Orastava tappioputki katki – Suomi kaatoi Sveitsin rankkarikisan jälkeen

Mikko Hautaniemi oli näin lähellä uransa avausmaalia maajoukkueessa. Laituri osui kuitenkin debyytissään kahdesti rankkarikisassa. Kuva: Mika Hilska

Suomi ja Sveitsi mittasivat toisiaan perjantaina miesten EFT-turnauksessa Uppsalassa. Suomi voitti kamppailun rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

Ottelun alku meni tasaisissa merkeissä, joskin Suomella oli jokunen vaarallisempi paikka. Ajassa 12.20 Peter Kotilainen toi pelivälineen ylös ja se ajautui Jani Kukkolalle, joka laukoi Suomen johtoon. Lukemissa 1-0 mentiin myös erätauolle.

Sveitsin avausmaali syntyi Eemeli Salinin istuessa jäähypenkillä. Tim Braillard latasi ranteella tasoitusmaalin, kun kamppailua oli pelattu 27.06. Suomen toisesta osumasta vastasi Classic-viisikko, joka sahasi koko kentän läpi. Nico Salon komea pystysyöttö löysi Salinin, joka viimeisteli Suomen johtoon ajassa 32.34.

Neljä minuuttia myöhemmin osui myös punainen numero yhdeksän, kun Luca Grafin kääntölaukaus upposi Suomen verkkoon. Lukemista 2-2 lähdettiin myös ottelun päätöserään.

Sveitsin Kevin Berry vihellettiin jäähylle ajassa 44.44 ja Suomen ylivoima tuotti tulosta. Ville Lastikka latasi Suomen kolmannen kerran johtoon, kun peliä oli pelattu 46.30. Alle kaksi minuuttia myöhemmin Sveitsi laittoi Suomen kakkosvitjan täysin solmuun ja Braillard toi ottelun toisella maalillaan Sveitsin taas tasoihin.

Viimeisen kahden minuutin aikana Nico Salo oli hyvin lähellä iskeä voittomaali, mutta Pascal Meier kauhoi pallon osittain tuurillakin pois maaliviivalta. Varsinainen peliaika päättyi 3-3, ja kolmoserässä Sveitsi oli jopa hiukan edellä. Ottelun tehomies oli 2+1 naulannut Braillard ja Suomen Kukkola onnistui pistein 1+1.

Tasatuloksen jälkeen lauottiin vielä rankkarikilpa, jonka Suomi vei jatkokierrosten jälkeen maalein 3-2. Ennen ottelua Suomi oli hävinnyt kaksi perättäistä ottelua Sveitsiä vastaan.