Uskomaton selkäsauna finaalisarjassa – maalivahdille tehot 0+3

Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

SPV-SSV
SPV namutteli SSV-maalivahtien taakse peräti 13 osumaa. Kuva: Juha Käenmäki

SPV murskasi SSV:n miesten Salibandyliigan kolmannessa finaalissa lukemin 13-4. SPV johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2-1. Mestaruus on katkolla perjantaina Helsingin Jäähallissa.

SPV ratkaisi ottelun jo käytännössä ensimmäisessä erässä, sillä tauolle siirryttiin kotijoukkueen 5-0-johtolukemissa. SPV oli koko kamppailun askeleen edellä, eivätkä hallitsevat mestarit saaneet missään vaiheessa peliään kulkemaan.

SPV:n suurimpia sankareita olivat Tuukka Kiviranta (4+1), Sami Koski (2+1), Erik Härkönen (2+1) ja Tatu Väänänen (0+3). SPV:n maalivahti Jarno Ihme keräsi peräti kolme syöttöpistettä hienoilla avausheitoillaan.

SPV-SSV-ottelun tilastot.

Juha Käenmäen kuvia ottelusta.

Pääkallo.fi kertoo lisää ottelusta illan/aamun aikana.

37 comments

  1. Pakko alkaa oleen Tiitun kanssa samaa mieltä: Tasoerot on niin suuria, että liigan joukkuemäärää voisi supistaa 😉

  2. Nyt oli nopeeta toimintaa pääkallolta. Nyt odotellaan taas niitä kuuluisia juttuja : ” hyväksi lajille, dynastia murtuu jne…”. Korppikotkat odottavat vesi kielellä..

  3. ”SSV:llä ei välttämättä ole enää mitään jakoa jatkossa, jos SPV pystyy jatkamaan pelaamista henkisesti vapautuneena”

    Näin kirjoitin jo toisen ottelun jälkeen. Taisi olla Helanen, joka kommentoi lähetyksessä tämän ”kyteneen pinnan alla”. Mielestäni hyvin sanottu, sillä SPV on ollut parempi jokaisessa ottelussa. Nyt tilkittiin oma puolustus ja saatiin paikoista sisään, todellinen tasoero tuli näkyviin.

  4. Hyvä, hyvä lakeuden pojjaat ! Me tullahan kannustamaan teitä perjantaina VOITTOOON!!!

  5. Kyllä. Tasoero on selkeä, kyse on vain siitä kestääkö peliveljien pää ennakkosuosikkina olon. Ekassa pelissä ei kestänyt… nyt arvelen että kestää.

  6. Toivoa sopii että Speve laittaa homman perjantaina poikki. SSV dynastia alkaa murtua!

  7. Junnu#21, voinen onnitella. Olit ensimmäinen tänä vuonna, joka kertoo dynastian murtuvan! Oletko kauankin joutunut odottelemaan, että pääsisit sanomaan noin? Pitikö odottaa viime vuoden finaalien avajaistappiosta asti, vai pitikö vieläkin kauemmin odottaa, että pääsee lausumaan, nuo oi niin monasti lausutut sanat?

    Ikävä kuitenkin todeta sulle, että dynastia on semmoinen, joka vuodesta toiseen keikkuu siellä kärjessä. Sille voi tulla tappio siellä, tappio täällä, mutta voit olla täysin varma, että tolta jengiltä ei pelimerkit yhteen tappioon lopu.

  8. Säälittää räpeltämistä ja paniikkipurkuja SSV:ltä koko peli. Kavereita ei pelin jälkeen hallissa näkynyt olivat ulkona juoksentelemassa mutta taitaa olla liian myöhäistä. Alakare alkoi saada juonen päästä kiinni mutta Vilkillä edelleen SSV:n verkkarit päällä.

  9. Onhan näitä nähty eri lajien pleijareissa murskavoittoja ennenkin ja seuraavassa pelissä ovat osat jälleen vaihtuneet. Uskon, että seuraava koitos ei ole helppo Spevelle, ja rutinoituneet ”mestarit” haastavat tosi lujaa. Ja jos Sössö Vee sen pelin vie niin sitten lopullinen ratkaisu mittaa todella henkistä kanttia, ja siinä nuo Pasilan hemmot ovat aika vahvoja…

  10. Joo, o. Kyllä todella on oleet nuo tän palstan vertaukset et kiviranta on säbän tuomo ruutu. Voisko joku keksiä edes yhden yhtymäkohdan. Johtaakos ruutu pudotuspelien pörssiä? Onnex polvi on kestäny.

  11. Sama ”säälittävä” ryhmä hoiteli mm. Eurocupin, joka tässä nyt on hyvä muistaa. Liian menestynyt ollakseen pidetty? Toivottavasti päättyy kausi jälleen kerran röhönauruun..

  12. Mahtavaa! Nyt se poika pohojammaalle eikä sinne stadiin taas!

    Ps. Ostakaa joku Jorille vaikka tommoset punavalkoset asicset.

  13. Voi metsuri, minne hävisit hei,
    lakeuden pojat kun narussaan vei!
    Onko mestarille koittanut aika,
    vai löytyykö Amulta vielä taika?

  14. Salibandyseura Vilkkingit kyntää heti kun SPV pelaa omalla tasollaan. Ykköskentässä on taitoa, mutta muut kentät Classicin tasoa.

  15. miksei härkönen ollu filtis,eikös niiden parhaiden vaan pitäny pelata.

