Liigat

Turussa maalit kortilla, SSV finaaliin – ”Yhteen maaliin ei voi olla tyytyväinen”

04.01.
2015
0 Kommenttia
6
Liigat
SSV pudotti TPS:n Suomen Cupin välierässä. Kuva: Anssi Koskinen

SSV pudotti TPS:n Suomen Cupin välierässä. Kuva: Anssi Koskinen

Sunnuntai-iltana pelatussa Miesten Suomen Cupin ensimmäisessä välierässä SSV saapui TPS:n vieraaksi Turun Caribiaan. Vierasjoukkue vei tiukan ottelun nimiinsä lopulta lukemin 1-3 (0-2, 0-0, 1-1). SSV eteni näin Cupin finaaliin toista kertaa peräkkäin ja jää odottamaan vastustajaa maanantaina pelattavasta toisesta välierästä FBC Turku-Classic.

Ottelun ratkaisu?
SSV karkasi ensimmäisen erän loppupuolella Markus Olkkosen ja Mikael Laxin osumilla kahden maalin karkumatkalle ja roikkui johtoasemassaan kiinni ottelun loppuun asti. TPS:n paras etsikkoaika osui kolmannen erän alkupuolelle, mutta kavennusmaali syntyi vasta pelattaessa ilman maalivahtia ja seuraavassa vaihdossa SSV:n Miko Kailiala viimeisteli tyhjään häkkiin ottelun viimeiseksi jääneen 1-3-maalin.

Ottelun hahmo?
Kotijoukkueesta Sami Tuominen esiintyi vakuuttavasti ja 98-syntynyt Eero Jalo viimeisteli debyyttiottelussaan TPS:n illan ainoan osuman ajassa 58:47. Vierasjoukkueesta maalivahti Santtu Strandberg torjui TPS:n harvat maalipaikat vakaasti tuohon asti ja Lauri Stenfors ansaitsee erityismaininnan SSV-puolustuksessa.

Ottelun puheenaihe?
Välierän erityisluonne näkyi molempien joukkueiden tavallista matalampana ja riskittömämpänä karvauksena. Tästä johtuen A-korin maalipaikat olivat harvassa ja SSV:n ensimmäisen erän kaksi peräkkäistä osumaa nousivat avainasemaan.

Kommentit:
– Pallollinen peli oli tänään hieman varovaista ja hidasta, vaikka oli tarkoitus olla rohkea. Ei viimeistelty paikoista ja maalintekotilanne on surullinen, kun 6 osumaa on paras yhden ottelun suoritus tällä kaudella, TPS:n valmentaja Aki Vilander totesi.
– Ei ollut mikään juhlapeli, mutta voitto oli tärkeä. Molempien peli oli tänään varovaista, SSV:n valmentaja Mika Ahonen pohti.
– Fiilis on pettynyt. Asetettiin finaalipaikka tavoitteeksi, mutta se jäi nyt saavuttamatta. Yhteen maaliin ei voi olla tyytyväinen, TPS:n puolustaja Olli Laine päivitteli.
– Finaalipaikka irtosi tänään aika minimipelaamisella ja tunnelmat siksi kaksijakoiset. Molemmat joukkueet karvasivat alhaalta ja se vei ottelusta vauhdin, SSV:n Lauri Stenfors summasi.

Tilastohuomiot:
TPS: Eero Jalo 1+0. Pyry Luukkonen 18 torjuntaa.
SSV: Miko Kailiala 1+0, Mikael Lax 1+0, Markus Olkkonen 1+0. Santtu Strandberg 16 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.