Liigat

Tulos plussalla, velat puolittuneet – talousvaikeuksista kärsinyt Steelers julkaisi tilinpäätöksensä: ”Kyllä tämä meille on merkittävä asia”

02.09.
2021
Liigat

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Joulukuusta 2020 lähtien Steelersiä johtanut hallitus jatkaa myös kauden 2021–22, seura päätti maanantaina pitämässää vuosikokouksessa. Talousvaikeuksista kärsinyt hämeenlinnalaisseura kertoi tiedotteessaan tehneensä positiivisen tilikauden.

Steelersin edellinen hallitus erosi viime joulukuussa pitkään jatkuneen ja koronan pahentaman vaikean taloustilanteen takia.

Tiedotteessaa kerrotaan, että vuodenvaihteesta asti istunut nykyhallitus on keskittynyt taloustilanteen selvittämiseen, rahan keräämiseen, yhteistyökumppanuuksien solmimiseen ja viestinnän sekä markkinoinnin kohentamiseen.

Talouslukujen valossa uusi hallitus onkin onnistunut työssään, sillä vuoden takainen 25 000 euroa tappiollinen tulos kääntyi 8 500 euroa plussalle tilikaudella 2020–21.

– Kyllä tämä meille on merkittävä asia ja myöskin hieno uutinen kertoa jäsenille, seuran hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen kommentoi tulosta tiedotteessa.

Positiivisen tuloksen kerrotaan syntyneen seuran rukattua kulurakennetta uusiksi ja karsittua merkittävästi henkilöstökuluja. Seuran kokonaiskustannukset nousivat muutamalla tuhannella eurolla edelliskauteen verrattuna, mutta samalla tuotot kasvoivat kymmenillä tuhansilla. Seura on toteuttanut onnistuneita varainhankintakampanjoita sekä hakenut valtakunnallisia ja alueellisia koronatukia.

– Näihin on käytetty kohtuullisen paljon aikaa ja resursseja, ja se on onneksi kannattanut, Hiltunen sanoi.

Seura on myös saanut velkataakkaansa kevennettyä. Joulukuussa 2020 maksamattomia velkoja oli tiedotteen mukaan 90 000 euroa. Niistä noin puolet on saatu vähennettyä pois. Kevään aikana ilmaantuneita epäedullisten yhteistyösopimusten myötä syntyneitä yllättäviä kuluja on saatu myös hoidettua pois, Steelers kertoo. Seuran ainoa velkoja on tällä hetkellä Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy.

– Muut velkojat on saatu pudotettua pois, eli velat on hoidettu. Liikuntahallien kanssa neuvoteltiin viime talvena hyvässä yhteisymmärryksessä, ja veloille sovittiin takaisinmaksuohjelma. Tässä kohdassa oleellista on tietysti se, että olemme pysyneet tuossa ohjelmassa sen jälkeen ja myös tuo velka lyhenee koko ajan, Hiltunen avasi.

Hiltunen totesi hallituksen kauden olleen lukujen valossa onnistunut ja menestyksekäs, vaikka se vaatikin radikaaleja muutoksia seuran kulurakenteeseen. Puheenjohtaja kiitteli hallituksen ja seuraväen lisäksi myös isoa joukkoa vapaaehtoisia.

– Käänne on siis saatu aikaiseksi, mutta töitä on myös edessä päin vielä runsaasti, hän summasi.

Vaikka tilikausi kääntyi positiiviseksi ja velat ovat vähentyneet, Steelersin hallitus totesi, ettei se voi kovin pitkään jatkaa nykyisellä minimaalisella määrällä seuratyöntekijöitä. Seura irtisanoi urheilutoimenjohtajan viime kesänä ja toiminnanjohtajan kevättalvella.

– Meillä on satoja jäseniä ja yksi puolipäiväinen seuratyöntekijä, sekä lisäksi yksi pelaaja, joka hoitaa myös seuran tehtäviä. Tällä porukalla pitäisi siis hoitaa salivuorot, asiointi liiton suuntaan, asiointi joukkueiden suuntaan, turnausten ja harrasteryhmien järjestäminen, viestintä, taloushallinto, kaikki. Käytännössä näitä tehtäviä hoitaa nyt työntekijöiden lisäksi osin hallitus, siis vapaaehtoiset. Tähän asiaan tarvitaan korjaus pian, koska henkilöstön ja vapaaehtoisten näkökulmasta tämä tilanne ei ole millään muotoa kestävä, Hiltunen totesi ja jatkoi:

– Otamme enemmän kuin mielellämme eri alojen asiantuntijoita mukaan tähän toimintaan, kaikille tekeville käsille on tilausta ja töitä tehtäväksi aivan varmasti.

Steelersin hallitus kaudelle 2021–22:
Arto Hiltunen, puheenjohtaja
Juha Kauppinen, varapuheenjohtaja
Marika Hämäläinen, sihteeri
Tero Aalto
Toni Isotalo
Outi Koskela
Jarkko Lappalainen
Kai Lindfors
Marjo Pekkola
Jani Rantanen
Jari Salo, varajäsen
Kaj Palmroth, varajäsen

Lähde: Steelersin tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira