- Viestejä
- 1,501
IFF olisi voinut panostaa Mestareiden liigan tyyppiseen turnaussarjaan seurajoukkueille MM-varjokisojen eli EM-kisojen sijaan.
Pääkirjoitus: Salibandyn kannattaisi yrittää palauttaa rennon lajin maine - Pääkallo.fi
Salibandyn pelaajamäärien lasku on puhuttanut viimeisinä vuosina. Sen lisäksi, että lisenssi- tai rekisteröityneiden pelaajien määrät olivat laskussa jo ennen koronapandemiaa…paakallo.fi
Mitään noin jyrkkää tai ehdotonta en tietääkseni väittänyt, mutta tekstin voi tulkita miten haluaa.
Totta kai voi edelleen tehdä molempia, mutta kyse on painotuksesta ja myös imagoasioista. Tässä on näkökulmana enemmänkin se, että juuri huippu-urheilupuoli on korostunut aika reippaasti verrattuna lajin aiempiin vahvuuksiin, joita olleet muun muassa halpa hinta ja matala kynnys aloittaa pelaaminen.
Juu, ja siis kysymys oli hyvä.Sen takia kysyin ettei jää tulkinnanvaraa, mutta asia selvä että harrastepohjaa(kin) halutaan viedä eteenpäin.
Juu, ja siis kysymys oli hyvä.
Ja ehkä tuossa olikin vähän liikaa tulkinnanvaraa erinäisen pyörittelyn seurauksena. Kirjoitus kuitenkin vain yksi näkökulma monisyiseen asiaan.
Lajin ongelmana on liiallinen huippu-urheilun tavoittelu.Pääkirjoitus: Salibandyn kannattaisi yrittää palauttaa rennon lajin maine - Pääkallo.fi
Salibandyn pelaajamäärien lasku on puhuttanut viimeisinä vuosina. Sen lisäksi, että lisenssi- tai rekisteröityneiden pelaajien määrät olivat laskussa jo ennen koronapandemiaa…paakallo.fi
Yleensä kehitys kehittyy. Eikä mene esim. vuosikymmentä taaksepäin. Ne askeleet, mitkä on kohti ammattimaistumista otettu ja se liiketoimintalogiikka, mikä on rakennettu tietenkin ruokkii saman kehityksen jatkumista.Lajin ongelmana on liiallinen huippu-urheilun tavoittelu.
Kun ihminen oppii jotenkuten kävelemään ja vanhemmilla on joku ajatus liikunnasta, kesällä annetaan jalkapallo ja ilmaisia kenttiä on joka puolella missä voidaan yhdessä potkia palloa. Talven tullen pistetään luistimet jalkaan ja pelataan hokia ulkojäillä.
Samaan aikaan ei oikein ole vapaita halleja mihin kävellä säpämailan kanssa, jolloin heti ensimmäinen karsinta syntyy.
Mitä enemmän laji panostaa Eerikkälän tarunhohtoisiin maisemiin, sitä kapeammaksi ikkuna jää, jolloin lajin pariin pitäisi tulla. 6-10v on se ikkuna, missä lajin pariin voi vielä realistisesti suurempi massa tulla ja päätyä junioripolun päätteeksi ihmettelemään saarnipuun hohtoa kulmalauteilla.
Jääkiekon ja jalkapallon ollessa ammattilaislajeja omine ongelmineen, joissa samat oman elämän sankarit eri verkkareissa kuvittelevat että seuraava Ballon d'Or tulee tarjottimella, mikäli vain tiukasti valvotaan vauvojen syömisrytmejä ja pidetään huolta ettei muiden lajien pariin ole menemistä, johtaa tämä huippu-urheilun ikkunassa valintoihin ihan liian aikaisin.
Vaikka Salibandyllä olisi taikatemppuja taskut täynnä, on muilla lajijärjestöillä ylivertainen näkyvyys, rahoitus ja imu jota vastaan kilpailla.
Jos laji saisi kirjoituksessa mainitun rennon lajin maineen takaisin ja unohdettaisiin junioripolkujen ammattimaistamiset, voisi lajin pariin tulevien ikkuna kasvaa jopa aikuisiän kynnykselle asti.
Pienemmällä joukkueiden kilpavarustelulla voisi olla positiivinen vaikutus myös harjoittelun intensiteettiin, joka taas vähentäisi lajille ominaisia loukkaantumisia.
Yritykset menevät konkurssiin yhdestä syystä, niiden tuote ei ole kilpailukykyinen vallitsevassa markkinassa.Yleensä kehitys kehittyy. Eikä mene esim. vuosikymmentä taaksepäin. Ne askeleet, mitkä on kohti ammattimaistumista otettu ja se liiketoimintalogiikka, mikä on rakennettu tietenkin ruokkii saman kehityksen jatkumista.
Se voi tarkoittaa pienempiä harrastajamääriä. Se voi tarkoittaa, että kustannukset kasvaa joillekin liian korkeiksi (mitä kyllä voi jeesata erilaisilla tukisäätiöillä ja -rahastoilla).
Kenties olisikin koko lajin kuvasta puhumista ennemmin syytä miettiä, että voisiko kilpailullisen ja huipulle tähtäävän junioripolun rinnalle rakentaa rennomman ja vähemmän kilpailullisen harrasteympäristön.
Siis ja. Ei tai.
Ja juu. Kyllähän sellaiseen liiton puolelta pyritään jo nyt alueelliset sarjamuodot vs. valtakunnalliset sarjat -jaottelulla.
Kenties se rentous tulisikin sitten löytyä seuroista ja vanhemmista.
Liittyy tähän ketjuun ja myöhemmin tänään julkistettuun liiton tappiolliseen tulokseen ja aiemmin mainitsemaani liiton pöhöttyneisyyteen ja turhien ihmisten roolittamiseen. Luonnollisesti Alakiventien mediaosasto tulee nimimerkin takaa huutelemaan "faktoja" ilman todellisia faktoja. Jos Alakiventie iskee tiskiin henkilöstökulut esim vuodelta 2017 vs 2021 verrattuna harrastajamääriin niin siinä on todellinen mittari onko pöhöttynyt vai ei. Ja tässä odotan lukuja liitto/liiga koska tavalliselle harrastajalle liitto ja liiga on sama. Tuskin liiga tekee itse rahaa niin paljon että kolmen ihmisen kioski on kasvanut omilla rahoilla kuuden ihmisen kioskiksi. Ihmisten roolit tulee arvioida ja kyseenalaistaa onko palkka ansaittu. Erässä heitettiin Rastas bussin alle (ansaitusti) mutta toimistolla vaan naureskellaan kun ei tarvitse olla tulosvastuussa. Samaa se on Alakiventielläkin. Riippumatta mihin kerroksen hissi nousee kun "työpisteeseen" suunnistetaan.Nyt on maajoukkueessa näytön paikka kun maju-family on tullut tiensä päähän ja toivottavasti uudet tuulet alkavat puhaltamaan.
Mitä pitäisi tapahtua että liitossa alettaisiin katselemaan kuinka pitkään on avainpaikoilla ihmiset olleet ja kysyä saataisiinko uutta draivia ja kehitystä liiton kaikille osa-alueille?
Hieman tarkennusta tarvisi. Mille osa-alueille haluaisit "uutta draivia", mitä ikinä se tarkoittaakaan?Nyt on maajoukkueessa näytön paikka kun maju-family on tullut tiensä päähän ja toivottavasti uudet tuulet alkavat puhaltamaan.
Mitä pitäisi tapahtua että liitossa alettaisiin katselemaan kuinka pitkään on avainpaikoilla ihmiset olleet ja kysyä saataisiinko uutta draivia ja kehitystä liiton kaikille osa-alueille?
Liittyy tähän ketjuun ja myöhemmin tänään julkistettuun liiton tappiolliseen tulokseen ja aiemmin mainitsemaani liiton pöhöttyneisyyteen ja turhien ihmisten roolittamiseen. Luonnollisesti Alakiventien mediaosasto tulee nimimerkin takaa huutelemaan "faktoja" ilman todellisia faktoja. Jos Alakiventie iskee tiskiin henkilöstökulut esim vuodelta 2017 vs 2021 verrattuna harrastajamääriin niin siinä on todellinen mittari onko pöhöttynyt vai ei. Ja tässä odotan lukuja liitto/liiga koska tavalliselle harrastajalle liitto ja liiga on sama. Tuskin liiga tekee itse rahaa niin paljon että kolmen ihmisen kioski on kasvanut omilla rahoilla kuuden ihmisen kioskiksi. Ihmisten roolit tulee arvioida ja kyseenalaistaa onko palkka ansaittu. Erässä heitettiin Rastas bussin alle (ansaitusti) mutta toimistolla vaan naureskellaan kun ei tarvitse olla tulosvastuussa. Samaa se on Alakiventielläkin. Riippumatta mihin kerroksen hissi nousee kun "työpisteeseen" suunnistetaan.
Jaa´a. Itse en ainakaan tiedä kun en ole sitä fiksua kaupallisuutta vielä lajin piirissä tavannut. Olisihan se hienoa jos siitä saisi edes vähän tuntumaa. Kaipa se vaatii kaupallisia ja poliittisia kontakteja. Tai edes joitain kontakteja lajin ulkopuolelle. Pari tulijaahan on ollut mutta aika nopeasti ne on kadonneet. Esim Westerbackahan tuossa taisi käväistä. Mihin lie kadonnut.Nämä alijäämät on vain taskulaskinpellejen/markkinamiesten keino rajoittaa todellisten lajiniilojen toimintaa. Mihin sitä fiksua kaupallisuutta muka tarvitaan salibandyssa.
Kun lajin käyrät ovat olleet laskussa jo ennen koronaa, kun yleisömäärät eivät liikahda, kun budjetoidaan 150 000 alijäämää ja laskeudutaan 300 000 euroon niin on aivan päivänselvää että uutta draivia/ virtaa/ verta on saatava.Hieman tarkennusta tarvisi. Mille osa-alueille haluaisit "uutta draivia", mitä ikinä se tarkoittaakaan?
Jaa´a. Itse en ainakaan tiedä kun en ole sitä fiksua kaupallisuutta vielä lajin piirissä tavannut. Olisihan se hienoa jos siitä saisi edes vähän tuntumaa. Kaipa se vaatii kaupallisia ja poliittisia kontakteja. Tai edes joitain kontakteja lajin ulkopuolelle. Pari tulijaahan on ollut mutta aika nopeasti ne on kadonneet. Esim Westerbackahan tuossa taisi käväistä. Mihin lie kadonnut.
Peliaikamuutoksista tuli mieleen miten aikoinaan eurooppalaista koripalloa pelattiin 2 x 30 (=60) minuutin peliajalla kunnes se muuttui 4 x10 mins (=40) peliksi (NBA:ssa 4x12), lisäksi hyökkäysaikakin on muuttunut merkittävästi historian saatossa. Lisäksi lentopallokin muuttui siten, että jokaisesta tilanteesta tulee piste sen sijaan, että vain omasta syöttövuorosta sekä viides erä lyhentyi jotta peli saadaan nopeammin pelattua. Ja pesäkallokin muutti pelitapaansa normaalista 9 vuoronparin pelistä nykyiseen "kahteen jaksoon" sen vuoksi, että se on seksikkäämpi kohde veikattavaksi. Vastaavasti samaa keskustelua käytiin Jenkeissä jefun parissa jossa peliä on nopeutettu ja baseball on menettämässä yleisöä, kun peli on yksinkertaisesti "liian pitkä seurattavaksi". Jopa Kanadassa on ollut keskustelua siitä, että "onko jääkiekko-ottelut jo liian pitkiä" ja hyvässä muistissa on kansainvälisen jääkiekon sääntömuutokset ratkaisupelien jatkoaikojen suhteen yms. Nuo nyt ensimmäisenä tuli mieleen.