IK Sirius möyhensi Wirmon – ”Olihan tämä meille oppitunti”

Ruotsin liigajoukkue Sirius oli Kisakalliossa liian kova pala Divarin Wirmolle. Arkistokuva: Per Wiklund
Ruotsin liigajoukkue Sirius oli Kisakalliossa liian kova pala Divarin Wirmolle. Arkistokuva: Per Wiklund

IK Sirius näytti torstaina Lohjan Kisakalliossa, mikä ero on Ruotsin liigajoukkueella ja Suomen divariporukalla. Ruotsalaiset olivat Mynämäen Wirmoa kaikessa parempia ja voittivat lopulta 11–4 (4–1, 3–2, 4–1).

Mihin ottelu ratkesi?
Wirmo roikkui pelissä mukana lähes avauserän loppuun saakka. Päätöshetkillä Sirius repäisi kuitenkin kolmen maalin kaulan. Toinen erä oli mynämäkeläisiltä pelin paras, mutta ei se pystynyt kunnolla haastamaan Ruotsin liigan viime kauden yhdeksikköä otteluvoitosta oikein missään vaiheessa. Päätöserässä Sirius meni sitten lopullisesti menojaan.

Ottelun hahmo?
Siriuksen Joel Ahlin naulasi hattutempun ja sai hyvin tukea kahden maalin Mathias Jällrudilta ja Axel Gäreltä. Wirmon parhaita olivat pitkän loukkaantumisen jälkeen kentille palannut puolustaja Joel Varjonen ja kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Matti Alivuotila.

Ottelun puheenaihe?
Lohjan Kisakallioon on luotu erinomaiset puitteet myös salibandyyn. Aamulla leirille saapuneet ruotsalaiset kehuivat kilvan urheiluopiston olosuhteita. Tyytyväisiä olivat mynämäkeläisetkin, vaikka saivatkin ronskin oppitunnin kansainvälisestä huippusalibandysta.

Kommentit:
– Oli siinä meilläkin hyvät hetkemme, mutta ei jättänyt tulos jossiteltavaa. Välillä saimme pelin hyvin pyörimään myös hyökkäyspäässä, mutta sitten menetimme pallon ja vastustaja rokotti armotta ylivoimahyökkäyksistä, sanoi Wirmon kapteeni Jani Varjonen.
– Siriuksen pelinopeus, maalinteon tehokkuus ja fyysisyys olivat huikeita meihin verrattuna. Ei se yllättänyt, mutta olen silti vähän pettynyt. Emme uskaltaneet olla tarpeeksi rohkeita pallollisena, vaikka olihan siinä hyviäkin hetkiä. Viimeiset syötöt olivat liian usein heikkoja, ja sitten kolisi pikavauhdilla omassa päässä, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.
– Olihan tämä meille oppitunti, joten toivottavasti opimme. Viikonloppuna jatketaan Mynämäessä Jokereita ja Lasbia vastaan. Kyllä meidän kyläjoukkue tästä illasta nousee, Seppinen hymähti.

One comment

  1. Tämän pitäisi olla ero, kun liiga- ja divarijengi kohtaa. Valitettavasti kävi toisinpäin, kun TPS vieraili divarijengi Järfallan vieraana.