Lötjönen ja muut sähly- ja sometilhet ovat väärässä. Pelaaja pyrkii vahingoittamaan kanssapelaajaa ja asian ytimeksi nousee erotuomarien havintovirhe, jonka seurauksena heiltä on aseteltu uudelleen kaksi peliä.
Nyt Lötjönen ilmoittaa, että tämä ei riittäisi, vaan tämän lisäksi kyseiselle erotuomariparille ei pitäisi asetella loppukaudelle liigan huippupelejä. Perusteeksi mielipiteelleen Lötjönen asettaa jonkin epämääräisen ”joukkueet eivät pidä, luota, arvosta” tms. kommentin.
Jotta asiaan saadaan jotain suhteellisuudentajua kysyn:
a) Kuka koulutti liigan erotuomareita videotarkistusprotokollaan ennen kauden alkua ja mikä oli olettamani teams-koulutuksen ajallinen kesto?
b) Milloin ja miten liigan päälliköt huolehtivat, että liigan jokaisessa ottelussa on käytössä yksi ja yhdenmukainen videoiden tarkistusprotokolla?
Nyt mielestäni olisi erityisen tähdellistä, että niin liigan, liiton kuin et-sektorin päättäjät astuvat esiin ja kantavat oman vastuunsa tämän asian nykyistä tarkemmassa selvittelyssä. On kohtuutonta heittää yksittäinen erotuomaripari bussin alle, jos ja kun peruskäytänteet ovat sekaisin kuin seinäkello.
Lienee päivän selvää, että Lötjöset ja muut puna-armeijan kuorot eivät voi asettaa mitään agendaa siihen ketkä viheltävät mitäkin pelejä pääsarjoissa. Mielipide kaikille tulee toki sallia, mutta sen arvo olkoot vain mielipiteellinen, ei muuta.
Toteankin, että Ronnqvistille ja Pitkäselle tulee ehdottomasti asetella loppukaudelle pelejä liigaan tavanomaiseen ja suunniteltuun tapaan.
Ei ole mahdollista, että mm. vedonlyöntikohteena olevien pelien erotuomariasetteluista päätettäisiin somepalstojen huutelijoiden tai uutisotsikoiden perusteella. Erotuomareiden suoriutumisen arviointiin on oma ja riippumaton järjestelmä, jonka autonominen päätöksenteon turvaaminen on koko lajiyhteisön yhteinen etu.
Jos kyseinen arviointijärjestelmä on riittämätön, tulee tällöin katse ja tiukka palaute suunnata päättäjiin, ei yksittäisiin erotuomareihin.