Divarin Pääkalloennakko: Liiganousu kahden kauppa

M-Team on toinen Divarin ennakkosuosikeista. Kuva: Mikko Hyvärinen

M-Team
M-Team tulee olemaan toinen Divarin nousijaehdokkaista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Divari käynnistyy tämän viikon torstaina Karhujen ja FoSun kohtaamisella. Divarin Pääkalloennakossa enteillään suoran nousun olevan Steelersin ja M-Teamin tasainen taisto. Kolme joukkuetta tippuu suoraan, joten peräpäässä enteillään kovia aikoja on luvassa muun muassa Savonlinnaan ja Forssaan.

Tulevalle kaudelle oman mausteensa tuo jalkasyötön salliminen, mikä on ollut käytössä jo harjoituspeleissä. Joukkuerankingin lisäksi alta löytyy kattava uutispaketti Divarin kesän puheenaiheista.

Divarin Pääkalloennakko:

1. Steelers, Hämeenlinna

Tulevana keväänä Divarista suoraan liigaan nouseva joukkue tulee Hämeenlinnasta. Maalivahtiosasto on vahva ja kenttäpelaajien materiaali viime kautta leveämpi. Timo Johanssonilla sekä Risto Parikalla vahvistunut joukkue on jo osoittanut vahvuutensa voittamalla kaikki harjoitusottelunsa.

2. M-Team, Helsinki

M-Team menetti liigasta pudottuaan pari avainmiestä liigajoukkueisiin, mutta pääasiassa ryhmä pysyi hyvin kasassa. Helsinkiläisjoukkue on hyötynyt sijainnistaan ja viime vuoden liigavisiitistä saadessaan kovia harjoitusotteluita mm. liigan Oilersia ja SSV:tä vastaan. Sarjan parhaimmistoa, menossa nousukarsintoihin liigan toiseksi viimeistä vastaan.

3. Blue Fox, Uusikaarlepyy

Viime vuosina Divarin kärkipäässä keikkunut SPV:n farmijoukkue on tyrkyllä toiselle karsintapaikalle, vaikka sillä ei olekaan suurta intoa nousta. Jori Isomäki siirtynee loppukaudeksi SPV:hen. Blue Fox saattaa saada kauden aikana apuja farmisopimuksen turvin liigasta.

4. Indians, Espoo

Viime kaudella liigakarsinnoissakin ollut Indians on sekoitus kokeneempia pelaajia sekä viime kauden A- ja B-junioreita. Mikäli lahjakkaat juniorit pysyvät joukkueessa, voi sillä olla viimeistään kauden-parin päästä realistiset mahdollisuudet liigaan. Päävalmentaja Mikko Laurikainen on sarjan parhaimpia valmentajia.

5. Blackbirds United, Kerava

Ennakkoasetelmissa Divari on tulevalla kaudella keskikastin osalta erittäin tasainen. Mustarastaat saivat Loviisasta loistovahvistuksena Mikko Piipon takaisin riveihinsä, ja Petri Pyysing mättää maaleja. Parhaimmillaan taistelee jopa nousukarsintapaikasta.

6. SalBa, Rauma

SalBan osakkeet olisivat vieläkin korkeammalla, ellei Iiro Parviainen olisi iskenyt silmäänsä seuran kanssa jo sopimuksen tehneeseen Miikka Läntiseen. Läntisen siirryttyä Parviaisen houkuttelemana Ruotsin IBK Daleniin, on SalBalla silti viime kautta parempi joukkue.

7. ÅIF, Sipoo

Sipoolaisilla on hyviä yksilöitä, mutta ei tarpeeksi viemään joukkuetta sarjan kärkikahinoihin asti. Ailahtelevasti pelaava joukkue voi voittaa kärkijoukkueita, mutta hävitä häntäpään joukkueille. On mielenkiintoista nähdä, miten Loviisan Torista tulleen Teemu Kortelaisen koppi tarttuu.

8. SB Welhot, Kuopio

Welhot on kolmesta nousijajoukkueesta etukäteiskaavailuissa vahvin. Josbasta joukkueeseen tuli mm. Jani Liimatta. Welhot on tehnyt vahvaa työtä tiedottamisessaan videoimalla ja Twitterissä live-raportoimalla jo harjoituskauden pelejä. Joukkueella ei hirveästi vapaita viikonloppuja ole ja juuri kovan harjoittelun turvin se välttää suoran putoamisen.

9. SB Vaasa

Vaasassa saatiin vihdoin ajettua läpi kauan puheissa ollut yhdistyminen Woodcuttersin ja SB Vaasan välillä. Yhdistymisen myötä kaikissa sarjoissa pelataan jatkossa SB Vaasan nimellä. Yhdistymisen hedelmät kerätään todennäköisesti vasta muutaman vuoden päästä. Edustusjoukkueen Divari-paikan säilyminen on tärkeää ja kauden ykköstavoite.

10. Karhut, Pori

Salibandyliigasta pudonneille porilaisille on luvassa Divariin vaikeita aikoja. FBT Porista Karhuiksi nimensä vaihtanut joukkue on kokenut pahoja pelaajamenetyksiä, kun Miikka Läntisen lähdön jälkeen vielä mm. Mikael Boelius, Markus Lajunen ja Juho Miilunpalo siirtyivät Sveitsin liigan Grünenmattiin ja kapteeni Juha Tikan kausi päättyi polvivammaan. Porissa kaivattaisiin yhteistyöyritystä Vaasan tapaan.

11. PSS, Porvoo

Divarin kolme viimeistä putoavat kakkosdivisioonaan ja Porvoo on vaaravyöhykkeellä. Maalivahtiosasto on Ville Jokisen ja Jesse Johnssonin myötä kunnossa, mikä saattaa pelastaa joukkueen. PSS on varmistanut viime vuosina sarjapaikkansa täpärästikin ja taistelee Merikosken kanssa suoraa putoamista vastaan.

12. Merikoski SBT, Oulu

Nousijajoukkueista toiseksi rankattava Merikoski joutuu taistelemaan sarjapaikkansa puolesta tosissaan. Joukkue saattaa hyötyä siitä, että Divarissa vastustajien riveistä tulee pohjoisen reissuilta yllättäviäkin poissaoloja. Vaarassa pudota suoraan, mutta vieraspelit ratkaisevat kauden lopullisen suunnan.

13. Top Team, Savonlinna

Nousi karsintojen kautta hieman yllättäen ja empi pitkään osallistumistaan Divariin. Olisi kaivannut esimerkiksi Antti Matikaista takaisin SSV:stä, sillä nykyisellään materiaali ei riitä. Hävinnyt harjoitusotteluita Welhoille. Joukkue on kakkosdivaritasoa ja putoaa suoraan.

14. Forssan Suupparit, Forssa

Muun muassa Juha Laitilan ja Teemu Aaltosen menettäneet forssalaiset ovat väärässä sarjassa. Harjoituspelit ovat tuoneet runsasmaalisia tappioita. Matka jatkuu kohti kakkosdivisioonaa.

36 comments

  1. Tietääkseni Inkkarit ei ole ollut divari karsinnoissa vaan liigakarsinnoissa muistaakseni ainakin kolme kertaa neljään vai viiteen vuoteen!

  2. Indians taisi kyllä olla LIIGAkarsinnoissa kahdesti pari kautta sitten. Divarikarsinnoissakin Indians on toki nähty mutta niistä nyt on jo hieman enemmän aikaa.

  3. Fosu veikattu oikealle paikalle. Valmentaja Kautio takuumiehenä.

  4. Taitaa Fosua kolhaista ehkä eniten kuitenkin tuo pelaajakato. Vai onko sekin sitä pelaajalähtöistä valmennusta, että pelaajat lähtee? 🙂

  5. Pauna: Miksei esimerkiksi Salban kanssa? Porissa on puitteet, jotka Raumalta puuttuu, Raumalla materiaalia, jota Porissa on vähenevissä määrin. Joukkueiden toiminnan yhdistäminen voisi tuoda Satakuntaan hieman pysyvämmän Liigapaikan, ja silti olisi mahdollista pitää farmijoukkue Divarissa.

  6. Porissa puitteet.?!? Eiköhän kaikki tiedä, että Rauman kauppis vs. Porin urheilutalo ole ihan yhtä huonoja paikkoja pelata salibandya.

  7. Helppohan se on voittaa kaikki treenipelit kun pelataan SB Vaasaa ja POrin Karhuja sunmuita Fosua vastaan… M-Team ja Indians kuitenkin voitti ÅIF:n ja Blackbirdsin vähintään yhtä vakuuttavasti kun Steelers näitä häntäpään jengejä.Ketäs avainmiehiä M-teamiltä lähti? ”-46” Huusko ja kolmosmolkke Keinänen ei lasketa… ÅIF ei pärjää ,Tolvanen poissa ja muita ei kiinnosta, Welhot yllättää ja on viides!

  8. Porin UT:lla ja Rauman kauppiksella on yksi merkittävä ero, lattiamateriaali. Näin ei ollut pari vuotta sitten, kun kummastakin löytyi sählyyn sopiva parketti, mutta nykyään Poriin on saatu toinen lattiamateriaali. Muuten hallit ovat aikalailla saman tasoiset.

    Salibandy parketilla on kuin jalkapallo hiekalla. Toivottavasti Divariin saadaan samat säännöt kuin liigoissa sekä ASMssä on jo alkavalla kaudella.

  9. Nousijajoukkueista sen verran että Welhot on ollut niin vakuuttava että tulee olemaan ylempänä kuin ennakossa oli kaavailtu.

    Top Team on varmasti sarjassa viimeinen kun harjoitusotteluissa on 2.divisioona joukkueet vieneet ja savonlinnalaiset vikisseet

  10. Fosu pysyy sarjassa, mutta töitä se vaatii.

    Foraan Suupparit saavat tilanteestaan kiittää monivuotista kapteeniaan ja ex-pakkia/ex-koutsia ja muutamaan muutakin kapteeninnauhaa FoSu:ssa kantanutta pelaajaa, jotka houkuttelivat divarista muutaman parhaan pelaajan pois.

    Viimekauden liigakarsintapaikkakin karkasi muutamien pelaajien mielenkiinnon olleen jo Loimaan Leiskussa, jota voidaankin tänä vuonna pitää oikeammin Varafosuna, pelaahan siellä yli kaksi kenttää fosun kasvattamia divaripelaajia.

    Ensivuonna onkin mielenkiintoinen tilanne, jos Fosu on kakkosessa ja Leisku on myös kakkosessa. Loimaallahan ei ole divarisääntöjä täyttävää kenttää, siis muutenkuin parketin puolesta.

    Palaavatko helpompia pelejä ja vähemmän sitoutumista halunneet pelaajat Fosuun vai onko Loimaa sitten oikeasti parempi paikka ihmisen olla?

    Tässä Loimaan ja Forssan välissä asuvana veikkaan Fosun pysyvän Divarissa ja olevan edelleen seudun paras seura.

  11. Ei taida tosiaan moni asia puoltaa TopTeamin säilymistä. Pärjääminen perustuu entiseen malliin pomppuparkettiin ja paikallisten tuomarien sallivaan mailankäyttölinjaukseen.

  12. VaraFosultahan tuo Loimaan joukkue vaikuttaa. Forssasta näkyy olevan tullu viimevuoden jälkeen 6 pelaajaa, joista 4 Leiskun sivujen mukaan Loimaalaislähtöisiä! Jokatapauksessa uskon FoSun olevan divarin keskikastissa.

  13. Steelers?
    Ei käy. Minä kannustan vain Trackersia.

  14. ainakin heino, moisander ja heinonen ovat loimaalaisia tai ex-leiskuja. vai vaihtuuko parin divarikauden jälkeen kasvattajaseurakin?

    onko väärin, että muuallakin panostetaan vai onko nämä nykyiset liiga/divaripaikkakunnat nyt kaakeloitu ikuisiksi ajoiksi? aikakaan on autot kulkeneet aikalailla toiseenkin suuntaan, kaupunkien välimatka on 38 km eli käytännössä naapurit vaikka eri maakuntaa. on kai luonnollistakin, että pelaajat vaihtelevat lähialueen seuroissa tilanteen mukaan.

    loimaan liikuntahalli on täysimittainen huippuhalli kaikilla herkuilla ja veti viime kauden ratkaisevaan korisfinaaliin 1400 katsojaa. riittääkö ylikalliiseen divariin? jos se nyt sattuisi edes kiinnostamaan. länsirannikon kakkonen on todella tasokas sarja ja pelit lähellä.

    forssassa on kova todella juniorityö ja tämän huomaa muutkin kauden aikana.

  15. Forssassa niin kova juniorityö, että Valmentaja Kautio haalii vanhoja 2-3div sotaratsujaan tampereelta mukaan, jottei vaan kävisi ohraisesti.. Että näin! Kyllä noutaja tulee näillä näytöillä. Vanha kunnon joukkueenfloppaaja vauhdissa.

  16. Tämä Fosun valkku on ihan tuntematon kaveri… Voisiko pääkallo tehdä hänestä sellaisen syväluotaavan analyysin? Vähän haastattelua kaverista ja pelifilosofiasta jne.

  17. Welhoja ei voi tosiaankaan sijoittaa noin alas, josbaa vastaan älyttömän hyvät pelit kuten muitakin vastaan ja joukkue on täynnä liigaanki sopivia pelimiehiä! Suosittelen seuraamaan ainakin Lankisen Iiroa, pakin tontilta aika muikeita tehoja. Ja Pellinen voittaa maalipörssin se on selvä. Welhot päättää Tiihosen burn out-oteilla kauden 4. sijaan.

  18. Vaikka stadin kingi ei ole kuullutkaan, on fosun nykyinen valmentaja varsin tunnettu herra salibandyn mekassa Tampereella. Tunnettu siitä, että vuosi toisensa jälkeen saa joukkueensa alisuorittamaan ja epäonnistumaan mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla… SUURTA VIIHDETTÄ SIIS LUVASSA!

    Mutta haastattelu olisi varmasti paikallaan 😛

  19. gostomuksha: Et taida olla hirveästi seurannut divaria viime kaudella? ei siihen sarjaan ihan noin vain tulla ja mennä nousija joukkueena niin ylös. Ja kyllä niitä liigatason pelaajia löytyy kuule aivan jokaisesta muustakin joukkueesta, HUOM! jokaisesta.

  20. Vaihtakaa jo tota Kautio-levyä, alkaa olemaan aika pateettista ja puuduttavaa toi räksyttäminen (ja en tunne miestä).

  21. tore voi pysyäkkin siellä forssan ja loimaan välillä ei noilla ajatuksilla voi ihmisten ilmoille tullakaan.ensinnäkin ei ex-kapu tai koutsi tai kukaan muukaa ole houkutellu yhtään ketään minnekään vaan aikuiset ihmiset on kyllä tehnyt omat ratkasunsa.ja kaverit jotka on tota divaria ja jopa liigaa tahonneet niin ei niitten tavotteet ny enään oo missään pilvissä.ja eihän se ny oo tyhmä joka pyytää vaan se kuka maksaa.

  22. ei ole enää materiaalia mistä kaivaa,ihan junnujoukkue nykyään.
    hoikkaset molemmat lähti eteenpäin ja tilalle ei tullut ketään.
    harkkapelissä turpaan jopa 4 divarin joukkueelle!!

  23. huhut kertoo jyri laineen siirtyneen keravalle..jos näin on niin osakkeet nousevat keravalla

  24. Olis tosiaan kiva nähdä tutkapari Piippo-Laine taas yhdessä. Tekivät toissa kaudella divarissa lähes mitä halusivat ja siinä sivussa yhteensä toista sataa pistettä. Toivottavasti huhu pitää paikkansa??

  25. Taitaa olla tosi. Ei vaan poika jaksa treenata ja näin parempi on pelata divarissa, pääsee helpommalla.

  26. Tuskin treenaamisesta kiinni, taitaa ajomatkat olla vaan liian pitkät Loviisaan..

  27. Laineen lisäksi Mustarastaiden nippuun palaa pienen tauon jälkeen myös Perttu Raitala, joten nyt alkaa nippu näyttämään divarikelpoiselta.

  28. Kyllä se on nimenomaan treenaamisesta kiinni. Ajomatkat olivat varmaan tiedossa jo sopimusta tehtäessä ja vuoden sitä jo kokeneena. Sama koski myös edellistä kautta.

  29. Veikkaus meni nappiin Divarista putoajien osalta, mutta ei liigaan nousijasta

  30. Mikä on ollut jalkasyötön vaikutus lajiin? Ei ole ainakaan pahemmin näkynyt otsikoissa.