Pääkallo.fi

Salibandyn livelähetykset, maalikoosteet ja muu videotuotanto

Viestejä
457
Jos Veikkauksen ongelmia kävisi läpi, niin naissalibandyn näyttäminen ei olisi ensimmäinen ongelma. Muuten jos Reija haluaa, niin ruutu+ kautta seuraamaan naisten salibandyliigaa ja ehkä someenkin voisi tuoda sieltä sisältöä. Jos kiinnostusta on, niin tyhmä on se joka ei sitä sarjaa halua itselleen ostaa.

Reijalla taitaa olla kyse on enemmän tasapuolisuudesta kuin yleisön kiinnostuksesta.

Kiinnostuksen pitää nousta lajin sisältä. Miksi naispesäpallo vetää hyvin yleisöä stadioneille, mutta vastaavat jalkapallo- tai salibandysarjat eivät kerää katsojia? Kun on katsojia, niin kyllä Veikkauskin kiinnostuu, samoin ruutuaikaa tulee kaupallisiltakin toimijoilta.
 
Viestejä
457
Enemmän ajatuk... sori tarkoitin tietenkin öyhytyksestäni voi lukea vaikka tässä viestissä.

Luin öyhytyksen silloin kuin se julkaistiin ja nostin virtuaalisesti hattua että näit vaivaa perustella huolellisesti ajatuksiasi. Toki olisin toivonut että olisit löytänyt enemmän positiivisiakin esimerkkejä miten asioita on saatu käännettyä parempaa suuntaan. Jäi vähän sekava tunne mihin pitäisi seuraavaksi alkaa, jotta tekisi oman osansa tasa-arvon puolesta urheilun saralla;)

Yle näytti naisten jalkapallon mm-kisat, jotka saavuttivat hyvin katsojia, mutta sitä buumia ei ole pystytty siirtämään kotimaan sarjoihin. Sama tapahtui kun jääpallossa miehet voittivat aikoinaan mm-kultaa, luultiin että automaattisesti sarjan kiinnostus kasvaa kotimassa, näin ei tapahtunut. Ei medianäkyvyys ole automaatio yleisö- ja sponsoriryntäykseen, siten en usko että muutama yksittäinen peli veikkaus-tv:ssä nostaisi juurikaan naispalloilun profiilia. Toki voin olla väärässäkin.
 

Jussi Koivunen

Se on hienoa, että löytyy ihmisiä jotka pystyvät arvioimaan mikä on "höntsyä" ja ylipäätänsä mikä mahdollisesti kiinnostaa ja ketäkin. Toki siitä olen samaa mieltä, että on olemassa jopa pelejä Englannin Valioliigassa mitkä eivät välttämättä niinkään säväytä, mutta ainakaan minä en voi tietää mitä tapahtuu missäkin pelissä näin etukäteen - tämän vuoksi jotkut rohkeat kutsuvatkin urheilua "parhaana reality-TV:nä".

Toki jos lainatun kommentin tarkoituksena oli jotenkin puolustella Veikkauksen toimintaa, niin tämän kuittaan surullisena näkemyksenä - varsinkin ihmiseltä joka "periaatteessa" on naisurheilussa mukana. Mutta samaan aikaan en voi leikkiä yllättynyttäkään.

Kanssasi aiheesta lienee turhaa keskustella, silä asenteesi näyttää olevan mikä on. Oma pointtini näytti sen verran kaukaa ymmärryksestäsi menevän, että en vaivaudu enempää kommentoimaan. Tiivistän silti ihan vaan Reijalle: Kyllä, naisten salibandy on parhaimmillaan äärimmäisen viihdyttävää ja toivottavasti sitä nähdään enemmän lähetyksissä. Nyt kun sarjajärjestelmä muuttui, oletuksena on, että matsit muuttuvat viihdyttävimmiksi näin yleisesti myös runkosarjassa. Tämän mielestäni kirjoitin myös aiemmassa viestissäni, sille en sitten mitään voi jos käyttäjä "Reijalle" ei rautalanka riitä.

PS: Kannattaisi muuten ihan noin yleensä Reija kokeilla sellaista, että lukisi ne postaukset vaikka ihan kaksikin kertaa ennen kuin alkaa avautumaan. Siellä saattaa olla hyvinkin helposti löydettävissä se punainen lanka joka on ihan positiivinen. Kuten se tuossa omassa sinun siteeramaassasi postauksessakin oli.
 

Jussi Koivunen

Sinä kirjoitit kuitenkin näin: "onhan siellä runkosarjassa ajoittain sellaista höntsyä että ei sen näyttäminen esim. VeikkausTV:ssä varmasti arvostusta nostaisi. "

Minun alkuperäinen panokseni tähän ketjuun oli nimenomaan siitä, että puhuin tämän kauden naisten otteluiden näyttämisestä (tai näyttämättä jättämisestä) Veikkaus TV:n kautta, johon sinä viittasit kommentilla: "sellaiseen höntsyyn, että ei sen näyttäminen nostaisi arvostusta", jolla annoit ymmärtää, että tilanne missä ei näytetä pelejä on "oikein".

Kysytään yksinkertaisesti: oletko sinä nyt sitä mieltä, että Veikkaus TV voisi näyttää naisten pelejä vai ei?

Miten helvetin vaikeaa se voi olla? Oletko ikinä katsonut peiliin ja ihmetellyt minkä vuoksi kanssasi ei käytännössä kukaan täällä asiallisesti keskustele?

Kyllä. VeikkausTV voi näyttää naisten pelejä. MItä helvetin epäselvää tässäkin lauseessa on? "Kyllä, naisten salibandy on parhaimmillaan äärimmäisen viihdyttävää ja toivottavasti sitä nähdään enemmän lähetyksissä. Nyt kun sarjajärjestelmä muuttui, oletuksena on, että matsit muuttuvat viihdyttävimmiksi näin yleisesti myös runkosarjassa. "

PS: Älä vastaa. Koska en aio enää vastata sinulle. Et tätäkään kuitenkaan ihan vaan periaatteesta ymmärrä.
 

Mahoney

Ihan tasa-arvosta urheilussa, jos veikkaan keitä kiinnostaa yleensäkin mikään urheilu ja käyvät peleissä katsomoissa, oisko prosentit jotain 80-20? 70-30? Omasta lähipiiristä prosentit 100-0. Ehkä se eka tehtävä ois saada naisiakin kiinnostumaan urheilun seuraamisesta. Itse en ainakaan tasa-arvon nimissä ala mitään pelejä tai lajeja seuraamaan. Arvostus pitää myös ansaita. Yleisurheilussa naiset ovat ansainneet ja menneet miesten ohi, heittämällä! Ampumahiihdossa Kaisa tehnyt sellaiset saavutukset joita ei kukaan suomalainen riko.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
195
Ihan tasa-arvosta urheilussa, jos veikkaan keitä kiinnostaa yleensäkin mikään urheilu ja käyvät peleissä katsomoissa, oisko prosentit jotain 80-20? 70-30? Omasta lähipiiristä prosentit 100-0. Ehkä se eka tehtävä ois saada naisiakin kiinnostumaan urheilun seuraamisesta. Itse en ainakaan tasa-arvon nimissä ala mitään pelejä tai lajeja seuraamaan. Arvostus pitää myös ansaita. Yleisurheilussa naiset ovat ansainneet ja menneet miesten ohi, heittämällä! Ampumahiihdossa Kaisa tehnyt sellaiset saavutukset joita ei kukaan suomalainen riko.

Muutaman vuoden takainen selvitys jääkiekossa. Siis Suomessa suosituinta lajia vain n. 10% koko kansasta käy katsomassa livenä halleissa kerran tai useamman vuodessa. Miehiä on katsomoissa n.70%.

Eurooppalaisessa jalkapallossa naisten osuus katsomoissa on kasvamassa juuri naisten liigojen suosion kasvun mukana, kun laji tulee tutuksi niin on helpompi lähteä koko perheen voimin otteluihin. Kaikki eurooppalaiset suuremmat seurat panostan naisten jalkapalloon miljoonia. Suomessa todennäköisesti sama ilmiö on tulossa niin että naisten jalkapallo on tulevaisuudessa suosituin laji, siis naisilla. Tästä tulee myös hyötymään Veikkausliiga.