  16. Mieletön matsi! Hienoa katsoa miten SPV vielä osaa juhlia jokaista maalia (toisin kuin SSV)

  17. Turha on itkeä etteikö Härkönen kuulu tähän sakkiin! Ja vielä ne hienot piruetit päälle. Ja kyllä toi Tootsie on ”lyömätön Lyyli” lajissaan.
    Toivottavasti Koponen osaa valjastaa äijät samaan liitoon Stadin jäähallissa ja saavat kantaa ”pojan” kotiin!

    KIVIRANTA Tuukka 4 + 1 = 5 FORSTEN Harri 2 + 0 = 2
    HÄRKÖNEN Erik 2 + 1 = 3 JÄRVINEN Juho 0 + 2 = 2
    KOSKI Sami 2 + 1 = 3 HUHTIMO Markus 1 + 0 = 1
    IHME Jarno 0 + 3 = 3 JÄRVI Mikael 1 + 0 = 1
    VÄÄNÄNEN Tatu 0 + 3 = 3 LEHTI Saku 0 + 1 = 1
    KOHONEN Mikko 2 + 0 = 2 MANNER Santtu 0 + 1 = 1
    MYLLYMÄKI Henri 2 + 0 = 2
    KUUSELA Ville-Pert 1 + 0 = 1
    HAKALA Tommi 0 + 1 = 1
    MALKAMÄKI Miika 0 + 1 = 1
    MÄKELÄ Teppo 0 + 1 = 1
    TAURAMA Matti 0 + 1 = 1

  18. Tää meidän jarkko ruutu tehny vaatimattomat 23 pistettä.. voi kun se oppis tekeen jotain muutakin kun rikkoon ja hakkaan. luunsirun irtoaminen toi heti pari hattutemppua FINAALEISSA.;)

  19. Pakko alkaa oleen Tiitun kanssa samaa mieltä: Tasoerot on niin suuria, että liigan joukkuemäärää voisi supistaa . Kyllä SPVn pojat vie ja tänä vuonna. Mestaruutta juhlitaan maidon ja limsan voimalla eikä väkijuomalla. Tämä tekee lajille hyvää, kunhan SPV menee seuraavaankin peliin samalla nöyrällä aseenteella .SSVn aika saa koko kansan puolesta olla ohi. Vähintään 99% säbä faneista on Veljien puolella !

  20. eipä tainnu härkönen kuulua parhaiden joukkoon edellisen pelin jäläkeen kun lukee kirjottelijoitten kommenttia.niin ne mielet muuttuu.

  21. Härkönen taitaa kyllä yleisön viihdyttämisen. Tsiisus mitä kikkoja! Hyvän pelin pelas muutenkin tänään.

  22. härköselle peliaikaa 2.kentässä! 2.kenttä paljo terävämpi ku härkönen pelaa siinä 🙂

  23. Kuulin todella villiä huhua yläkerran pullakahviosta, että Sami ”yyvee-velho” Koski menisi auttamaan ISB:tä divari- ja liiganousuussa jos SPV nappaa kultaa. Pitääkö tämä paikkaansa?

  24. SPV:n umpisurkea ensimmäinen peli ja omiin menee 8, SSV:n vastaava omiin 13. 5 maalia on näiden joukkueiden tasoero.

  25. Täh?! Eikai Koski vaan vaihda johonki 2.div joukkueeseen!!?

  26. Lisäksi Väänänen todennäköisesti Sveitsiin ja Kohonen ruotsiin.

  27. itse kuulin samaisessa kahviossa että Ihme olisi lähdössä Intiaan

  28. Milloinkohan Ihmeen joutsenkuolema astuu mukaan kuvioihin? Onko nähty vielä kertaakaan kauden pleijareissa?

  29. Kl mä luulen et lötjösen maski lentelin penkityksen jälkeen;)

  30. Mun mielestä Lötjönen pelas ihan hyvin SPV:n ekaan maaliin asti.

  31. Turhaan on vielä aloittaa SSV:n morkkaamista vaikka huonosti pelasikin. SPV pelasi ensimmäiset 5 erää huonosti. Toivottavasti jatkossa voi pitää tasonsa, mutta SSVtä ei missään nimessä kannata liikaa morkata. Muuten käy omaan nilkkaan. Pilkataan sitten perjantai-iltana.

  32. Kylmä fakta on vaan se, että Mikael ”Metsuri” Järvi, Tero ”Ruotsinkaataja” Tiitu ja Santtu ”olisikohan_pitänyt_lopettaa_jo_3_v_sitten” Manner eivät vaan pysy Veljien kyydissä mukana. Suoraan sanoen, Veljien pelaajat saivat Viikingit näyttämään amatööriurheilijoilta! Koposen sanoin; isät vastaan pojat. Tässä tapauksessa Veljet olivat isiä, huom.

    Salibandyliiga lokeroituu kyllä hyvin vahvasti eri kategorioihin, ja olen vankasti sitä mieltä että joukkueita on supistettava. Jos Veljet pelaisivat kaikki runkosarjan pelit kuin tämän ottelun, voin sanoa että Porin pojat eivät enää ilman kompassia kotiin löytäisi. Tämä oli ehkä dominoivin esitys, mitä ikinä pääsarjatasolla olen nähnyt!

    On uskomatonta, miten hyvin reenattu joukkue Veljet on. Fysiikka, nopeus ja kaksinkamppailuvoima on potenssiin viisikymmentä parempin kuin SSV:llä. Tämä on ihan käsittämätöntä.

    Mestaruus on sinetöity, juhlat Seinäjoella voivat alkaa.

  33. SSV pysyy vain heikkotempoisessa pelissä Veljien kyydissä.