Pääkallo.fi

Salibandy sääntökeskustelu

#41
Onko siinä jokin logiikka, kun tuomarit huutavat kamppailutilanteessa "oikein menee" ja tulee yksi kopautus mailaan ja viheltävät jäähyn syynä "jatkuva väärä pelitapa"? Tätä tapahtuu nykyään usein. Jäähy voi olla aivan oikea tuomio - mutta logiikka on kummallinen kun ensi "kehutaan" että oikein menee ja sitten ollaankin sitä mieltä että tehtiin koko ajan väärin..... Eikö ennemmin pitäisi huutaa että "väärin menee"....
Käsittääkseni jatkuva väärä pelitapa tarkoittaa sitä, että joukkueessa useampi pelaaja on (perätysten?) rikkonut esim. mailaan kopauttelemalla ja kun tuomarille riittää, niin viimeiselle sitten jäähy. Ei siis yksin jäähylle joutuneen rike vaan joukkueen jatkuva väärä pelitapa. Voi olla, että olen käsittänyt väärinkin.
 
#42
Miten sääntö menee liian aikaisin jäähyltä poistumisen kanssa? Eilen Hämeenlinnassa tämmöinen nähtiin ja katsomossa oltiin vähän sitä mieltä, että ulosajo olisi pitänyt tulla pelin sabotoinnista. Ei tullut kuin kakkonen.
 
#43
Miten sääntö menee liian aikaisin jäähyltä poistumisen kanssa? Eilen Hämeenlinnassa tämmöinen nähtiin ja katsomossa oltiin vähän sitä mieltä, että ulosajo olisi pitänyt tulla pelin sabotoinnista. Ei tullut kuin kakkonen.
Jos nyt pelisääntöjä (s. 44-45) oikein ymmärsin, niin jos poistuu liian aikaisin pelikatkon aikana niin 2 min, jos taas pelin ollessa käynnissä niin pelin sabotoiminen ja PR.
 
Viestejä
158
#44
Vapaalyönneissä olen huomannut parissa asiassa olevan tarkastamisen tarvetta.
1) Vieläkin vapareita saa antaa jonkun matkan väärästä paikasta tai jopa hieman liikkuvaan palloon. Mielestäni vapari tulisi antaa täsmällisestä paikasta, pysähtyneestä pallosta. Ainakin sellainen puolen metrin - metrin heitto rikepaikkaan on väärin, jos siitä on selvää aikaetua vaparin antajalle. Lisäksi, voisiko esimerkiksi jalkapohjalla pallon pysäyttämisen vaatimus olla hyvä merkki, että pallo on paikallaan?

2) Classic - Indiansin ekassapelissä tuli vähän kyseenalainen maali (1. maali) jossa Indians oli vähän pihalla mistä vapari annetaan ja sitten se jo laitettiin peliin seurauksena maali. Videolta näkyy, että Indians vähän töpeksiikin, mutta minusta olisi loogista se jos antopaikassa on epäselvyyttä niin sitten peli vihelletään poikki ja laitetaan uudestaan käyntiin vasta tuomarin piippauksen jälkeen. Molempien joukkueiden pitäisi olla tietoisia antopaikasta muutenkin kuin sillä tavalla, että tuomari viimetingassa juoksee antopaikalle merkiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.