Salibandyssä naiset ovat jo näkyvä osa katsomoissa myös miesten liigassa mutta potentiaalia on vielä satoja tuhansia.
Suomalaisessa palloilussa salibandyn naiset ovat pelaajina monesti yhtä tunnettuja kuin miehet🙂 siis aika tuntemattomia suuruuksia toistaiseksi julkisuudessa.
Voisiko salibandy olla tasa-arvossa ja laajemminkin eettisyydessä edelläkävijä Suomessa ja samalla myös kansainvälisesti?
 
Viestejä
778
Lienee kaikille selvää, että erilaiset striimit vähentävät paikan päällä katsovien määrää. Tähän trendiin ei ole lääkettä, sillä me kuluttajat siirrymme muutenkin virtuaalielämyksiä kohti ja pysymme samalla mukavuusalueella kotisohvalla kanavia surffaten. Sirkustempuilla voidaan elävoittää ottelutapahtumaa ja ja siten viivyttää väistämätöntä kehitystä. Paikan päällä otteluiden seuraaminen tulee edelleen vähenemään.

Naissalibandy yllätti minut menneellä kaudella kun sitä aloin enemmän seuraamaan ja pääsin liigaa katsomaan paikan päälle. Surkean vähän oli mestarinkin välieräpelissä varsinkin kotijoukkuetta kannustavia katsojia, mikä pisti miettimään tilannetta. Miksi näin on, että katsojat lasketaan kymmenissä. Seurat tietysti ilmoittavat kaikki myydyt kausiliput paikalla olijoiksi, siksi virallinen luku on paljon suurempi kuin todellinen.

En näe mitään pahaa siinä, että naisten säbää lähetetään vaikka kaikki pelit. Hieno juttu ja pelejä on kiva seurata. Sille vain pitää löytää maksaja. Yhden pelin tuotanto maksaa yhdellä kameralla sen tuhatlappusen, kaksikin jos matkaa tulee. Seurat ei tähän pysty eikä liittokaan. Jakelijat ovat ainoa taho mainossponsorien kuten VeikkausTV ohella.

Striimauksen katsojissa ratkaiseen hinta ja tilaamisen helppous. Yksittäisen ottelun ostaminen on liian hankalaa. Alle kympin kuukausimaksulla saatava vakiotilaus, ja valmis sovellus äly-tv:ssä on se joka toimii - varsinkin naisille :).
 

Mahoney

Pahin sählyn(miehet ja naiset) epäkohta on järkyttävät tasoerot. Liian vähän tosissaan pelaavia ja panostavia. Liikaa matseja missä ei mitään jännitystä, kun peli ohi ekassa erässä. Naisten liigassa ihan hyvä uudistus. Pelin taso pitää olla sellaista, että kiinnostaa muitakin kuin lajiniiloja! Kuukauden ottelut pitäisi valita ei tasapuolisesti, näytetään vain kärkipelejä. Tavoite lienee saada muitakin kuin niiloja katsomaan lähetyksiä?
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
303
Itse haluan, että jatkossa näytetään vain naisten pelejä. Vaikka ottelut on C-poikien haastajatasoa, niin Reija on vakuuttanut, että olen sovinisti ja en ymmärrä hyvää urheilua.
 
Viestejä
7,678
Katselin tuosta tuota Naisten Salibandyliigan Ruutu+:n ohjelmistoa, ja jos jätetään Kooveen ja ErVin kotipelit pois, niin koko kaudella näytetään yhteensä kahdeksan ottelua.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Viestejä
123
Kyllähän noita naistenkin pelejä välillä katsella voisi, mutta onhan se jo täältäkin palstalta (valitettavasti) nähtävissä miksi juuri vaikkapa Veikkaus ei pelejä näytä.

Naisten salibandy ei aiheuta mitään keskustelua, se ei vaan (riittävästi) kiinnosta ihmisiä. Harkkapeleissä naisten maajoukkueesta alkaen kaikki ottaa poikajunnujengeiltä pataan, niin ei tuo yllätys ole ettei kiinnosta. En sitä sano etteikö se osaisi viihdyttävää olla, mutta naisten sm-tason palloilusarjoilla on yleisesti valitettavan pitkä matka kuluttajien ja läheysten toimittajien sydämiin.

