Pääkallo.fi

Steelersillä vaikeaa - hallitus erosi viikonloppuna

Viestejä
787
Sellainen muistikuva, että Oulusta valtakunnallisia sarjoja pelaavien junnujoukkueiden kausibudjetit pyörii siinä 60 000€ hujakoilla.

Eli teoriassa tuo on minimibudjetti, millä voisi liigajoukkuetta pyörittää Oulusta. Jostain Tampereelta käsin toki vähän halvempaa.
Pääkaupunkiseudulla jo C-ikäisten SM-joukkueen budjetti ylitti 70000 euroa, ja tämä sisälsi valmennuksen, sarjakulut, hallivuorot, seuran hallintomaksut. Jos pelaajien tuon päälle itse maksamat kulut kuten varusteet, lisenssit, vakuutukset, asusteet yms. laitetaan niin yhteensä meni se 80000 euroa....

Aikuisilla pelaajilla ei varmaan vanhemmat kuskaa omalla kustannuksellaan hallille. Voi myös olla, että joukkue joutuu korvaamaan ansionmenetyksiä, jos on töistä pois säbän takia. F-liigajengillä lienee myös melkein tuplasti hallivuoroja kuin junnuilla, ja taustjoukoissa jos jonniinlaista hierojaa....

Kai siinä yli sata tonnia on helposti menossa ihan perushommiin.
 

Säbantteri

Faktaa ei ole itsellänikään tarjota, mutta jos on uskominen ylijohtava Lötjösen viime vuoden twiittailuja, niin tuolloin miesten salibandyliigan joukkueet käyttivät pelaajapalkkioihin seuraavia summia:

SPV 250.000€
Oilers 175.000€
ErVi 125.000€
Nokia 125.000€
TPS 125.000€
Happee 75.000€
LASB 60.000€
Steelers 50.000€
Koovee 20.000€
Karhut 20.000€
Indians 15.000€
Welhot 10.000€
OLS 10.000€

Jos nämä pitävät lähellekkään kutinsa, niin vaikea kuvitella että yksikään liigajoukkue operoisi ainakaan alle 100.000€ kokonaisbudjetilla.

Tappiothan syntyvät joko siksi, että a) kulut ovat nousseet budjetoitua isommiksi, tai b) tulot eivät ole toteutuneet budjetoidun mukaisesti. Steelersin tapauksessa on kerrottu rehellisesti, että a) "budjetoidut tulot jäivät toteutumatta". Näin koronavuotena näin on käynyt varmasti jokaiselle urheiluseuralle, olipa liigassa tai ei. Steelersin tapauksessa kyse ei nyt ilmeisestikään ole pelkästään tästä kaudesta, vaan uutisen mukaan kyseessä on jo edellisten kausien trendi, jota ei ole kyetty oikaisemaan.

Esimerkiksi SPV:n tapauksessa Kososen viime kauden palkka ei todellakaan ole mukana tuossa luvussa. Siitä puuttuu myös osa muista pelaajille maksettavista rahoista. Osa pelaajista on yhteistyökumppaneiden palkkalistoilla eikä kaikki korvaukset mene seuran kassasta. SPV:n kokonaisbudjetti oli alunperin tälle kaudelle n. 350000€. Nurmon Jymyn budjetti on jossain 85000€:n ja 100000€:n välimaastossa ja ilmeisesti liigan pienin tällä kaudella. Onhan siinä iso ero, kun Classic operoi n. puoli miljoonaa euroa isommalla budjetilla.
 
Viestejä
806
Eli hallitus oli eri mieltä yhdistyksen keinoista vähentää tappioita ja tajuttuaan olevansa vähemmistössä, teki ihan oikein ja erosi ilman että tarvitsi järjestää yhdistyskokousta.

Yhdistyksen kokous on järjestettävä joka tapauksessa, koska se valitsee uuden hallituksen. Jos on hyvin valmisteltu, niin samassa kokouksessa hallitus voi erota tai erotetaan. Yhdistyslaki 23 §
 
Viestejä
787
Yhdistyksen kokous on järjestettävä joka tapauksessa, koska se valitsee uuden hallituksen. Jos on hyvin valmisteltu, niin samassa kokouksessa hallitus voi erota tai erotetaan. Yhdistyslaki 23 §
No tuohan on päivänselvää, että uuden hallituksen valitsee yhdistyksen kokous. Jos koko hallitus eroaa kerralla, se käsittääkseni myös käsittelee kunkin hallituksen jäsenen eroilmoituksen ja kirjaa eron tapahtuneeksi pöytäkirjaan.

Selkeytän vielä sinullekin, että pointtini oli yhdistyskokouksessa tapahtuva hallituksen erottaminen, mikä on usein edessä, kun hallitus ajautuu eri linjoille yhdistyksen jäsenistön enemmistön kanssa.

Usein hallitus päättää erota, ennemmin kuin jää odottamaan erottamista. Tai sitten vaan ei halua pitkittää tilannetta, jos kokee menettäneensä riittävässä määrin jäsenistön luottamuksen. Myös tilanne, jossa hallitusta painostetaan tekemään päätöksiä, joihin hallituksen jäsenet eivät halua sitoutua, jojtavat helposti hallituksen jäsenten eroon. Yhdistyksessäkin hallituksen jäsenyyden myötä tulee huolellisuusvastuu. Oikein pahoista mokista voi joutua korvausvelvolliseksi yhdistyksessäkin, vaikkei se riski ole lähellekään yhtä suuri kuin osakeyhtön hallituksessa.
 
Viestejä
6
Steelersillä vielä C-pojat tuohon päälle, Koovee oli edes niissä jossain muualla kuin SM-jumboina.

Kooveen C1 pojat jäi divarin kautta SM pudotuspelikarsintoihin. Ja C2 keräsi kauden aikana 3.vähiten pisteitä SM-sarja joukkueista.

Faktat on helppo tarkistaa. Yleensä suotavaa tehdä ennen provoa.. ;)
 
Viestejä
787
Täytyy sanoa, että Noora Lavosella on todella suuri Steelers-sydän, kun jatkaa ilmeisesti talkoilla hommia seurassa tultuaan irtisanotuksi.

Tosin Suomessa irtisanominen nousee helposti lomautuksen vaihtoehdoksi, koska muuten voi jäädä eri tilanteissa tulkinnan varaa työantajalle, työntekijälle, työvoimaviranomaisille ja työttömyyskassalle.

Lomautettuna hommien jatkaminen talkoilla olisi riski työnantajalle, jos työntekijä päättäisi väittää hänellä teetetyn töitä lomautettuna. Eli käytännössä ei voisi mitään hommia tehdä edes talkoilla. Sama pätee viranomaisiin; voisi jäädä korvaukset ja päivärahat saamatta. Irtisanottuna karanteenit jäävät minimiin.

Fiksusti vaikuttavat toimivan osapuolet Steelersissä vaikeassa tilanteessa.

Lisäksi tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla tehdyn irtisanomisen jälkeen takaisinottovelvoite antaa irtisanotulle mahdollisuuden palata työhön, kun talous paranee. Tietysti jos työnantaja ei irtisanottua henkilöä halua, tässä kohtaa on mahdollisuus speksata seuraava, korvaava toimi niin, että se sopii jollekin muulle hakijalle. Kuitenkin takaisinottovelvoitteen odotusaika on hyvä odotella ennen uutta palkkausta.

Ihmettelem, miten muilla seuroilla on kassa riittänyt. Vai ovatko ne hoitaneet omat ratkaisunsa kaikessa hiljaisuudessa?

Tsemppiä Noora Lavoselle ja Steelersille, sekä sen hallitukselle!
 

joelsiltanen

Ylläpidon jäsen
Viestejä
5,776
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös