Pääkallo.fi

Naisten liiga 2019-20

Viestejä
47
Onnea Loistolle pleijareihin oli vastus mikä tahansa. Voi kuitenkin olla, että NLA yllättää. Loiston vahvuutena pidän kuitenkin valmennusta, joka on yksi liigan parhaista.
 
Viestejä
237
Avaatko vähän tätä NLA yllättää? Oletteko jotenkin stalkannut nlata? Käynyt peleissä? Pelannut harkkapelejä? Onko joukkueessa/valmennuksessa ketään joka on ollut Assa mukana? Onko teiltä tyttöjä naisten majuringissä?
 
Viestejä
47
😊 itse asiassa ei tarvitse ”stalkata”, riittää kun käy katsomassa säännöllisesti molempien lohkojen pelejä. Esimerkkinä voisin ottaa viime sunnuntaisen Ervi-Sb-pro pelin, jossa sekä tempo että kaksinkamppailupelaaminen olivat aivan eri tasolla kuin NLB:n peleissä. Pääasiassa NLB:n pelejä pelanneille mm. tämä voi olla haasteellista. Pallotaitoa Loiston pelaajilla on, mutta riittääkö se, jää nähtäväksi.
 
Viestejä
237
Totta kai on hienoa että kannustusjoukot uskoo joukkueeseen eikä kukaan lähde näitä pelejä häviämään! Tsemppiä peleihin!
 
Viestejä
237
Miten se olisi mahdollista - prolla 53 p ja pss 51. Jatkoaika tarkoittaisi pssn voitolla 54-53. Luulisin kuitenkin maalierolla ja jos se sama niin keskinäisillä peleillä...
 
Viestejä
557
Naisten Salibandyliigan puolivälieräparit:
PSS (1.) – FBC Loisto (NLB 1.)
SB-Pro (2.) – TPS (6.)
EräViikingit (3.) – Classic (5.)
Koovee (4.) – SSRA (7.)

Odotetut valinnat ja parit - ei yllätyksiä.

Ensimmäisessä parissa PSS selkeä suosikki. Molemmilla joukkueilla paljon teknistä osaamista, ja molemmat pyrkivät pelaamaan paljon pallolla - oletusarvoisesti tässä parissa nähdään hyvää salibandya. Uskon kuitenkin PSS:n rutiinin ja kokemuksen tekevän merkittävää eroa joukkueiden välillä. Oma veikkaukseni 3-1 Pessille.

Toisessa parissa SB-Pro niinikään selkeä suosikki. Vaikka sijoitussarjassa kone hieman yskähtelikin, uskon Pron nostavan tasoaan, kun pelissä on jälleen panoksia. Tässä parissa materiaalietu on Pron puolella, etenkin laajuuden osalta. TPS:llä on toki laadukas kärkiosasto, mutta sen takana on hiljaista. TPS:n menestymismahdollisuudet lepäävät pitkälti Vuorelan sekä Rantanen & Nordlund & Leino harteilla. Oma veikkaukseni 3-0 Prolle.

Kolmas pari on mielenkiintoinen. EräViikingit ovat aggressiivisella rekrytoinnillaan kasanneet laajan ryhmän, kun taas Classicilla ei pelaajia juurikaan kahden kentällisen yli ole. Kumpi sitten on lopulta parempi - tiivis ja kohtuullisen vakioitunut ryhmä, vai leveä ryhmä rotaatiolla? Ottaen huomioon, että Classicilta löytyy kokoonpanosta myös terävyyttä ja kokemusta. ErVin otteet eivät muutenkaan ole itseäni vakuuttaneet, sillä joukkue hävisi kaikki sijoitussarjan ottelunsa, ja esimerkiksi Prota vastaan vieläpä 6-1 johtoasemasta. Materiaalietu on laajuuden osalta ErVillä, mutta kokemuksen osalta Classicilla. Veikkaan tämän parin fiiliksen pohjalta, niin omaa järkeilyäni kuin myös kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, menevän Classicille voitoin 3-2.

Neljättä paria voisi helposti ennakoida tasaiseksi joukkueiden rostereita tarkastellessa, mutta kuntokäyrät ovat hyvin erilaiset. Ankkojen viimeisin "merkityksellinen" voitto on 21.12. tullut rankkarivoitto Classicista. Tämän jälkeen voittoja on tullut ainoastaan Pelicansia ja O2-Jyväskylää vastaan. Koovee sen sijaan on voittanut edellisistä otteluistaan 7/8, sisältäen mm. voitot ErVistä ja Pessistä. Vaikka playoffeihin lähdetäänkin puhtaalta pöydältä, näen Kooveen vahvemman vireen antavan merkittävän edun sarjaan lähdettäessä. Oma veikkaukseni 3-1 Kooveelle.

Mitä mieltä muut?
 
Viimeksi muokattu:

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,847
Puolivälieristä voi toki keskustella täälläkin, mutta myös ottelukeskusteluketju on avattu tänään:


Ennakko julki to/pe-akselilla.
 
Viestejä
144
On kyllä hyvät parit, yksikään ei ole ihan täysin läpihuutojuttu. Omat veikkaukset puolivälieristä ovat:

PSS-Loisto, 3-0. Loistolla lähtökohtia tarkastellen tuskin paljoa saumaa tässä sarjassa, saattaa kotona vetää Porvoon kuitenkin tiukoille. Toki Pessin ykkösveskari joutui nöyrtymään penkille Prota vastaan, onkohan vire palautunut oikeisiin peleihin? Loistolla olisi kaikki avaimet haastaa Porvoota, toivottavasti löytävät oikeat aseet tiukan puolustuksen murtamiseen. Vaikka Ella Holmberg on tällä hetkellä naisten liigan paras pelaaja, ei Loiston nuoret tähdet paljoa pallotaidoiltaan häntä häpeä. Loiston nuorella ryhmällä on käsittämätön tekninen taito ja usealla pelaajalla kemiat kohtaa kentällä. Loiston yksi vahvuus on myös pitkä taival yhdessä. Nuoruus tulee kuitenkin kostautumaan, jos Loisto ei uskalla pelata uhkarohkeaa peliä kokenutta Porvoota vastaan. Mitään ei ole tässä vaiheessa hävittävää, toivottavasti mitään ei jätetä tässä sarjassa piippuun. Itse seuraan erityisesti SBS-Wirmon todellisia tähtipelaajia Koskea ja Pietilöitä. Viime vuosina ovat käytännössä ratkoneet jokaisen Mynämäelle tulleen mestaruuden.

SB-Pro-TPS, 3-1. Tepsi yllättää Pron kerran, kun turkulaiset starat onnistuvat. Prolla myös kinkkinen veskaritilanne, MM tähdistökentälliseen mahtunut Siltanen ei ole saanut hyvää alkua pitkään aikaan. Molemmat Pron maalivahdit päästävät 2-5 maalia, ja siitä lähdetään vaihdon kautta kirimään kaveria kiinni. Toki Pro pelaa paremmin 5-0 tappioasemassa, kuin 5-0 johtoasemassa. Turussa maalivahtitilanne on puolestaan paljon parempi, Vuorela pystyy kannattelemaan ryhmäänsä mukana viimeiseen asti. SB-Pro tulee kuitenkin viemään Tepsiä kolmen kentän pelaamisella. Varsinkin muutaman ottelun jälkeen monella kentällä pelaaminen korostuu, kun palautumisajat vähenee ja tahti tiivistyy. Prolla myös mielenkiintoinen ketju- ja valmentajaruletti vaikeuttaa tasaisuuteen pääsemistä. Tunnelman puolesta veikkaan sarjan olevan huippuluokkaa!

Ervi-Classic, 3-2. Helsinkiläiset vahvistuivat huomattavasti Loisan tullessa paikkaamaan Jaatista. Parhaillaan Loisa pitää joukkuettaan pystyssä ja antaa mahdollisuudet voittoon. Ervillä tulee nyt todellinen paikka antaa veskareiden näyttää paremmuuttaan kentällä. Kuka on ykkösmaalivahti, kumpi laitetaan tolppien väliin pakkovoiton edessä? Ervin nuoret tähdet ovat parhaillaan pysäyttämättömiä, pahimmillaan peli poukkoilee ja tekeminen on kentällä hyvin kuritonta. Ervi pelasi erittäin hienoa salibandyä Mosahallilla sijoitussarjassa Porvoota vastaan. Helsinkiläiset onnistuivat kuitenkin tuhlaamaan joka ikisen paikan ja PSS aikalisän jälkeen momentum oli menetetty kokonaan. Tuollaisella pelillä Porvoo oli todellakin voitettavissa, ja täten mikä tahansa sarjan joukkue. Classic on parantanut huomattavasti peliään kevättä kohti. Tamperelaiset ovat pelanneet kevätkaudella hyvinkin tiukkoja pelejä, tässä sarjassa korostuukin viimeistelyn ja pienien asioiden tekeminen oikein. Classicilla etuna muutama erittäin kovissa liemissä keitetty kokemuspelaaja. Ervillä kokemuspelaajat vaihtuivat tälle kaudelle nuoriin tähtiin, riittääkkö kantti oikeissa peleissä? Ervin johtajien on astuttava esiin, pelkkä valmentajan huutaminen ei välttämättä enää riitä. Ervi vie sarjan kotiedun turvin.

Koovee-SSRA, 3-1. Kooveen kotietu antaa sarjalle todellisen edun. Kooveen nuorekas ja kurinalainen ryhmä ei anna oululaisille paljoa saumaa. SSRA:n pannukakkukausi ei saa tästä enää jatkoa, vaikka se onnistuisi yhden voiton kairaamaan. Kooveen hyvä fiilis välittyy ja se näkyy myös kentällä. Oululaiset onnistuvat kotona paremmin, mutta kotietu antaa Kooveelle enemmän. Tässäkin sarjassa maalivahtipeli on mielenkiintoinen. Kooveen Laakso ja Ankkojen Rentsch pelaavat parhaillaan todella hyvin ja antavat saumaa voittoihin. Kooveen hyvä kevätvire, seitsemän voitettua peliä viimeisestä kahdeksasta ei anna Ankoille saumaa. Näitä pelejä on parasta seurata lähetysten kautta, tekeminen hyvällä tasolla ja varsinkin koosteet ovat parasta laatua mitä sarjassa on tarjota!
 
Viestejä
1,642
Toivottavasti liitossa järki voittaa ja koko kautta ei vaan mitätöidä. Se olisi oikeastaan vain laiska päätös. Muitakin ratkaisuja on reilusti ja ne ovat oikeudenmukaisempia ja urheilullisesti perusteltuja. Hyvänä esimerkkinä käy Pelicans ja Loisto, joiden sarjapaikat on jo urheilullisesti ratkaistu.
 
Viestejä
1,642
Tätä Ruotsin jääkiekon ratkaisua on nyt käytetty esimerkkinä myös salibandyyn, mutta onko kukaan katsonut, missä tilanteessa sarjat lopetettiin ja minkälaiset on sarjajärjestelmät Ruotsin jääkiekossa? Ainakin Elitserienin ja Allsvenskanin välillä ei ole käsittääkseni suoraa nousua, vaan pelataan karsintoja. Ja sarjat katkaistiin kesken runkosarjan, niin ihan järkevä päätös.
 
Viestejä
1,642
Kyllähän siellä ensin sarjat lopettiin ja sitten päätettiin, että mitätöidään koko kausi. Mutta oliko tuo nyt se viestini pointti, johon piti tarttua?

Ruotsissa Elitserierienin(liiga) ja Allsvenskanin(divari) välillä olisi pelattu karsinnat runkosarjan jälkeen. Ja runkosarjat olivat vielä kesken. Eli tilanne oli täysin auki. Tilanne on siis täysin eri kuin meillä salibandyssa, jossa on runkosarjat (ja naisilla tasonmittaukset NLA:n ja NLB:n välillä) jo pelattu. Ja nousijoita ja putoajia on jo varmistunut urheilullisesti.
 
Viestejä
1,642
Urheilun hienous ja tässä tapauksessa kirous on siinä, että säännöt koskevat kaikkia joten sääntöjä ei voida noudattaa siten, että "tämä koskee A, B, C ja D:ta, mutta ei enää E ja F:ää koska eivät tehtineet pelata pelejään loppuun..."
Kerrotko nyt, mihin sääntöihin tällä viittaat?

Jokaisella sarjalla on käytännössä oma sarjajärjestelmä, joten jokaista sarjaa voidaan katsoa omana tapauksenaan. NLA:n joukkueet saatiin viime kaudella ratkaistua, niin en näe kyllä yhtäkään järkevää syytä, miksi ensi kaudella Loisto ei palaisi NLA:ssa ja Pelicans NLB:ssa.
 
Viestejä
1,642
Niin, koska sarjakautta ei voitu pelata loppuun..
Missä sanotaan, että sarjakausi pitää pelata loppuun? Olisi kiva saada mustaa valkoisella?

Ja todellakaan ei tarvitse anoa mitään poikkeuslupia kansainväliseltä salibandyliitolta :DSuomen liitto saa kyllä ihan itse päättää montako joukkuetta meidän pääsarjoissa pelaa.
 
Viestejä
29
Niin, koska sarjakautta ei voitu pelata loppuun niin:
Missään ei lue, että sarjakausi on pakko pelata loppuun.
Todennäköisin vaihtoehto on se, että koko kausi mitätöidään = Pelicans ei tipu ja Loisto ei nouse. Tämä on juridisesti helpoin vaihtoehto.
Ei ole todennäköisin eikä "juridisesti helpoin" vaihtoehto. Tällaista mitätöintiä ei ole koskaan tehty suomalaisessa palloilussa. Se voi toki tapahtua nyt, mutta ei ole mitään syytä olettaa, että se olisi jotenkin todennäköisempi kuin muut vaihtoehdot. Juridisesti ei voi perustella jo loppuun asti pelattujen ja päättyneiden (runko)sarjojen mitätöimistä. Kyseeseen voisi esimerkiksi jo ratkenneiden sarjapaikkojen osalta tulla ns. perusteltujen odotusten suoja, johon Loisto voisi vedota.
Periaattessa mahdollinen vaihtoehto on se, että liitonhallitus anoo kansainväliseltä salibandyliitolta(kin) poikkeuslupaa , jotta sekä Loisto että Pelicans pelaisi NLA:ta.
Mitään tällaista lupaa ei tietenkään tarvitse liiton anoa oman sarjansa päätöksiin, kuten Kossi Agassakin sanoi. Ei NLA/NLB-tasojen muodostamistakaan mistään IFF:ltä anottu.
Nykyisten kilpailusääntöjen perusteella ei ole mahdollista, että Loisto nousee ja Pelicans tippuu jos sarjakautta ei pelata loppun eikä voidan sarjan lopullisia sijoituksia antaa (pitää muistaa sekin, että ei edes Loiston lopullinen sijoitus ole selvä).
Nykyisten kilpailusääntöjen perusteella liitto voi päättää käytännössä melkein mitä tahansa. Ja edelleen, kilpailusäännöissä ei lue, että sarjakausi pitää pelata loppuun, vaan liitto voi määrittää lopulliset sijoitukset vaikka 13.3. tilanteen perusteella. Tämäkään ei vielä pakota liittoa tekemään jotain tiettyä ratkaisua sarjapaikkojen suhteen, koska se on varannut itselleen laajat oikeudet päättää poikkeuksista.
 
Viestejä
557
Loisto ei ole varmistanut vielä mitään. Itse asiassa todennäköisen tapahtuma toteutuu ja kausi mitätöidään, niin Loisto ei nouse ja Pelicans säilyy sarjassa.

Riippumatta siitä mitä Ruotsissa (tai missään muuallakaan) on päätetty, en usko hetkeäkään etteikö Loisto pelaisi ensi kaudella A-lohkossa ja Pelicans B-lohkossa. Tuollaiset sarjojen mitätöimiset ovat lähtökohtaisesti mielestäni höpöhöpö-juttuja.

Sarjajärjestelmästä poimittua:
  • NLA:n 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet kohtaavat NLB:n 1. ja 2. sijoittuneet joukkueet pudotuspelikarsinnoissa.
  • Ottelusarjojen voittajat jatkavat pudotuspeleihin sijoitussarjojen joukkueiden ja pelaavat NLA:ssa kaudella 2020-21.
Pudotuspelikarsinta-vaihe on kokonaisuudessaan jo pelattu, joten Pelicansin ja Loiston osalta asia on selvä. Ei epäilystäkään. En ymmärrä, miten tästä Pelicans/Loisto asiasta on saatu tähän ketjuun noin monta viestiä aikaiseksi, kun asian olisi voinut tarkistaa sarjajärjestelmästä.

Liigakarsintojen osalta (NLB - 2.divisioona) tilanne onkin mielenkiintoisempi, koska putoamiskarsinnat jäivät NLB:ssä kesken, eikä 2.divisioona edes ennättänyt edetä loppusarjavaiheeseen. Näin ollen tilanne lienee se, että Steelers ja LoSB säilyttävät paikkansa NLB:ssä. Mahtaako LoSB:lla olla halua ja resursseja sarjapaikkaansa säilyttää - saa nähdä. Jos ei, niin tuon paikan täyttäminen onkin visaisempi prosessi.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös