Pääkallo.fi

Pääsarjojen kurinpitopäätökset

Viestejä
254
Melkoisen erilaiset näkemykset Happee leirillä ja tuomareilla :).

Aivan käsittämätöntä toimintaa seuralta yrittää muuttaa mustaa valkoiseksi.
Jos on lörähtänyt housuun, niin sitten pestään ja kun housut on kuivunut, niin uudestaan jalkaan.
Tuo lienee joku virallinen vastine, voisi olettaa, siihen kannattaa laittaa totuuden mukaisia asioita eikä aivan puutaheinää.
 
Viestejä
26
Menikö hankkion maalivahdin telominen kurinpitoon? Aika törkeästi ajoi suoraan maalivajdin päälle. Onneksi ei käynyt pahemmin. Nyt kuitenkin tiikereiden pelaajan vastaava tilanne on viety eteenpäin. Vai onko näin, että ns. Kärkijengien pelaajilla on eri säännöt?
 
Viestejä
1,017
Menikö hankkion maalivahdin telominen kurinpitoon? Aika törkeästi ajoi suoraan maalivajdin päälle. Onneksi ei käynyt pahemmin. Nyt kuitenkin tiikereiden pelaajan vastaava tilanne on viety eteenpäin. Vai onko näin, että ns. Kärkijengien pelaajilla on eri säännöt?
Ei ole mitään eri sääntöjä. Vähän yllätys että tuo ei ole ainakaan vielä mihinkään mennyt. Tuo tilanne riippuu taas siitä miten se halutaan nähdä. Maalivahti tuli siinä itse vastaan, ehkä Hankkio olisi sen kuitenkin pystynyt väistämään. Tahallinen se ei ollut. En tiedä mikä näiden linjaus on eikä tunnu tietävän kukaan muukaan. Edes siellä kurinpidossa.
 

Mahoney

Menikö hankkion maalivahdin telominen kurinpitoon? Aika törkeästi ajoi suoraan maalivajdin päälle. Onneksi ei käynyt pahemmin. Nyt kuitenkin tiikereiden pelaajan vastaava tilanne on viety eteenpäin. Vai onko näin, että ns. Kärkijengien pelaajilla on eri säännöt?
Eos menikö kumpikaan. Krp:n Laakso sai 2 peliä vahingosta, tai ainakin itse tulkitsin sen tilanteen näin. Mutta kuten ylempänä, melkoisen linjatonta on rankaiseminen
 
Viestejä
8,044
Onko tiedossa onko näissä edes tarkoitus olla minkäänlaista linjaa?
 
Viestejä
635
Taitaa näistä nykyjärjestelmän mukaan edenneistä tuomareista nopeimmin liigadebyyttiin päässyt olla Arponen, 5 vuotta. Poikkeuksellisen nopeasti edennyt, mutta toki pitkän pelaajauran liigassa kapteeninakin tehnyt entinen pelaaja.
Yleisesti ottaen lahjakkaan ja työtäpelkäämättömän sekä verkostoitumistaitoisen erotuomarin keskimääräinen tie kohti ensimmäistä liigapeliä voisi nykyisin olla sellainen 7-10 kautta erotuomarina.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,220
Oma kokemus & mielipide on se että seurojen toiminta ja lajikultturi on kehittynyt positiivisella tavalla viimeisen vuosikymmenen aikana.
Tuomaritoiminta on junnannut paikallaan ei samanlaista dynaamista kehitystä ole havaittavissa valitettavasti.
 
Viestejä
261
Hiukan pidempää tarinaa kurinpidosta:


Jutun lopussa pyyntö teille, lukijat:
Pyydämme kysymyksiä ja videoita tilanteista, jotka ovat johtaneet salibandyssa kurinpidon ratkaisuihin. Kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Sami Rahikainen on luvannut kertoa niiden perusteella erillisessä jutussa oman näkemyksensä ja arvionsa, miten ratkaisuun on päädytty. Kysymyksiä/videoita voi lähettää tänne foorumille.
 
Viestejä
20
Vastottain pelattiin juniorisarjan ottelu, jossa pelaaja löi vastustajaa nyrkillä naamaan. Tuomari seisoi vieressä, näki tilanteen, pyysi pelaajan, joka löi, puhutteluun. Tilanteesta ei vihelletty edes jäähyä eikä pelaaja, joka löi, ole saanut ottelurangaistuksia jälkikäteenkään. Miten tällainen on mahdollista?
Jos kadulla tapahtuisi vastaavaa, voisi se täyttää jopa lievän pahoinpitelyn tunnusmerkit Suomen lain mukaan.
Onko nyky salibandy tosiaan menossa väkivaltaisempaan suuntaan? Sitten vedotaan yksilösuojaan ettei voida kommentoida asiaa. Voisiko joku edes teoriatasolla kertoa minkälaiset seuraamukset tällaisesta pitäisi tulla?
 
Viestejä
25
Sitten vedotaan yksilösuojaan ettei voida kommentoida asiaa.
Laajennetaan vielä tätä "yksilönsuojaa", josta puhutaan. Tässä kuvatussa tapauksessa kukaan ei tietääkseni ole vedonnut yksilönsuojaan tai ollut kommentoimatta, eli siltä osin väitteesi on väärä. Kyseisestä tapauksesta valiokuntaan ei ole tullut yhtään yhteydenottoa kommenttipyynnön tai kysymyksen muodossa. Sen sijaan olen itse oma-aloitteisesti keskustellut tapauksesta yhden asian vireillesaattaneen seuran henkilön kanssa johtuen siitä, että ilmeisesti päätöskirjaus on johtanut varsin virheelliseen tulkintaan muutamista seikoista, joka on toki ymmärrettävää, mikäli asiasta ollaan varsin erimielisiä.

Yksilönsuoja tulee kuitenkin monissa tapauksissamme vastaan esimerkiksi alaikäisen henkilön osalta tai ihmisten terveydentilan tai muun yksityisyyden suojan kautta. Tämä ei estä päätösten tekemistä, mutta voi rajoittaa niiden kommentoimista tai kaikkien käsittelyyn tai päätöksiin liittyvien seikkojen julkisuutta.

Lisäksi olemme linjanneet, että osapuolten vastineet eivät lähtökohtaisesti ole julkisia. Päätöslauselmissa usein viitataan vastineissa kirjattuun, mutta vastineet kokonaisuudessaan eivät sitä ole.

Muutoin valiokunta ei "vetoa yksilösuojaan", kun puhutaan jonkun tapauksen kommentoinnista sen osapuolille. Toisaalta jos oletat "kommentoinnilla" jotain julkituloa tai tiedotetta, niin kurinpitovaliokunta ei ole instanssi, joka päättää oman toimintansa julkisuudesta tai viestinnästä. Tekijät ovat vapaaehtoisia, muut korvauksetta paitsi sihteeri. Liittohallitus määrittää toiminnan raamit ja esim. mikäli tapauksista halutaan laajempaa tiedottamista tai keskustelua, on siihen osoitettava tekijät.

Korostettakoon vielä, että kukaan meistä ei ole liiton palkkalistoilla. Joukossa on salibandya eri historialla edustavia ihmisiä niin seura-, pelaaja- kuin erotuomaritaustaisiakin. Valiokuntakausien vaihteessa liitolla on varsin pitkään ollut myös nk. "avoin haku", jolloin kiinnostuksensa toimintaan on voinut ilmoittaa, eli ryhmän kokoonpano ei ole kiveen hakattu, vaan liittohallitus arvioi aina valiokuntakausien vaihteessa (tai muulloinkin) sopivaa kokoonpanoa.

Vastottain pelattiin juniorisarjan ottelu, jossa ...
Voisiko joku edes teoriatasolla kertoa minkälaiset seuraamukset tällaisesta pitäisi tulla?
Hyvä, tässä on yksi tapaus, jonka prosessista ja arvioinnista voidaan seuraavassa, myöhemmin ilmestyvässä jutussa puhua - eli millainen prosessi on ollut, mitä kukakin on asiassa esittänyt pääpiirteittäin ja miten asiaa on arvioitu eri tahojen toimesta sekä mitä on päätetty ynnä mitä jatkotoimia on mahdollista toteuttaa. Odotellaan josko tulisi muutama tapaus lisää, niin työstetään ne sitten samaan.
 
Viestejä
310
Kaapo Kettunen pelikieltoon:
Tähän voisi Rahikainen ottaa myös kantaa. Siltaselta eilen twitterissä hyvää pohdintaa aiheen ympärillä.
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,715

Mahoney

Itse pidän surullisena sitä että ensin pyydellään selontekoja, muttei niitä jakseta lukea kun ovat liian pitkiä. Kaikkea nyt ei vaan voi tiivistää pariin riviin. Hyvä kirjoitus!
 
Viestejä
58
Hienoa, että kurinpito nostettiin esille ja näiden päätösten jälkeen on helppo sanoa, että on päättäessääaika myös nostaa asiaa esille. Ketään päätöksiä tekevää ei tarvitse julkisesti lynkata, mutta esim. tuossa junnujen tapauksessa perustelut ensimmäiselle päätökselle olivat kestämättömät. Nousee kysymys, miten kyseinen päätös saatiin aikaan, oliko se tuomarien suojelemista vai oliko kyseessä vain välinpitämättömyys eli huolimattomuus ja ajateltiin näin selvittävän asiasta helpoimmalla.

Vastaava tapaus esim. jääkiekossa olisi aina tuonut pelikieltoa Liigatasolla, joten kovasti ihmettelee, mitä salibandyn kurinpito ajatteli näin päättäessään ja samalla tietysti uskottavuus katosi myös päätöksen tekijöiltä.

Onneksi löytyy seúraava ja vielä seuraavakin instanssi, jossa näitä asioita käsitellään ja siellä näytti sitten syntyvän asiallinen järkevä päätös, joskin ehkä liian lievä tuomio, mutta linjaus oli kuitenkin oikea, tahallinen päähänlyönti tuomitaan aina, vaikka sitten jälkikäteen, jos tuomarit eivät syystä tai toisesta uskalla näin tehdä pelin aikana.

Pääkallolle tunnustus siitä, että kurinpidolliset asiat nostettiin esiin, koska vain julkinen keskustelu pystyy nostamaan tasoa päätöksissä ja katoaa tietynlainen salailun kulttuuri. Virheitähän teemme jokainen, on vain pystyttävä ne tunnustamaan ja siitä sitten jatketaan eteenpäin, mutta samoja virheitä ei tarvitse toistaa, mitä avoin keskustelu omalta osaltaan auttaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös