Miehet

Nyt puhuu Oilersista lähtöpassit saanut valmentaja – ”15000 euroa saamatta ja ongelmia henkilökemioissa”

04.01.
2014
19 Kommenttia
0
Miehet
Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga-joukkue Esport Oilersilta tuli perjantai-iltana yllättävä tiedote. Päävalmentaja Mika Heinonen on vapautettu tehtävästään ja tilalle astuu välittömästi ex-TPS-luotsi Teemu Varis. Pääkallo.fi haastatteli Mika Heinosta asiasta.

Päävalmentajan vaihto on ainakin tuloksellisesti erikoinen, sillä joukkue on liigassa neljäntenä. Seuran tiedotteessa Heinosen pestin loppumisen syyksi kerrottiin perhesyyt. Päätöksen myös todettiin syntyneen ”hyvässä yhteisymmärryksessä”.

– Ratkaisu oli vaikea, sillä Mika on ollut organisaatiomme arvostettu jäsen. Hänen mahdollisuutensa panostaa päävalmentajan työhön eivät enää kohdanneet niiden vaatimusten kanssa, joita organisaatiomme johto, pelaajat ja ennen kaikkea hän itse oli asettanut. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkossa, Esport Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kommentoi.

Tiedotteessa ei 2,5 kautta Oilersin päävalmentajana toimineen Heinosen kommentteja ollut. Heinonen näkeekin asian eri tavalla kuin seura virallisessa ulostulossaan.

Mika Heinonen, kummalta tuli aloite pestin päättymiseen, seuralta vai sinulta?
– Lopullinen aloite tuli ilman muuta seuralta. Tilanne on se, että edustusjoukkueen joukkueenjohto ei edes ollut tietoinen tästä lopullisesta päätöksestä. Mun käsittääkseni päätös se on tapahtunut välillä Hexi Arteva ja Jouni Vehkaoja, Heinonen kertoo ja jatkaa:

– En ole edes ennen tätä viikkoa tiennyt, että kuka on esimieheni ja vastuussa edustusjoukkueen toiminnasta. Nyt sen tiedän. Se on Vehkaoja. Selvisi tänään.

Asiat ovat siis Esport Oilersissa olleet vähintäänkin erikoisessa tilanteessa. Espoon Oilersin tilalle tulleen Esport Oilersin organisaatio ja toimintatavat ovat vielä rakennusvaiheessa. Sen vahvistaa myös Heinonen.

– Seura on käymistilassa, eivät he sitä myönnä, mutta siellä on jonkinlainen valtataistelu. Kabineteissa ei ole kaikki asiat ihan selviä.

Mika Heinonen (kyykyssä) ei enää valmenna Oilersia. Kuva: Olli Laukkanen

Mika Heinonen (kyykyssä) ei enää valmenna Oilersia. Kuva: Olli Laukkanen

Heinonen kokee itsekin tulleensa kabinettipelin uhriksi. Taustalla on myös saamattomia korvauksia. Lisäksi mielipiteet hänen ja seuran vastuuhenkilöiden välillä edustusjoukkueen toiminnasta olivat Heinosen mukaan erilaisia.

– Vanhaan Espoon Oilers Ry:hyn minulla noin 15 000 euroa saamattomia summia. Se ei ole voinut olla vaikuttamatta. Jouni (Vehkaoja) pesi kätensä siitä viime keväänä. Nyt vanha hallitus yrittää niitä maksaa, mutta siitäkin sanotaan eriävää tietoa. Samassa tilanteessa on pelaajia ja runkopelaajiakin. Nämä on niitä asioita, jotka on tässä vähän hiertänyt, Heinonen paljastaa, mutta myös kehuu nykyistä Esport Oilersin toimintaa:

– Nykyinen organisaatio on toiminut hyvin, tosin samoja henkilöitähän siellä on, mutta nykytilanne on parempi.

Heinonen on varma, etteivät pelaajat olleet päätöksen takana.

– Henkilökemiaa ja kabinettipäätös on tämä. Voit vaikka soittaa kapteenistolle, he eivät varmasti ole tämän päätöksen takana. Pelaajien puolesta harmittaa. Harmittaa, vaikka on saamattomia rahoja, niin en olisi halunnut jättää pelaajia missään tapauksessa. En ole luovuttajatyyppui. Oilers tähtäsi tänä keväänä Suomen mestaruuteen, toivottavasti tähtää vieläkin, Heinonen toteaa ja heittää palloa Teemu Variksen suuntaan.

Tiedotteessa kerrottuja ”perhesyitä” Heinonen kommentoi seuraavasti:

– Lasten kanssa olen ollut kotona muutamia iltoja, kun on ollut fysiikkatreeni, että nainen pääsee vähän harrastamaan, mutta uuden seuran mukaan olisi vissiin silloinkin pitänyt olla paikalla. Viime keväästä olin edustusjoukkueen valmentajana yksin syyskuun loppuun asti. Se oli aika raskasta. Ei ollut korvauksiakaan tullut. Vei voimavaroja. Mutta missään tapauksessa en leikkiä jättänyt kesken.

Puhelinhaastattelussa Heinonen vaikuttaa kaikesta huolimatta rauhalliselta. Päätös tuntuu harmittavan, mutta hän on tyytyväinen, että asiaan on sääty selvyys ja lopullinen ratkaisu. Nyt pitkän linjan entinen liigapelaaja aikoo ottaa salibandyn osalta lomaa todennäköisesti syksyyn asti.

– Odotan nyt, että rahat tulee joskus. Nyt ollaan perheen kanssa. Katsotaan sitten, että joku päivä vielä valmennellaan. Nythän mä palaan valmentajamarkkinoille, Heinonen heittää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
BoilersFani
04/01/2014
Ei nyt näin hei Esport... Espoon Oilers takaisin! =)
Vartsikan viikinki
04/01/2014
Espoolaisilta jälleen oppipoikamaista puuhastelua.

Mitä seuraavaksi voi odottaa seuralta, jonka nenän alta ensin puhalletaan lähes 200.000 Euroa, keikautetaan toiminta uuden nimen alle, ja sitten kopioidaan uuden seuran logo joltain Pohjois-Amerikkalaiselta maakuntasarjan jääkiekkoseuralta?

On siinä organisaatiolla kasvun paikka vielä monella rintamalla, eikä vähiten työsuhteen päättämissopimusten tekemisestä sekä tiedottamisesta. Kaikki tämä on kasvukipuja ja oppirahojen maksua.

Näin luodaan myös uudelle valmentajalle luotettavaa kuvaa seurasta.
Rivimies
04/01/2014
Eikö tämä Ylen kaikentietävä kommentaattori-asiantuntija Vehkaoja tunne edes omia taskujaan?
alistuva
04/01/2014
Melkonen epeli tämä Vehkaoja, varmaan kohta politiikassa mukana?
Onhan se tavallaan ymmärrettävää että näitä omia logo-mokia yms. heppoisilla perusteilla tehtyjä potkuja koitetaan aina peitellä ja selitellä, mutta suoraselkäisyys kunniaan, ja siitä arvostusta Heinoselle että tuli esille asioiden kanssa rehellisesti.
Seuraaja
04/01/2014
Ei nyt kannata Vehkaojaa dissata entisen seuran veloista. Kuten haastattelussa käy ilmi niin velat on syntyneet silloin kun seuralta kavallettiin iso summa ja syyllinen on tuomittu. Vehkaoja on nykyisen Esport Oilerssin toiminnanjohtaja ja kuten Heinonen kertoo he ovat hoitaneet maksunsa sopimuksen mukaan.
Vilikki
04/01/2014
H.arteva on vähän ristiriitainen hahmo. Ulospäin yrittää näyttää pätevältä mutta kokoajan haisee toiminta, pienipiiri häsääjä.
Seppä+Taskinen
04/01/2014
Jotenkin rivien välistä tuntuu että todellinen syy henkilöityy kutenkin valmentajaan. Mitä tapahtuu jos seura on suoraselkäinen ja kertoo todelliset syyt erottamiselle. Miksi kukaan ei ole halunnut liittyä valmennukseen? Miksi viimekauden hyvä tiimi hajosi? Heinoselta hieno kommentti seuran nykyisestä asioiden hoidosta.
AjH
04/01/2014
Seura on 15 kiloa pystyssä ja noiden kommenttien jälkeen syy henkilöityy valmentajaan? Saattais itelläkin kiristellä 15 tonnia saatavia jotka viipyy.
Ex-yhteistyökumppani
04/01/2014
Turha puolustella nykyistäkään organisaatiota, joka pitkälti pyörii samojen henkilöiden voimin...ja kaikessa häärää taustalla vanha tuttu espoolaisten pieni oma sisäpiiri ja "manageri".

Jotain nykyorganisaatiosta kertoo sekin, että Espoon Oilersin yhteistyökumppaneista vain valikoiduille infottiin muutoksista organisaatioissa ja muihin pakattiin vain pitämästä yhteyttä. Tukieurot pumpattiin, mutta vastikkeet unohtuivat.

Jälkikäteen kuultua: "Ei niille tarvii ilmottaa, vanha seura loppuu ja sen myötä sopimukset purkautuvat."

Kovin lyhytnäköistä toimintaa. Vaikka nimet ja logot vaihtuvat, samat ihmiset sähläävät taustoilla. Riittävän pitkään, kun tällä tavalla toimitaan, käy ex-sisäpiirin ex-luottohenkilöt vähiin. Täytyy siis toivoa, että ihmisillä on lyhyt muisti, tai löytyy uusia hölmöjä pelinappuloiksi.

Ikävää huomata, ettei mitään ole opittu ja ettei surkea taustatoiminta rajoitu ainoastaan seuran taustoille ja talouteen, vaan myös urheilupuolen toimintaan ja päätöksentekoon.

Onnea ja menestystä. Hohhoijaa.
Rivimies
04/01/2014
Sitten pistetään perheen syyksi! Reilun pelin Oilers?
Seppä Taskinen
04/01/2014
Ehkä olisi ollut reilumpaa sanoa, että sitoutumisessa oli puutteita ja vaatimustaso liian alhainen. Hassua jos toi velka liittyy asiaan mitenkään, kun seurahan se on ollut aloitteelinen tässä asiassa. Jos velka oli syy, niin eiköhän se olisi ollut valmentaja joka ilmoitti, että tämä oli tässä. Sama velkahan oli olemassa jo kauden alussa, joten tuskin vaikutti.
BoilersFani
04/01/2014
Oli nyt syy mikä tahansa niin yleisesti jos kerrotaan julkisuuteen, että homma hoidettiin yhteisymmärryksessä niin luulisi, että asioista olisi edes keskusteltu valmentajan kanssa etukäteen (ehkä vähän enemmänkin). Siinäkin tapauksessa, että ei olla tyytyväisiä jos valmentaja jättää parit fyssareenit väliin (jotka hoitaa fysiikkavalmentaja), voitaisiin asiasta varmaan keskustella.

Tässähän homma meni nyt niin, että etsittiin uusi coachi ja kun homma oli siltä osin selvä lyötiin vanha pihalle ilman varoituksia. Tollasen käytännön ymmärtää jos tulokset eivät olisi olleet tyydyttäviä (Vehkaojalla liian suuret luulot omasta jengistä jos 4. sija, aika hyvin kärjen takana iskuetäisyydellä ei ole tyydyttävä tuloksellisesti).

Jos taas pelitavallisiin asioihin viitataan, kuten jotkut täälläkin ovat arvelleet niin luulisi seuralla olleen jo ennen kauden alkua käsitys Heinosen pelitavallisista asioista (kaveri on kuitenkin päälle 3vuotta, tarkkaan en muista kauan valmennustiimissä ollut) ja jos ei tyydyttänyt niin miksi ei kesällä jo etsitty uutta valmentajaa? Tai viime kaudella?

Eli oli syy mikä hyvänsä fakta on, että Oilers hoiti tämän asian todella huonosti ja epäammattimaisesti kunnioittamatta lainkaan pitkään seurassa toiminutta Heinosta lainkaan. En ihmettele yhtään, että kaveri halusi tuoda oman näkemyksensä asiasta ilmi ja tuoda esiin joitain ikäviä asioita seurasta (sen johdosta ja tavasta hoitaa asioita), mitkä ei varmasti julkisuuteen muuten olisi koskaan tulleetkaan. Jotain outoa tossa Oilersin organisaatiossa on aina (viimeiset 5 vuotta ollut). Kaiken maailman kavalluksia ja seuran nimen vaihdoksia... Ei voi tietää mitä siellä puuhataan.

Aamen. Toivottavasti tää nyt ei vaikuta Oilersin pelaajiin, hieno joukkue, huono organisaatio.
BoilersFani
04/01/2014
Oli nyt syy mikä tahansa niin yleisesti jos kerrotaan julkisuuteen, että homma hoidettiin yhteisymmärryksessä niin luulisi, että asioista olisi edes keskusteltu valmentajan kanssa etukäteen (ehkä vähän enemmänkin). Siinäkin tapauksessa, että ei olla tyytyväisiä jos valmentaja jättää parit fyssareenit väliin (jotka hoitaa fysiikkavalmentaja), voitaisiin asiasta varmaan keskustella.

Tässähän homma meni nyt niin, että etsittiin uusi coachi ja kun homma oli siltä osin selvä lyötiin vanha pihalle ilman varoituksia. Tollasen käytännön ymmärtää jos tulokset eivät olisi olleet tyydyttäviä (Vehkaojalla liian suuret luulot omasta jengistä jos 4. sija, aika hyvin kärjen takana iskuetäisyydellä ei ole tyydyttävä tuloksellisesti).

Jos taas pelitavallisiin asioihin viitataan, kuten jotkut täälläkin ovat arvelleet niin luulisi seuralla olleen jo ennen kauden alkua käsitys Heinosen pelitavallisista asioista (kaveri on kuitenkin päälle 3vuotta, tarkkaan en muista kauan valmennustiimissä ollut) ja jos ei tyydyttänyt niin miksi ei kesällä jo etsitty uutta valmentajaa? Tai viime kaudella?

Eli oli syy mikä hyvänsä fakta on, että Oilers hoiti tämän asian todella huonosti ja epäammattimaisesti kunnioittamatta lainkaan pitkään seurassa toiminutta Heinosta lainkaan. En ihmettele yhtään, että kaveri halusi tuoda oman näkemyksensä asiasta ilmi ja tuoda esiin joitain ikäviä asioita seurasta (sen johdosta ja tavasta hoitaa asioita), mitkä ei varmasti julkisuuteen muuten olisi koskaan tulleetkaan. Jotain outoa tossa Oilersin organisaatiossa on aina (viimeiset 5 vuotta ollut). Kaiken maailman kavalluksia ja seuran nimen vaihdoksia... Ei voi tietää mitä siellä puuhataan.

Toivottavasti tää nyt ei vaikuta Oilersin pelaajiin, hieno joukkue, hyviä pelaajia, huono organisaatio.
sammakko
04/01/2014
15 kilon velka varmaan tulehduttaa niitä henkilökemioitakin valmentajan ja johdon välillä, jos asia ei etene toivotulla tavalla ja tulee vaikka pikku kiistaa. Vaikka koutsi koutsaamisen hoitaiskin ok ja pelaajat arvostas ja homma toimis? Mutta siinä voi sit miettiä onko järkevää johtamista. Ei, en tunne tapausta näin hyvin, pelkkää spegulointia.
Fanipaita
04/01/2014
Luulen että joku vain halusi eroon heinosesta muistuttamassa saatavistaan. Kavallettuja 200 k rahoja tuskin kavaltajamuijalta saadaan, eikä niitä näillä budjeteilla kiritä kasaan. Eli luultavasti jossain kabinetissa tunteet kiehahtaneet ja päädyttiin tälläisen.

Turha siitä kavallusraha-aukosta organisaatiota on syyttää enää, ja ainakin toiminta menee nyt parempaan suuntaan, vehkaoja tuonut virtaa, toivottavasti ei väsy.

Kiitokset heinoselle viihdyttävistä peleistä, tuosta on hyvä jonkun toisen jatkaa hyvillä pohjilla. Toivottavasti kakkoskoutsikin on nyt olemassa.
S
04/01/2014
Eiköhän Heinoselle löydy ottajia, sen verta kova kaveri. Kiitos katsomosta viime kevään plaijareista, oli todella viihdyttävää sählyä! Kyll mä ton kaverin näkisin mielelläni dynastiassa, vai onko se jo ex-dynastia:-)...
Toni
04/01/2014
Kiitoksia Pääkallo.fi:lle jälleen hyvästä journalimista - ei otettu taaskaan annettua tiedotetta sellaisenaan, vaan kysyttiin toisenkin osapuolen ajatukset ja avasitte meille lajifaneille tapahtumia. Pesette toiminnassanne Suomen valtalehden, kun katsoo sen tämän aamuista uutista aiheesta.
salibandy
05/01/2014
eteenpäin on menty.
stadi50
05/01/2014
eipa ole nykyisessä esport oilerssin hallituksessa yhtään vanhaa jäsentä espoon oilersista eli täysin uusi hallitus ja me muuthan ei tiedetä todellista syytä valmentajan vaihtoon mutta sen olen kuullut että heinosen sitoutuminen ei ollut 100% että silleen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.