E: KooVeelle ja Eräviikingeille kiitosta kun yrittävät tuoda näkyville.
 
Viestejä
7,678
Enemmän kuin tuplaantui aiempi määrä, se on varsin mukava lisäys.

Minä en noita Koovee/ErVi omia laske mukaan, ihan puhtaasti siksi, että ne ovat omia tuotantoja ts. yleisempi päätösvalta (esim. liitto/Ruutu) ei ole päättänyt niitä esittää eikä niitä tuota pl. pieni markkinointi ja jakelukanava.
 

Mahoney

Mitä ihmettä Seinäjoella? Ennen laadukkaat lehdistötilaisuudet vaihtuneet aloittelijatasolle ja ääni katoilee. Ei näitä pitäisi koskaan tehdä pelkällä kameran mikillä!

Ja itse en ymmärrä näitä koosteita mistä puuttuvat hidastukset. Niistä kun näkee paremmin minkä takia maalit syntyvät. Hätäinen hurrityylin kooste, yleensä en tosta syystä länsinaapurin koosteita jaksa edes katsoa. Lyhyitä ovat, mutta aikaa menee kun kolmeen kertaan pitää katsoa :). Ennen nämäkin oli spv:llä parempia.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
988
Mitä ihmettä Seinäjoella? Ennen laadukkaat lehdistötilaisuudet vaihtuneet aloittelijatasolle ja ääni katoilee. Ei näitä pitäisi koskaan tehdä pelkällä kameran mikillä!

Ja itse en ymmärrä näitä koosteita mistä puuttuvat hidastukset. Niistä kun näkee paremmin minkä takia maalit syntyvät. Hätäinen hurrityylin kooste, yleensä en tosta syystä länsinaapurin koosteita jaksa edes katsoa. Lyhyitä ovat, mutta aikaa menee kun kolmeen kertaan pitää katsoa :). Ennen nämäkin oli spv:llä parempia.
Maalit otettu suoraan fanikameralähetyksestä, jossa ei myöskään ollut hidastuksia. Yleensä on valitettu että SPV:n koosteet on liian pitkiä. Eiköhän koosteet ole parempia sitten kun lähetyksissä on selostuskin. Lehdistötilaisuudessa äänenlaatu tällä kertaa oli mitä oli. Onneksi sentään SPV on niitä harvoja jotka näitä vielä tekee kunhan saavat tulevaisuudessa niin että kommentit kuulee kunnolla.
 

Mahoney

Maalit otettu suoraan fanikameralähetyksestä, jossa ei myöskään ollut hidastuksia. Yleensä on valitettu että SPV:n koosteet on liian pitkiä. Eiköhän koosteet ole parempia sitten kun lähetyksissä on selostuskin. Lehdistötilaisuudessa äänenlaatu tällä kertaa oli mitä oli. Onneksi sentään SPV on niitä harvoja jotka näitä vielä tekee kunhan saavat tulevaisuudessa niin että kommentit kuulee kunnolla.
Voihan ne hidastukset tehdä itse tosta lähetyksestä. Tiedän että sanottu liian pitkiksi, olen tosta eri mieltä. Se vaan ihmetyttää, että miksi mikki jätetty pois lehdistötilaisuudesta? Hyvä että tehdään, mutta kyllä tämä harmi että taso on liian usein ihan sähellystä ja hälyääniä täynnä. Seinäjoki oli poikkeus.
 
Viestejä
7,678
Minusta Seinäjoen vanha malli toimi ihan kivasti.

Jos en väärin muista (saatan muistaakin), niin kysyivät aikanaan minultakin ihan kasvotusten mielipidettäni siitä, miten heidän videotuotantonsa on hoidettu ja annoin kyllä hyvää palautetta.
 
Viestejä
123
Kooveen suuntaan kyselyä. Laadukkaita lähetyksiä divariin mutta askel on menty taaksepäin viime kaudesta. Älyttömän levotonta jatkuvaa kameran vaihtelua. Todella raskasta katseltavaa. Jos on viime kaudesta tekijät vaihtunut niin rakentavaa palautetta sinne suuntaan.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
FBC Turku - Jymy
18.30
3.905.701.53
Indians - Classic
18.30
3.955.701.52
Oilers - TPS
18.30
1.755.003.20
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös