Suomi teki ”Ruotsit” – huikea nousu kahdella alivoimaosumalla

Miko Kailiala upotti rankkarin sisään varsinaisella peliajalla ja rangaistuslaukaisukilpailussa. Kuva: Salibandyliiga

Miko Kailiala upotti rankkarin sisään varsinaisella peliajalla ja rangaistuslaukaisukilpailussa. Kuva: Salibandyliiga
Miko Kailiala upotti rankkarin sisään varsinaisella peliajalla ja rangaistuslaukaisukilpailussa. Kuva: Salibandyliiga

Suomen ja Ruotsin välinen salibandyn maaottelutapahtuma huipentui tänään miesten toiseen kohtaamiseen. Suomi nousi ottelussa tasoihin kahdella alivoimamaalilla vielä juuri ennen ottelun viimeisen vitosen alkua ja loppuluvuiksi kirjattiin 5-5 (1-1,2-2,2-2).

Ruotsi voitti naisten ja miesten välisen maaottelun kokonaistuloksella 8-4.

Ottelun ratkaisu?
Ottelu oli kaikkiaan tasainen vääntö. Kaksi ensimmäistä erää menivät täysin rinta rinnan. Kolmannessa erässä näytti, että Ruotsi pötkii pakoon ja vie ottelun nimiinsä. Kahden maalin johto ei kuitenkaan pitänyt, kun Suomi iski yllättäen kaksi maalia saman alivoiman aikana juuri ennen ottelun viimeisen vitosen alkua.

Ottelun hahmo?
Suomen puolelta ottelun hahmoina häärivät Laurit Stenfors ja Kapanen. Molemmat osuivat kahdesti varsinaisella peliajalla ja Kapanen ratkaisi vielä rankkarikisan Suomen hyväksi. Ruotsin puolelta puolustaja Martin Östholm oli myös vaarallinen pideltävä ja osui Suomen verkkoon kahdella tarkalla kudilla.

Ottelun puheenaihe?
Suomi iski 22 sekunnin aikana kaksi alivoimamaalia, joilla se tasoitti ottelun. Toisin päin tämäntyyppisiä nousuja on totuttu näkemään eri lajeissa, mutta koska Suomi on viimeksi osunut kahdesti alivoimalla maaottelussa Ruotsia vastaan? Niinpä.

Tilastot:
Suomi: Lauri Stenfors 2+0, Lauri Kapanen 2+0
Ruotsi: Martin Östholm 2+0, Rasmus Sundstedt 1+1

Linkit:
Ottelutilasto

35 comments

  1. Suomi oli tällä kertaa huomattavasti paremmin mukana. Voisi jopa puhua ottelun hallinnasta. Ruotsin YV on kyllä poskettoman kova, vaikka nyt tulikin noita työtapaturmia lopussa. Suomen ylivoima puolestaan oli munatonta hieromista.

  2. ja tässäkin pelissä katsomot tyhinä, kuten oli Ruotsissakin. Molemmissa maissa sählyllä paljon harrastajia, mutta katsojaluvut aivan käsittämättömän surkeat vaikka kentällä kirjaimellisesti kaksi maailman parasta joukkuetta. Erikoinen yhtälö.

  3. Laittakaa nämä matsit sellaisiin pitäjiin, joissa ihmiset tulevat katsomaan. Valitettavasti pk seutu ei ole näitä seutuja.

  4. Hyvä peli suomelta, vaikka Ruotsilta 3erittäin kovaa pelaajaa puuttuikin. Missä ovat kaikki kommentoijat, kun ei ole varsinaista itkemistä? 😀

  5. puuttu suomeltakin 2 ehkä kovinta tai ainakin kovimpiin kuuluvaa kun väänänen ja hyvärinen poissa

  6. Hieno matsi kokonaisuudessaan, onnistujina Stenfors ja Kapanen erityisesti.
    Kettusen kommentteja odotetaan eli millä ryhmällä nyt kohti MM- kisoja?

  7. Oli tehty katsojille aika vaikeaksi pelaajien seuraaminen.
    Numerolla 25 hääri joku tyyppi, ei todellakaan ollut Casper Pfitzner, niinkuin pöytäkirjassa luki.
    Numeroa 26 ei ollut myöskään listassa – osoittautui kuitenkin Lauri Stenforsiksi, joka listan mukaan piti pelata nrolla 23.
    Ihan harkkapelimeninkiä!

  8. Olipas hyvällä tavalla erikoinen peli. Hyvä nousu alivoimalla!
    Peli näytti paremmalta ja ketjumuutokset toivat kivan piristyksen.

    Toivottavasti Kettunen ja kumppanit löysivät vastauksia roolituksiin yms..

    Kysymys muille lukijoille: Jos olet löytänyt ihan ok roolituksen, mutta pelaaja-X on näyttöjen jälkeen ”hiipunut” ja esittänyt omassa seurajoukkueessa heikkoja otteita. Samalla kauden komeetta Y on kovassa nosteessa ja pelaa samaa pelipaikkaa, kuin X. Kumman otat?

    Tällä pyrin herättelemään keskustelua pelaajavalinnoista. Jääkiekossa monesti ihmetellään esim. puukäsi pakkien valitsemista joukkueeseen. Onko sählysssä mielestäsi maju tasolla mietitty roolituksia tarpeeksi hyvin vai pyritäänkö koko porukka saamaan pelaamaan samaa peliä samalla tyylillä?

    Nykyn aikaan muistan tapauksen, kun Seppälä ”piti” valita, mutta Nykyn valmennettava Kavekari(?) valittiinkin. Sitä pidettiin aikamoisena palveluksena sauna kaverille yms., mutta osottautui jälkeenpäin oikeaksi ratkaisuksi.

  9. Pelin teeveestä katsoneena sanoisin, että Kivilehto ja Aro tippuivat esityksellään pois kisoista. Tölliköllä oli erittäin huono päivä, mutta aiemmin ollut aika vakuuttava ja virheetön, joten ei putoa kokonaan kuvioista. Salo ja Stenfors taisivat leimata kisapassinsa esityksillään.

    Mannis Jami oli erittäin hyvä pallon saatuaan ja järjesti syötöillään monta hyvää tekopaikkaa. Koskelainen oli parempi kuin aikoihin. Oscar Hänninen aktivoitui, ei mitenkään häikäisevä, muttei tosin tehnyt virheitäkään.

    Kyllä Ruotsi pystytään haastamaan, mutta olihan heillä ketjut tänään sen verran sekoitettuja, että kisoissa nähdään rutkasti parempi esitys.

    YV oli heikko ja sitä toivottavasti ei oltu harjoiteltu. Rickie mukaan pelotteeksi yv:lle ja selkeämmät kuviot, niin kyllä seki aukeaa.

  10. Kivilehtoa ovat parjanneet kilvan kaikki kommentoijat, ja onhan hän huippuvuosistaan taantunut. Katsoin pelin paikanpäällä ja silmään sekä etenkin korvaan kävi kuitenkin kuika hyvin hän ohjasi kentällisen pallotonta peliä. Kukkolan nopeajalkainen kolmikko tarvitsee alakertaan jonkun kokeneen puolustajan, joka osaa kiristää suitsia tarvittaessa ja paikan tullen päästää ajokoirat irti.

  11. Lippujen hinnat alas, niin alkaa hallit täyttyä. Tapahtuma oli muutoin oikein hyvin järjestetty, mutta jos halutaan halli täyteen, liput alkaen 7€.

    Toisella erätauolla julkaistiin naisten MM-kisojen uusi ilme, niin olisiko pitänyt infota lehdistöä tuosta vai oliko ne kaikki kuvaajat kahvilla? Yksi kuvaaja ilmestyi kun tilaisuus oli loppumaisillaan..

  12. Sunnuntaina TV:n Urheiluruudussa ei mitään maaotteluista! Maanantaina maakuntalehdissä STT:n pikkupätkä. Kuinkas monelle se liitto tiedotushommista maksoikaan palkkaa? Ovatko vielä(kin) kesälomalla, liiton nettisivuthan olivat kesällä kaksi kuukautta kiinni.

  13. Oli kyllä hieno nousu! Ehkä Ruotsi ei sittenkään mahdoton voittaa, kun meillä parhaat jätkät mukana. Etenkin eilinen ykkösketju on hyvä.

    Kuomalle: Kommentoinnin vähäisyys kiinni, että sunnuntai ja muuta tekemistä kuin roikkua pääkallossa?–> ainakin mulla menee noin:-).

  14. Mielestäni pelillä oli kohtalainen viihdearvo, mutta pelilliset hienoudet jäivät kyllä aika vähiin. Puolin ja toisin aika sekavaa koheltamista, ja erityisesti Suomi teki valtavan määrän käsittämättömiä oman alueen ja keskialueen syöttövirheitä, joilla tarjottiin Ruotsille monta ilmaista tekopaikkaa. Hyvä kun eivät hyödyntäneet tuon enempää. Ruotsin maalinedustan puolustuspeli taas oli vaatimatonta ja siitä olisi voinut iskeä useamminkin. Parempaan suuntaan meikäläisten peli näyttäisi kuitenkin olevan menossa. Toisaalta yksittäiset harkkapelit ovat aivan eri asia kuin kisat, mihin mennessä kokeilut on kokeiltu ja missä pelin pitäisi pysyä kuosissa ja kehittyä koko viikon ajan.

  15. Hyvä peli Suomelle mutta ei tasapainoinen. Pakki osasto kisoihin alkaa hahmottua: Väänänen, Lamminen, Stenfors, Junkkarinen, Tikka, Wardi, Lax, Kivilehto. 2kaveria ei ollut näissä peleissä mutta liigan alku näyttää että kuuluvat joukkueeseen. Töllikkö pelasi itsensä ulos ja Salo ei ihan vielä valmis.

  16. Kivilehdon pelinäkemys ja osittain myös pelirohkeus ovat kyllä ennallaan. Ongelmaksi näyttää tulevan se, ettei liike enää riitä ja välillä on todella vaikeaa ehtiä paikkaamaan omia virheitään.

    Erikoismaininta Sämpy Kosken rankkarista. Kaveri lampsi kentälle sen näköisenä ja oloisena kuin olisi juuri herätetty päiväunilta, selkä suorana lähes koko suorituksen ajan ja varsin ”rento” viimeistely kaikin puolin. Eipä ainakaan ottanut paineita suorituksestaan 🙂

  17. Mitenhän sitä saisi organisoitua Ruotsin kisoihin vastaavanlaisen kannatusjengin, mikä kerättiin Bilbaoon tai Puolaan koris- ja lentismatseihin? Etelä-Ruotsissa nyt ei ole kyllä joulukuussa aurinkoa tai halpaa olutta, mutta olishan toi aika hienoa, jos sinne saisi ison köörin kerättyä lehtereille.

  18. Ihan hyvällä mallilla näyttäisi juna olevan mutta muutaman pelurin vaihtaisin.

    Ihme -> Kosonen

    Aro -> Lax
    Töllikkö -> Tikka
    Kivilehto??

    Talvitie -> S.Johansson
    Koski -> Hyvärinen
    Koskelainen??

  19. Ikosen suoritusta on kehuttu, vaikka pisteitä ei nyt tullutkaan. Ihme voitti Suomelle kolme pistettä. Kun Kososen aikaisemmat näytöt maajoukkueessa ei valintaan riitä, niin mitenköhän Kettunen tämän tilanteen hoitaa?

  20. No ei Ihme joutunut kyllä läheskään samanlaiseen pommitukseen tuossa pelissä. Joka tapauksessa tilanne on tuolta osin niin hyvä, että maalivahdista ei jää kisoissa kiinni.

  21. Hyökkäysosastolle ei kannata enää tuoda nykyisen ringin ulkopuolelta, esim. oikealla laidalla on jo ylitarjontaa hyvistä pelureista.

  22. Ihme ehdottomasti pelasi ittensä kisoihin! Rankkaritorjunnoille voi olla tarvetta kisoissa, joten toinen paikka on Kososen ja Ikosen taistelua. Uskon vahvasti että Rickie tulee kisoihin, toivon ainakin näin!

  23. Sämpy Koski – uskomatonta kylmähermoisuutta. Suht suoraan näytti, että harmitti, kun ei päässyt pelaamaan. Pelimies siis. Tosin maajoukkueessa pelit oli siinä. Jos siis Kettusella sellaset cojonesit, että jättää valitsematta.

  24. Myös puolustajia on pakko olla vielä kovastikin haussa. Lamminen, Töllikkö, Salo epäonnistuivat selvimmin. Wardi Salon tilalle ja Väänänen kentälle, niin näyttää jo paremmalta.

  25. Jääskeläinen kehiin,tunnetta ja väriä joukkueeseen.Suomi on harmaata ja hyytyä massaa kentällä.

  26. Huvittavaa puhetta pakeista.Esim. Stenforssia vaaditaan joukkueeseen ja Kivilehtoa ei missään nimessä joukkueeseen.Jos noista pitäisi valita omaan joukkueeseen pakki niin kuin moni valitsisi Stenforssin?Tuskin kukaan.Eikä millään pahalla Stenforssia kohtaan mutta odotukset on hiukan pienemmät kuin mitä Kivilehdolta odotetaan.