Jos jokin vaikuttaa ottelutapahtumaan, on se silloin osa sitä.

Ja kyllä pitää paikkansa, olen sen verran monta lähetystä katsonut, jossa näin tehdään. Se, ettet sinä tiedä sitä, ei tarkoita, ettei se pitäisi paikkaansa. Et ole kaikkitietävä, vaikka hyvin sitä esitätkin.
 
Viestejä
311
NHL:ssä oli ainakin suunnitelmat, en tiedä toteutumaa

"Tyhjien hallien pelit eivät ole hiljaisia. NHL:n sisältöpomo Steve Mayer kertoi ESPN:lle, että tv-lähetyksissä ja myös halleissa kuullaan keinotekoisia yleisöääniä. Liiga on saanut apua mm. NHL-kiekkopelien tekijältä EA Sportsilta, jolla on tallessa ääntä kaikista NHL-halleista. Halleissa kuultavia ääniä testataan tämän viikon harjoituspeleissä, joissa varmistetaan etteivät äänet häiritse pelaajia."
 
Viestejä
438
Missä sisäpalloilusarjassa näin?
Sanoin sisällä pelattavassa. En tiedä miten luokittelet lajit sisä- tai ulkolajeihin, mutta tätä lajia pelataan molemmissa. Kyseessä on sellainen pieni laji kuin amerikkalainen jalkapallo ja sarja NFL. 5 stadionia on sisähalleja ja sen lisäksi 5 stadionia, joissa katto voi olla auki tai kiinni. Kuten sanoin, stadionit ovat aikalailla isompia, mutta sisätiloissa pelataan useampikin ottelu kauden aikana.
 
Viestejä
438
Siirsit maalitolppia sitten, kun minä olen koko ajan puhunut nimenomaan sisäpalloilulajeista johon mm salibandy kuuluu.
Sisällä pelataan. Itsekin tartut sananmuotoihin, joilla voit muuttaa sanomaa haluamaasi muotoon. Eikö ole inhottavaa? Aivan kuin sinä haluat määritellä ottelutapahtuma käsitteen haluamallasi tavalla, minä määrittelin sisäpalloilusarjan kuten halusin. Toisin sanoen minulle riitti, että pelataan sisällä. Ja näitä pelejä nyt aika monta kymmentä kauden aikana kuitenkin oli, joten ei se väärin ollut.
 
Viestejä
438
Monia lajeja kyllä, mutta ei NFLää.
Kyllä pelataan. Kuten jo totesin, 5 stadionia on katettuja halleja, eli pelataan sisätiloissa. Tämän lisäksi 5 stadionilla on liikuteltava katto, joten säätilan heikentyessä niissä voi laittaa katon kiinni ja pelata sisällä. Sama asia, kuin väittäisit, ettei jalkapalloa pelata sisällä, kun mennään pelaamaan sisäpalloiluhalliin. Kannattaa ottaa asioista hieman enemmän selvää, koska et tiedä kaikkea.
 
Viestejä
438
Menee todella pahasti ohi ketjun aiheen, mutta taas avainkohta tummettuna.
Sisällä pelataan silti. Halli on paljon isompi, voit kutsua sitä millä haluat, mutta loppujenlopuksi se on vain todella iso sisäpalloiluhalli. Näitä on myös meillä Suomessa, kannattaa käydä joskus tutustumassa.

Otteluita pelataan sisällä ja käytetään nauhalta tulevaa yleisöääntä. Voit yrittää kiertää asiaa miten haluat, mutta tätä faktaa et pysty nyt kumoamaan.

Toivottavasti nämä otettaisiin käyttöön jokaisessa Fliiga joukkueessa, sanoo liitto mitä vaan.
 
Viestejä
438
Itse taasen olen sitä mieltä, että jos haluaa muuttaa jotain asiaa niin olisi hyvä saada liitto mukaan osalliseksi muuttamaan sitä.
Toki, lähinnä ajatukseni oli, että liiton olisi vain pakko hyväksyä tämä, jos se olisi jokaisella joukkueella käytössä. Jos siis liitto ei muuten asiaa hyväksy. Toki minua ei haittaa, että liitto hyväksyisi tämän muutenkin.
 
Viestejä
1,914
Toki, lähinnä ajatukseni oli, että liiton olisi vain pakko hyväksyä tämä, jos se olisi jokaisella joukkueella käytössä. Jos siis liitto ei muuten asiaa hyväksy. Toki minua ei haittaa, että liitto hyväksyisi tämän muutenkin.
Kyllä! Kysytään pelaajilta mielipide ja sen pitää olla se mikä määrää! Ei säleverhojen takana piileskelevien, "ei ole sääntöjä, mutta mehän tehdään" liiton henkilöiden. Kerta aikaa on, laittakaa tulospalvelu kuntoon, älkääkä puuttuko turhiin asioihin. Toki jos pelaajat vastustavat, silloin ovat oikeassa...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös