Oilersille Tampereella selkäsauna ja paha menetys – Ikosella nivusvamma

Classic pelaa sunnuntaina selkä seinää vasten neljännessä finaalissa Happeeta vastaan. Arkistokuva: Topi Naskali

Classic piti kotietunsa ja johtaa välieräsarjaa lukemin 2-1. Kuva: Topi Naskali
Classic piti kotietunsa ja johtaa välieräsarjaa lukemin 2-1. Arkistokuva: Topi Naskali

Tampereen Classic ja Esport Oilers kohtasivat tänään välieräsarjan toisessa kamppailussa Tampereella. Kotijoukkue piti kotietunsa ja voitti kamppailun selkein 9-3 (3-1,4-1,2-1)-lukemin.

Classic johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1. Joukkueella on mahdollisuus hankkia finaalipaikka lauantain neljännessä välierässä Espoossa. Jos Oilers voittaa, niin sarja ratkeaa sunnuntaina Tampereella.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun ensimmäinen kymppi oli tasaista vääntöä ja vierailla oli muutama erinomainen paikka mennä johtoon. Kotijoukkueen kakkosvitja aloitti ottelun räväkästi ja aloitti maalinteon erän toisella puoliskolla. Samainen viisikko osui erässä kolmesti ja Oilers vaan kertaalleen, joten kotijohdossa mentiin ensimmäiselle erätauolle. Kumpikin joukkue pyrki pelaamaan aiempaa avoimemmin alusta asti ja paikkoja siunaantui molemmille.

Toinen erä oli muuten pääosin tasaista vääntöä ja Oilers sai virtaa 2-4- kavennuksestaan, mutta vieraille osui vielä musta minuutti erän loppuun. Tuon minuutin aikana Classic pääsi iskemään peräti kolme osumaa Oilersin verkkoon. Näin ollen viimeiseen erään lähdettiin lukemista 7-2, jota espoolaisjoukkue ei saanut enää kurotuksi.

Ottelun hahmo?
Classicin kakkosketju on ollut vahva tässä ottelusarjassa ja sitä se oli tänäänkin. Koko ketju saa ottelusta erinomaisen arvosanan, mutta erityisesti pakin paikalta 2+1-tehopisteet iskenyt Nico Salo ansaitsee suitsutusta. Salolle viimeisimmät kaudet ovat olleet vaikeita loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt pelivire näyttää viimein löytyneen.

Ottelun puheenaihe?
Oilers oli ehkä hitusen turhautunut tänään. Lieneekö syynä se, että joukkue ei hyvästä alusta huolimatta onnistunut oikeissa paikoissa? Lisähuolia aiheuttaa loukkaantumiset. Oliver Wardi seurasi ottelua verkkareissa ja Tomi Ikonen vaihdettiin pois ennen viimeistä erää nivusvamman takia. Tätä ennen Ikonen ehti torjua peräti 25 laukausta kahteen erään.

Kommentit:
– Onhan tämä hieno asetelma, kun johdetaan 2-1. Nyt ei saa ruveta leijumaan, vaan pyritään katkaisemaan sarja lauantaina. Annetaan mieluummin ”Vänän” ja kumppaneiden pelata ykkösketjussa ja koitetaan auttaa jengiä parhaamme mukaan, kommentoi Classicin Markus Kulmala kysyttäessä pitäisikö Classicin kakkosen olla ykkönen.

– Hyvä alku oli meiltä. Ei tehty ja kaverilla pomppi paremmin alussa. Viimeistelystä oli paljon kiinni, kommentoi Oilersin Antti-Jaakko Alanko.

– Ansaittu voitto Classicille. Toisen erän musta jakso ratkaisi paljon. Kuitenkin ekalla kympillä vietiin maalipaikat 0-6 meille omien tilastojen mukaan. Sitten toinen kymppi 8-2, eli erän paikat meni tasan, mutta hävittiin erä 3-1, kommentoi Oilersin päävalmentaja Teemu Varis.

-Tulos luo valheellisen kuva. Puolivälierissä voitettiin Espoossa 12-5 ja kotona tuli heti seuraavassa kuokkaan. Luulen, että vastustaja kerää tästä kiukkua ja meillä ei todellakaan ole varaa leijua. Tämä esitys ei vielä riitä lauantaina, vaan pitää parantaa. Tuloksen taakse ei saa mennä liikaa, arvioi päävalmentaja Jarkko Rantala.

– Ikosella on nivusvamma ja katsotaan päivä kerrallaan. Perttu Pajukoski ja Tapio Kinnunen eivät pelanneet kolmannessa, koska lähdettiin herättelemään joukkuetta, kommentoi Varis joukkueensa kolmannen erän kokoonpanomuutoksia.

Tilastohuomiot:
Classic: Mikko Leikkanen 3+0, Nico Salo 2+1, Lassi Vänttinen 0+3, Mika Savolainen 1+1, Sami Johansson 0+2, Krister Savonen 0+2
Oilers: Jyri Perokorpi 1+0, Oscar Hänninen 1+0, Ilari Talvitie 1+0, Sylvester Raikamo 5+20 pr, Tomi Ikonen 2 erää 15+10 torjuntaa.
Yleisömäärä: 801

Illan muut ottelut:
SSV-Happee 4-5 ja. Happee johtaa sarjaa voitoin 1-2

Linkit:
Ottelutilastot

19 comments

  1. Pihan kenttä aika hyvä, perustuu pakkien rohkeaan peliin, Pihan rakentamiseen ja Johanssonin maalivainuun. Sopii hyvin Oilers tyyppiselle joukkueelle mutta esim. Happeeta vastaan vasen puoli tarvitsee lisää nopeutta ja pallovarmuutta.

  2. Oilerssin poikien kuuppa ei kestänyt ja peli oli sen takia säälittävää katsoa koska oilers yritti teloo c:n pelaajia. Tähän sopisi hyvin yksi tamin teesi. ”If you cant stand the heat, stay out from the kitchen.”

  3. 800 katsojaa… haha, paikanpäällä oli nopeasti laskettuna 300-400 ihmistä.

  4. Ihan sama jos häviää 9-3 tai 1-0, tällä kertaa Classic oli parempi ja viime kerralla Espoo. Toimittajan yksipuolinen näkemys voi nostaa vaan öljymiesten tsemppiä.

    Ymmärrän hyvin että toimittajista ja rahasta on pula ja joutuu käyttämään paikallisia alan harrastajia mutta näin menee jutuista uskottavuus kun pelissä raportoidaan vain kotijoukkueen puolesta.

  5. MIssä maalikoosteet Classicin kotipeleistä????? aika säälittävää toimintaa, että eivät saa edes välierien maalikoosteita tehtyä…..

  6. No ehkä vähän turhan karkea arvio tuo telominen. Mutta oilers pelasi siitä huolimatta rumaa ”vauhtipois peliä” joka näyttäisi johtuvan siitä että materiaali ei riitä classiccia vastaan.

  7. Itku itku täälläkin.. ei jumalauta ihan hyvä rapsa, ei toi nyt mikään älyttömän puolueellinen ole, lukijasta nää on enempi kiinni, eli öljyt pois silmistä ja häpeä pelissä tavataan kun näyttää että finaalit pelataan tällä kertaa muualla kuin kehäIII sisällä…

  8. Ainakin Espoon pelissä Piha provosoi jatkuvasti tönimällä tilanteen / vihellyksen jälkeen. Veti myös Lindforsin pallottomana kylmäksi tyylipuhtaalla vankilakoris-blokkauksella. Sitä saa mitä tilaa.

  9. auts, jos Oliverin kausi oli paketissa niin vaikealta näyttää, kotoa nyt vaan hirveällä raivolla pisteet niin paineet jäisi täysin classicille. MV-loukkaantumista en edes uskalla sanoa ääneen.

    Toivottavasti tulee hieno taistelu, kävi miten kävi

  10. Video koosteet on jees, mutta miksei ihmiset käy paikanpäällä? Tai niinku jo aiemmin sanoin, maksakaa feedeistä! Tuskin se ilmaista on edelleenkään.

    Yllättävä tulos tuo c:n voitto noin isosti, kun vertasi tasaiseen edelliseen peliin. Ja paikoitellen oilers vei peliä ratkaisu hetkillä, vaikka peli ratkesi sitten vasta rankkareilla.

  11. mustalainen (en muista nimeä) löi lindforssia useamman kerran niskaan, eikä oilers jäänyt niistä siellä vihellystä itkemään, hyvä kun kerran edes laitettiin jäähylle, tamperelaiset itki joka asiasta, yleisö ja tietyt pelaajat. ei siellä kenenkään kasetit hajonneet. urpot taas selittää, ihan järjetöntä tää negatiivisuus. puhdas taklaus josta tuli jäähy, piha tietty yritti jäädä makaamaan minkä kehtasi. että semmosta eilen

  12. Olishan se toki hienoa saada näistä kauden isoimmista peleistä hyviä koosteita (maalit, torjunnat jne), kun niitä on kuitenkin kaudenkin aikana nähty aika tiiviisti.