Pääkallo.fi

Miesten liigan puolivälieräsarja Classic-Happee

Välieriin etenee...

  • Classic

    Ääniä: 46 64.8%
  • Happee?

    Ääniä: 25 35.2%

  • Äänestäjiä
    71

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
2,242
Otteluohjelma:
Pe 06.03.2020 18:30 Classic – Happee Tampere Areena Tampere
Su 08.03.2020 18:30 Happee – Classic Jyväskylän monitoimitalo Jyväskylä VeikkausTV
Ti 10.03.2020 18:30 Classic – Happee Tampere Areena Tampere Ruutu+
Pe 13.03.2020 18:30 Happee – Classic Jyväskylän monitoimitalo Jyväskylä Ruutu +
Su 15.03.2020 18:30 Classic – Happee Tampere Areena Tampere (tarvittaessa)
Ke 18.03.2020 18:30 Happee – Classic Jyväskylän monitoimitalo Jyväskylä (tarvittaessa)
To 19.03.2020 18:30 Classic – Happee Tampere Areena Tampere (tarvittaessa)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
408
Yllättävän kova luotto löytyy Happeelle välieräpaikasta, ehkä foorumilla on paljon enemmän keskisuomalaisia kuin pirkanmaalaisia. :D
 
Viestejä
98
Olisiko Happeen jatkoonmeno jopa kaikkien aikojen yllätys Salibandyliigan pudotuspeleissä? Omissa papereissa ainakin olisi, mikä yhdessä sen kanssa, että Happee on ehkä paras koskaan kahdeksanneksi sijoittunut joukkue, kertoo aika paljon Classicin ylivoimasta.
 
Viestejä
137
Ryöstääkö Happee jo tänään yhden täplän? Kaksi erää takana ja taululla 2-3. Markus Laaksolla saattaa ainakin olla jumalmoodi päällä, ottanut tulospalvelun perusteella ekassa erässä komeat 11 koppia ja rankkarin päälle. Sinne ei kuva yllä, olisi hienoa saada jotain kommenttia paikalla olevilta!
 
Viestejä
1,458
Hyvä happeen! Loistava ryöstö. Nyt mitataan classic. Tosin mä luulen ettei tule silti riittämään.
 
Viestejä
137
RYÖSTÖ! Toisinto viime keväästä, jolloin Indians voitti Classicin heti ensimmäisen pelin. Tässä on selkeästi Classicilla joku ihan uudenlainen strategia päällä, ensin yks eteen ja sitten jyrätään mestaruuteen... :sneaky:
 
Viestejä
552
Jyväskylässä olisi varmaan kiinnostanut nähdä lähetys tuosta pelistä. Hieno voitto heiltä ja "enää" kolme tarvitaan lisää. Jos saavat sunnuntaina Jyväskylästä voiton, voidaan alkaa jo haaveilemaan.
 
Viestejä
552
RYÖSTÖ! Toisinto viime keväästä, jolloin Indians voitti Classicin heti ensimmäisen pelin. Tässä on selkeästi Classicilla joku ihan uudenlainen strategia päällä, ensin yks eteen ja sitten jyrätään mestaruuteen... :sneaky:
Viime keväänä Indians voitti vasta neljännessä pelissä. 2017 Indians hoiti ensimmäisen ja sitten Classic voittikin kaikki loput kevään pelit.
 
Viestejä
3,841
Eikös Classic ole aika suurella prosentilla hävinnyt jonkun pelin playoff-sarjoistaan? Tai kääntäen, että 4-0 sarjavoitot ovat suht harvassa (siihen nähtynä, että on tullut mestaruuksia ja runkosarjarecordit on tuota luokkaa)?
 
Viestejä
6
Tänään Tampereella nähtiin sellainen ihme, että Happeen 1. ketju (paperilla 2.) ja erityisesti Peter Kotilainen vei Classicin 1. ketjua oikein kunnolla. Happee pelasi tänään potentiaalinsa ylärajoilla, kun taas Classic ja erityisesti sen 1. ketju alisuorittivat potentiaaliseen tasoonsa nähden. Toki vastustajakin varmasti vaikutti osaltaan tähän ja onnistui hyvin peluutuksessaan, josta plussat Mikko Lehdolle ja kumppaneille.

1. erän merkittävimmät pelaajat olivat Peter Kotilainen komealla alakulman kantilla sekä maalivahti Markus Laakso, joka erän lopussa peitti vielä alakulmasta Jussi Pihan rankkariveivauksen. Classicilta hylättiin hieno Juha Kivilehdon tekemä maali korkeasta mailasta, mutta tuomio oli täysin oikea.

2. erän alkupuolella Classicilta hylättiin jo toinen ilmasta lyöty (Lastikka) maali korkeasta mailasta ja tämäkin oli kyllä ihan oikea tuomio. Pian tämän jälkeen Aaro Helinin oikean puoleisen hyökkäysalueen kantti upposi pienen maskin takaa Happeen maalin kattoon. Sami Johanssonille vihelletty 2min jäähy pelin puolen jälkeen oli mielestäni vähintäänkin kyseenalainen tuomio ja vaikutti tulevan ns. "huutamalla". Johanssonin kantin saatto osui laukausta peittänyttä pelaajaa (alemman) käden sormiin ja ilmeisesti jäähy tuli vaarallisesta pelitavasta. Tuosta jäähystä Happee onnistui sitten yv-vastahyökkäyksellä rokottamaan punakonemaisen maalin, jonka Kaapo Siekkinen sai lyödä tyhjiin. Ko. jäähytuomio oli pelin yleiseen linjaan nähden ihmetystä herättävä, sillä tuomarit sallivat kovan fyysisen pelin ja mm. katsoivat "läpisormiensa" pakkien vapaankäden työntämistä kulmaväännöissä. Tästä vihellyslinjasta Happee hyötyi enemmän ja sai tällä tavoin paremmin Classicin peliä rikottua. Siekkinen onnistui hetken päästä uudelleen lyömään hienosta syötöstä pallon "tyhjiin" ja erän lopulla Eemeli Salin tinttasi tarkan ranteen oikeaan ylämummoon Janne Lammisen poikittais-syötöstä.

3. erässä alkoi sitten tapahtumaan. Erän alussa "jokapaikasta vetävä" Albert Koskinen toi Classicin tasoihin ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Lastikan käsittämätön ranneveto lähti heti puolen kentän jälkeen osoitteenaan oikean yläkulman takarauta ja pomppasi sieltä saman tien pois. Onneksi tuomari sattui olemaan paraatipaikalla ja näki maalin syntyneen. Classicin Eetu Sikkinen sai hetken päästä jäähyn maastapelaamisesta puolustusalueella (tämäkin kyllä aika heppoinen tuomio). Classic pelasi hyvän av:na, mutta heti jäähyn päätyttyä kapteeni Nico Salolle sattui hänelle harvinaislaatuinen kämmi. Salo lähti vaihtopenkin edestä hyökkäykseen kentän halki, mutta menetti pallon hallinnan ja karkin nappasi pelin hahmo Peter Kotilainen, joka niittasi vastustamattoman vedon ohi Lassi Torisevan. Pari minuuttia myöhemmin myös hyvän pelin pelannut Jami Manninen pääsi oikealta laidalta juoksemaan vähän liiankin helposti paikan kantille ja hieno veto upposi maalin kattoon. Tästä maalista seuranneesta aloituksesta Classicin "pöllämystynyt" 1. viisikko yllätettiin suoraviivaisella keskikaistan nousulla ja tarkalla pikarinkorkuisella rannevedolla vasempaan kulmaan. Classic nousi vielä tasoihin Johanssonin "pakollisella" yv-maalilla vasempaan yläkulmaan sekä Lastikan nopean käännön jälkeisen 2 vs 1. yvhyökkäyksen päätyttyä kliiniseen ranteeseen maalin perukoille Laakson vasemman käden alta.

Pelin ollessa kutkuttavasti 6-6 nousi jälleen esiin pelin ratkaissut Peter Kotilainen. Happee sai vasemmanpuoleiselta hyökkäysalueelta vaparin, jonka Kotilainen otti haltuunsa. Kotilaisen päällystakkina ollut Jere Pulkkinen ei kerinnyt "kissaa sanomaan", kun Kotilainen pyörähti ja räjähtävä maanuoliaiskantti suhahti Pulkkisen jalkojen välistä yllätten myös Torisevan.

Pian äskeisen jälkeen Classic otti maalivahdin pois ja lähti rohkeasti hakemaan tasoitusta. Tässä ei sitten onnistuttu, vaikka paikkoja olikin ja Johanssonin hyökkäysalueen pallonmenetyksen pääsi Peter Kotilainen yksin namuttelemaan metristä tyhjään maaliin. Pelin 2. tähti Jami Manninen nosti vielä kaaripallon pompulla toistamiseen tyhjään maaliin ja aivan lopussa tullut Nico Salon maskin takaa yläkulmaan upottunut 7-9 oli enää kosmeettinen kavennus.

Yhteenveto: Classicin ykköskentän -3,-4,-3,-2 ja -2 vs. Happeen oikea ykköskenttä +3, +2, +3, +2, +2 oli lyhykäisyydessään pelin ratkaisu. Kovan fyysisen pelin ja erityisesti selästä työntämisen salliva tuomarilinja suosi enemmän linjan mukaisesti rikkonutta Happeeta, mutta se ei peliä ratkaissut.

Pelin hahmot: 1. Peter Kotilainen, 2. Jami Manninen, 3. Kaapo Siekkinen, 4. Happeen valmennus, 5. Markus Laakso.

Seuraavaksi: Altavastaaja Happeella on pelkästään voitettavaa ja suurella suosikilla Classicilla vain hävittävää. Nähdyn perusteella ratkaisu on siinä, kuinka Classicin 1. kenttä pystyy nostamaan tasoaan sekä tehoissa että Happeen 1. kentän puolustamisessa. Sunnuntaina on seuraava peli Hippoksen Hirviteatterissa ja Peter Kotilaisen flowtilan avulla Happee voi päästä tässä sarjassa jopa 2-0 johtoonkin. 3. peliä Happee sitten enää tuskin voittaa...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
6
Niin ja unohdin mainita, että ilman Happeen 2 hirvimiehen rumpuryhmää, olisi Tampere Areenan tunnelma ollut aika lattea koko pelin... Tästä isot kreditit ko. miehille ja jatkakaa samaan malliin :)!
 
Viestejä
3,841
Happee on viimeksi hävinnyt johtamansa playoff-sarjan 2015 finaaleissa (Happee johti 1-0 ja hävisi SPV:lle 1-3).
Classic on viimeksi voittanut playoff-sarjan, jossa se oli tappiolla, 2017 puolivälierissä (Indians johti 0-1, Classic voitti 4-1).
 
Viestejä
17
Kyllä omaan mieleen jäi myös Classic-Happee pelistä se, kuinka Laakso vei selkeän voiton virkaveljestään Torisevasta. Kyllä pari aika helppoa meni Torisevalle, kun taas Laakso otti pari gamesaver tason torjuntaa. Sama tapahtui myös omasta mielestäni Torisevalle Champions Cupissa. Runkosarjassa taas Toriseva oli mies paikallaan.
 
Viestejä
215
Happee vei lehdistötilaisuuden 6-0.

Maalikoosteen perusteella molemmille maalivahdeille alkeellisia virheitä. Maalivahtivalmennuksen taso on salibandyssä heikkoa verrattuna lätkään. Enkä nyt väitä, että torjuntatekniikka olisi sama.
 
Viestejä
17
Happee vei lehdistötilaisuuden 6-0.

Maalikoosteen perusteella molemmille maalivahdeille alkeellisia virheitä. Maalivahtivalmennuksen taso on salibandyssä heikkoa verrattuna lätkään. Enkä nyt väitä, että torjuntatekniikka olisi sama.
Totta tämäkin, mutta Toriseva pitäisi olla huomattavasti parempi kuin Laakso ja onkin perustasolla, mutta pudotuspeleissä pitäisi pelata vähintään sillä perustasolla.
 
Viestejä
6
Tämä sosiaalinen raporttijutska tuli sitten allekirjoittaneelle ihan puskista. Kirjoitin rapparin, kun nimimerkki FuriousT oli aiemmin pyytänyt kommenttia pelistä. Classicin peleistä tuntuu palstalla muutenkin olevan vähemmän aktiivista keskustelua ja muutaman saunaoluen innostamana ajattelin jotain pientä analyysia pelistä raapustaa. Sitten juttu lähtikin vähän laukalle...;)
En siis aidosti tiennyt mitään tuosta ylläpidon sosiaalisen raportoinnin pyynnöstä ja se tulisin sitten hauskana boonuksena:)

Rapparissani näytti jokunen pieni sisältövirhekin olevan, mutten jaksa niitä enää muutella.

Happeen 6. maali on muuten merkattu väärin pöytäkirjoihin. Maalin oikea tekijä oli Lassi Kotivaara ja aloituksen voittanut Kaapo Siekkinen oikea syöttäjä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös