Pääkallo.fi

Seinäjoen Peliveljet 2022-2023 - Muutosten aika?

SPV kaudella 2022-2023

 • Pelaa mitaleista

  Ääniä: 15 10.6%
 • Jää puolivälieriin

  Ääniä: 71 50.4%
 • Ulos pudotuspeleistä

  Ääniä: 49 34.8%
 • Karsintojen kautta kohti uutta nousua

  Ääniä: 6 4.3%

 • Äänestäjiä
  141
Viestejä
956
Kaksi edellistä kautta on taisteltu viimeisistä pudotuspelipaikoista eikä joukkue näytä ainakaan vahvistuvan ensi kaudelle. Uusien pelaajasopimusten julkistamisten kanssa ei pidetä kiirettä, mutta ulospäin ovi on käynyt. Uransa lopettavat ainakin Urmas, Myllymäki, Mustonen ja lisäksi Hankkio siirtyy muihin väreihin.

Päävalmentajan vaihtumisesta ollaan puhuttu myös useampi vuosi ja vaikka usko Tommyyn ei horju Seinäjoella, voisi valmentajanvaihdos tuoda jotain uutta. Alkaa näyttää kuitenkin todennäköisemmältä, että Koponen vielä jatkaa.

SPV:ssä luotetaan omiin nuoriin, joka on hyvä suunta, mutta riittääkö se vielä? Uusia vahvistuksia aletaan tarvitsemaan myös ulkopuolelta jos pelaajia siirtyy tuota vauhtia katsomon puolelle. Mitaleja ei ole odotettavissa ensi keväältä, mutta punainen on yllättänyt ennenkin.

Pelaajat: (Suluissa sopimuksen viimeinen vuosi, kaikilla pelaajilla optio)

Rasmus Hasu (2023)
Anton Kronqvist (2023)
Teppo Liukkonen (?)
Janne Autio (2023)
Ville Kuusela (2023)
Jukka-Pekka Pelto-Arvo (2026)
Peter Kotilainen (2023)
Aaro Tammiranta (2025)
Juuso Keskinen (2023)
Miika Latvala (2023)
Jeri Heikkilä (2024)
Arttu Honkonen (2023)
Aapo Haavisto (2024)
Teemu Lakso (2023)
Matias Lintula (2023)
Juho Repo (2025)
Aapo Lokasaari (2025)
Konsta Haukkala (2023)
Sami Koski (2023)
Santeri Uusi-Laitila (2024)
Eero Mäenpää (2024)
Didrik Lillas (2023)
Matti Jyrkiäinen (2024)
Eero Haapaniemi (2023)
Severi Räty (2023)
Aatu Luhtala (2024)
Eero Karjanlahti (2023)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
231
Kyllähän SPV muutoksen tarpeessa on, mutta alkaa tosiaan näyttää siltä, että Koponen jatkaa edelleen penkin takana. Ei varmasti voi kovin suuria odottaa ensi kaudelta. Vahvistuksia todella tarvittaisiin ulkopuolelta oikeastaan vähän joka pelipaikalle. Mielenkiintoista nähdä mikä tilanne Peter Kotilaisen suhteen on. Jotenkin tuntuisi todella oudolta nähdä Kotilainen SPV:n paidassa, mutta jättimäinen siirto olisi toteutuessaan, vaikka riskitkin ovat suuret.

Hyviäkin palasia toki on ja kyllähän tässä uutisia jatkosopimuksista ollaan odoteltu jo pidempään. Heikkilä, Uusi-Laitila ja Lokasaari ovat hyviä palasia puolustukseen. Keskinen pelasi hyvän kauden, toivottavasti jatkaa siitä mihin jäi ja pystyy aloittamaan kauden terveenä. Haukkala oli joukkueen MVP pleijareissa ja isompaa läpimurtoa sopii odottaa ensi kaudella.
Joukkue oli menneellä kaudella keski-iältään F-liigan vanhin. Myllymäen, Urmaksen, Mustosen ja Hankkion myötä neljä yli 30v pelaajaa poistuu joukkueesta, joten nyt sitä nuorentumista tapahtuu vielä selkeämmin kuin muutaman edellisen kauden jälkeen. Todennäköisesti myös Petri Hakonen lähtee. Toivottavasti ei tule tähän päälle enää ketään "yllättävää" lähtijää.

Pelaajista sopimus voimassa ensi kaudesta:
Hasu
Heikkilä
Uusi-Laitila
Latvala
Keskinen
Pelto-Arvo
Koski
Kuusela
Karjanlahti
 
Viestejä
231
Ei oo kyllä mitään syytä miks kannattais jäädä jos sauma on tepsiin lähteä😀
Nimenomaan kannattaa jäädä, jos haluaa ykköskentän laidassa ja ylivoimalla pelata. Nuo opiskelukuviot varmaan ihan mahdollisia, mutta väittäisin, että pysyy suunnitelmien mukaan Seinäjoella ainakin toistaiseksi. Vuosi sopimusta jäljellä, optio sitä seuraavasta kaudesta ja pelikin kulki ihan mallikkaasti tällä kaudella ennen loukkaantumista. SPV:lle olisi jättimäisen tärkeää pystyä hänet pitämään.
 
Viestejä
3
Lakeuksien mielenkiintoisin julkistus tulee liittymään valmennukseen: Haetaanko uusia ”ajattelijoita” vai mennäänkö samalla, suhteellisen ennalta-arvattavalla ja vanhanaikaisella pelitavalla. Jarmo Härmä esim. vapaa nimi markkinoilla, joka voisi muutoksen tuoda:unsure:
 
Viestejä
231
Jos Kotilainen tulee niin ehkä jotain tälläistä odotettavissa:

Kotilainen-Autio-Keskinen
Tammiranta-Repo-Haukkala
Koski-Kuusela/Karjanlahti-Pelto-Arvo

Pakeista joka tapauksessa top 4 Heikkilä, Lintula, Lokasaari ja Uusi-Laitila. Latvala pelaa varmasti myös ja kuudes paikka näillä tiedoilla menee Haapaniemelle tai Honkoselle, jos vihdoin sattuu olemaan kunnossa. Jos/kun Hakonenkin lähtee niin joku pakki olisi hyvä hankkia.
 

Säählyä

Jos Kotilainen tulee niin ehkä jotain tälläistä odotettavissa:

Kotilainen-Autio-Keskinen
Tammiranta-Repo-Haukkala
Koski-Kuusela/Karjanlahti-Pelto-Arvo

Pakeista joka tapauksessa top 4 Heikkilä, Lintula, Lokasaari ja Uusi-Laitila. Latvala pelaa varmasti myös ja kuudes paikka näillä tiedoilla menee Haapaniemelle tai Honkoselle, jos vihdoin sattuu olemaan kunnossa. Jos/kun Hakonenkin lähtee niin joku pakki olisi hyvä hankkia.

Itse voisin ajatella jopa niin, että Kuusela ykkösen sentteriksi ja Autio pakiksi Lintulan kanssa. Näin tuohon kenttään saataisiin paljon pallollisista taitoa ja pystyttäisiin taklaamaan nurin tuota orastavaa pakkivajetta.

Revon hyökkäysketjun taakse Latvala-Heikkilä. Eli vanha tuttu viisikko A-junnuista muutaman vuoden takaa. Tarvittaessa Autio voi pelata sentterinä tässäkin, pelasi Tammirannan kanssa paljon jo viime kaudella ja ihan kelvollisesti.

Karjanlahti "stunttasi" Myllymäkeä hyvin Kosken ja Pelto-Arvon välissä ja hänen kuuluisi ottaa vakiopaikka siinä. Pakkiparina Lokasaari- Uusi-Laitila tai sitten Haapaniemi, jos Autio pelaa hyökkääjänä.
 
Viestejä
1,103
Tammiranta-Autio-Keskinen
Kotilainen-Karjanlahti-Haukkala
Koski-Kuusela-Pelto-Arvo

Uusi-Laitila - Heikkilä
Repo - Latvala
Lintula - Lokasaari

Unohtuuko joku? Pakkipuolelle Haapaniemi /ehkä joku junnu. Hyökkäykseen ei taida hirveästi olla enempää muuta kuin junnuista täytettä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös