Liigat

Syksyn ensimmäiset valmentajapotkut salibandyn pääsarjoissa – TPS-naisille uusi luotsi

03.12.
2014
9 Kommenttia
6
Liigat
TPS-naisilla on ollut tänä syksynä vähän juhlittavaa. Yhdeksästä pelistä on kasassa vain kaksi voittoa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS-naisilla on ollut tänä syksynä vähän juhlittavaa. Yhdeksästä pelistä on kasassa vain kaksi voittoa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n naisten Salibandyliiga-joukkue vaihtaa valmentajaa. Keskiviikon alkuillasta tulleessa tiedotteessa seura kertoo, että päävalmentaja Harri Malkki on vapautettu tehtävästään. Malkki ehti toimia TPS:n naisten luotsina syksystä 2012 lähtien.

Valmennusvastuun ottaa kantaakseen loppukauden mittaisella sopimuksella kuluvalla kaudella seuran B-tyttöjä valmentanut Matti Kaipio. Kaipio nähdään joukkueen penkin takana jo viikonlopun Happee-ottelussa.

TPS:n valmennuspäällikkö Perttu Kytöhonka perustelee vaikeaa ratkaisua:

– Vaihdoksen syyt ovat puhtaasti urheilulliset. Arvostamme työtä, jota Harri on naisten liigajoukkueen eteen kahden ja puolen vuoden aikana tehnyt, mutta koimme, että joukkue kaipaa nyt päivittäiseen toimintaansa muutosta.

– Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että kun tällainen ratkaisu kesken kauden joudutaan tekemään, virheitä on tehty useammallakin suunnalla organisaatiota myöten, Kytöhonka jatkaa.

Tällä hetkellä naisten Salibandyliigan sijalla 10. majaileva TPS on saalistanut alkukauden aikana yhdeksässä pelissä neljä pistettä. Kytöhonka uskoo, että joukkueella on potentiaalia nähtyä parempaan.

– Joukkueessamme on lahjakkuutta ja eväitä ottaa askelia kohti pudotuspelejä, pelejä on vielä riittävästi. Kapea rinki ei ole helpottanut Malkin työtä aikaisemmin ja sen myötä pelaajien vastuu vain korostuu myös tämän vaihdoksen jälkeen. Vaikka kilpailua pelipaikoista ei hirvittävästi ole, työntekoon ja suoritusylpeyteen se ei saisi vaikuttaa.

TPS:n seuraava kotiottelu pelataan itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18.30 Leaf Areenalla Happeeta vastaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
ET soittaa kotiin
03/12/2014
Matti is back!
anal ysaattori
03/12/2014
Todellakin! TPS ilmoittautui saman tien mitali taisteluun. Kohta ollaan tilanteessa jossa liiton suunnasta ollaan polvillaan ja rukoillaan Kaipiota naisten maajoukkueeseen.
Juups
03/12/2014
Kaipio on aidosti osaava valmentaja, mutta vähän juron persoonansa takia joutunut haukkujen kohteeksi. Myös vuosien työ naisten valmennuksessa tuottaa vihamiehiä, vai pitäiskö sanoa vihahenkilöitä.
Juippi
03/12/2014
JUUPS hieno kommentti Matista. Juro persoona joo, mutta ammattimies valmentajan hommaa. Vaatii pelaajilta paljon, mutta yleensä ne heikkokuntoiset ja itseensä kyllästyneet pelaaja valittaa valitaa vaan aina paska valmentaja. Tsemppi Matille, TPS naiset voittojen tielle.
Retsi
03/12/2014
Juro persoona ja valmiiksi lukossa oleva jengi ei välttämättä ole paras yhdistelmä. Toki tuntee pelaajat ja pelaajat hänet kun seuran sisältä kuitenkin siirtyy..
JUUPS
03/12/2014
Kyllä. Kaipio on joutunut usein vaikeuksiin koska pitää vaatimustasoa korkealla. Naisten sählyssä vain pieni prosentti on aidosti valmis korkean vaatimustason urheiluun. Palavereissa ja puheissa varmasti jokainen, mutta kun puheet pitäis lunastaa, niin väki harvenee. Tällaisessa tilanteessa helpompaa elämää haluavat aloittavat mielummin kapinaprojektinsa, ja jossain kohtaa se lopulta tuottaa tulosta. Tulee se sopivasti lepsumpi uusi valmentaja...
Että näin
04/12/2014
Matti saikin jo monoa TPS:n junnutiimistä niin epäilemättä naisten liigajengi on oikea paikka. Eiköhän Kaipio ala jo olla nähty kortti, tosin tietysti jos naisten mj kaipaa uusia tuulia niin...
BrD
04/12/2014
Taisi vain käydä niin, ettei Malkki enää jaksanut katsella tuota touhua. Voihan asian uutisoida aina "potkuiksi." Ihan jokainen ei tuollaisin lähtökohdin edes valmentajaksi olisi ryhtynyt. Hatun nosto Malkille. Teki, minkä pystyi.
i nou
05/12/2014
huhuuhh.. ojasta allikkoon..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.