Liigat

OLS takaisin voittojen tielle ja lähemmäs pudotuspelejä – ”Ei ole tällaiseen totuttu Oulussa”

23.02.
2015
1 Kommentti
6
Liigat
Keltapaitaisen OLS:n pudotuspelipaikka on joukkueen omissa käsissä. Arkistokuva: Markku Taurama

Keltapaitaisen OLS:n pudotuspelipaikka on joukkueen omissa käsissä. Arkistokuva: Markku Taurama

Miesten Salibandyliigan toisessa maanantaiottelussa Oulun Luistinseura kaatoi kotihallissaan Nokian KrP:n. Numeroin 6–3 (3–1, 2–1, 1–1) tulleen voiton myötä OLS katkaisi viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Oululaiset tarrasivat samalla tiukasti kiinni viimeiseen pudotuspelisijaan. Joukkueelle riittää paikan varmistamiseen voitto jäljellä olevasta SalBa-ottelusta. Nokian KrP:n kausi jatkuu varmuudella putoamiskarsinnoissa eli niin kutsutuissa playouteissa. KrP jatkaa tappion jälkeen 10. sijalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Kotijoukkue OLS otti pelin haltuunsa heti avauserästä lähtien, vaikka vierailijat siirtyivätkin johtoon jo reilun minuutin kohdalla. Luistinseura oli saanut sairastuvalta takaisin Petri Niemelän (2+1) ja Tatu Kiipelin (1+1), ja kaksikko pääsikin heti maalien makuun. Kahden ensimmäisen erän ajan Santtu Pohjonen piti KrP-maalilla joukkuettaan pelissä mukana, mutta joutui lopulta antautumaan pallosateessa. Päätöserässä osat vaihtuivat hetkellisesti ja Ville Mestarilta nähtiin keltapaitaisen kotijoukkueen päädyssä tärkeitä koppeja. Nokialaiset pääsivät luomaan hyviä tilanteita, mutta viimeistely jäi useimmiten joko Mestariin ja peittämässä olleeseen OLS-pelaajaan. Lopulta OLS nappasi pisteet ilman sen suurempaa hätää.

Ottelun hahmo?
Jo edellä mainittujen Niemelän ja Kiipelin paluu pelikentille oli kaivattu lisä oululaisten peliin. Myös molempien joukkueiden maalivahtipeli oli korkealla tasolla läpi illan, ja KrP:n Pohjoselle kirjattiin peräti 30 torjuntaa. Kentällisistä illan selkeästi paras oli kotijoukkueen kakkosviisikko, jonka pakkipari Jukka Kinnunen–Antti Nieminen iski yhteensä tehot 2+2.

Ottelun puheenaihe?
Panokset maanantai-illan kamppailuun olivat varsin erilaiset joukkueiden osalta. Nokian KrP:n joutuminen karsintasarjaan oli varmistunut jo ennen OLS-ottelua. Kotijoukkue puolestaan oli jo lähes pakkovoiton edessä, mikäli se mieli jatkaa pelejään myös runkosarjan jälkeen. Voiton myötä OLS:n prosentit pudotuspelien suhteen nousivat huomattavasti. Sarjataulukossa takana vaaniva Indians pelaa myös omat jäljellä olevat ottelunsa ennen oululaisia, joten Luistinseuralla on jo hyvissä ajoin tiedossa lähtökohdat SalBa-kamppailuun.

Kommentit:
– Tiesimme pelin tärkeyden, ja alussa vähän jännitti, mutta sitten saimme onnistumisen ja peli vähän aukesi. Vastustajan veska otti tosi hyviä koppeja. Toinen erä oli meidän ihan täysin. Omissa käsissä on pudotuspelipaikka, ja voitolla ollaan varmasti siellä. On tässä valmentajauralla kuitenkin totuttu kaikkeen, ettei mikään ole varmaa, OLS-käskyttäjä Jami Herrala kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Kolmannessa erässä pystyttiin luomaan jo aika hyvin paikkoja, mutta ehkä viimeistelyn terävyydestä ja (Ville) Mestarin hyvistä torjunnoista jäi tänään kiinni, ettemme pystyneet nousemaan pisteille. Tietenkin me kamppailemme playoutin kärkipaikasta ja kotiedusta, jotta saamme valita vastustajan. Loukkaantuneita pelaajia ei kuitenkaan riskillä näissä peleissä peluuteta. Olen tosi ylpeä oman joukkueen esityksestä tänään, ja kaikki jäi varmasti kaukaloon, tuumi Nokian KrP:n päävalmentaja Heikki Luukkonen.

– Viisi peliä otimme oikein kunnolla konttoriin, mutta tänään näki heti hallille tullessa, että nyt on taas sellainen OLS kuin alkukaudella. Ehkä vähän paremmalla prosentilla olisi voitu viimeistellä. Ei ole tällaiseen tilanteeseen totuttu vielä Oulussa, että playoff-paikasta taistellaan, niin kyllä tästä pitää nauttia, OLS:lle kaksi maalia iskenyt Petri Niemelä totesi tyytyväisenä.

Tilastohuomiot:
OLS: Petri Niemelä 2+1, Antti Nieminen 2+0, Tatu Kiipeli 1+1, Jukka Kinnunen 0+2
Nokian KrP: Ossi Ojala 2+0, Joni Henttonen, Santtu Pohjonen 30 torjuntaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Arto Kilponen
23/02/2015
"Joukkueelle riittää paikan varmistamiseen voitto jäljellä olevasta SalBa-ottelusta."

Voihan sen noinkin nähdä. Ihan yhtälailla, kuin että 10 voittoa putkeen lisää niin se on mestaruus.

Sen sijaan jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, niin Indians tarvitsee playoff-paikkaansa sekä OLS:n tappion, että selvät, mielellään n. kuuden maalin voitot sekä SalBasta että Oilersista. NST tarvitsee alkuun sellaisen luokkaa 25-0 voiton Oilersista ja Seinäjoelta pisteet about 0-10 voitolla ja sitten aletaan katselemaan NST:n tilannetta uudelleen.

Tämä siis olettaen, että se nyt meni niin, että ensimmäinen tiebreaker on nimenomaan koko sarjan maaliero. Siitäkin huolimatta OLS:lle riittää pistekin, voittoa se ei tarvitse. Ja on mahdollista, jopa todennäköistä, että homma on paketissa jo ennen OLS:n seuraavaa peliä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.