Liigat

Video: Lyönti genitaalialueelle – liigan kaikkien aikojen jäähykuningas jälleen pelikieltoon

10.02.
2015
16 Kommenttia
5
Liigat
Mika Savolainen tuomittiin jo kauden toiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Savolainen tuomittiin jo kauden toiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Savolainen on kerännyt Salibandyliigan runkosarjassa kaikkien aikojen eniten jäähyminuutteja. Yhteensä 516 minuuttia ennen tätä kautta. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Classicin Mika Savolaisen kolmen ottelun pelikieltoon hänen raa’asta rikkomuksestaan Salibandyliigan ottelussa Happee-Classic 30.1.2015 Jyväskylässä.

Rangaistus tuomitaan Mika Savolaisen lyötyä mailalla Happeen Joonas Kaasalaista nivusten alueelle.

– Yhteenvetona totean, että asiassa on näkemykseni mukaan tullut selvitetyksi, että Mika Savolainen lyö (mailan nosto) tarkoituksellisesti mailallaan Joonas Kaasalaista nivusten alueelle. Lyönti osuu Kaasalaista genitaaleihin, mikä Savolaisen täytyi mieltää lyönnin todennäköiseksi seuraukseksi ottaen huomioon lyöntitapa ja suunta. Lyönnistä aiheutui Kaasalaisella kovaa kipua ja loukkaantuminen, perustelee kurinpitäjä päätöstään.

– Kurinpitokäytännössä mailalla / mailan tupella tapahtuneisiin lyönteihin/ huitaisuihin, osuivatpa ne sitten käteen, vartaloon taikka nivusten alueelle, on suhtauduttu tiukasti. Mailalla tapahtuva kevytkin lyönti on omiaan aiheuttamaan vahinkoa lyönnin kohteelle, erityisesti osuessaan päähän tai genitaaleihin, ja voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa jopa vakavammankin loukkaantumisen.

Mika Savolainen kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 11.2. Indians-Classic, 18.2. Classic-SSV ja 21.2. Classic-Josba.

Katso video tilanteesta ajasta 9.35 eteenpäin:

Lue lisää:
Kurinpitäjän päätös kokonaisuudessaan Savolaisen pelikiellosta
Floorball.fi:n uutinen Savolaisen pelikiellosta
Video: Sohaisiko Savolainen Happee-pelaajaa mailalla haaroväliin?
Savolainen sai kolmen ottelun pelikiellon aikaisemmin tällä kaudella taklattuaan Happee-pelaajaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
James
10/02/2015
Kun seuraa videossa Savolaisen ranteita, niin huomaa ettei mistään vahingosta tosiaankaan ollut kysymys.
Haloo
10/02/2015
Eikö sitä Savolaista voi sulkea koko sarjasta?
Boris
10/02/2015
Oikein
Alakatsomo
10/02/2015
Säbänderus onko liiga nyt hajuton ja mauton kolmen pelin ajan..?
Voi Voi
10/02/2015
Ei tosta mitään olis tullut jos olis ollut joku muu, vahinkona olis menny.
huoh
10/02/2015
Ihan oikeasti koska tämä kaveri lopettaa? Classic ei tule ikinä menestymään niin kauan ku tää pelaa. Aina sikailee selästä ja itkee jos joku tönii olkapää olkapäätä vasten koska sillon tämä kaveri ei pärjää. Tekee ihan sairaasti virheitäkin joka pelissä. Toivottavasti se uus valmentaja edes ymmärtää laittaa tän pois ykköskentästä. Vaikka onkin saanut kaks mm kultaa niin paljonko kaveri pelas niissä finaaleissa? Niinpä.
Jean S
10/02/2015
Aivan samaa mieltä! Jo tokkiinsa!!
katsoja
10/02/2015
Naurattaa Happeen vastineet. Nyt tapahtunut maailman suurin vääryys. Savolainen muka lyönyt munille, ei lyö. Tikka puri kaveria, niin Happeen vastineessa vähäteltiin, ei nuka kuin meinasi. Kyllä saa Happeen Muukkonen mennä peilin eteen! Häpeisi edes!
Timppa
10/02/2015
Ei jumalauta! "kurinpitäjä" Koponen: Annoit sitten pelikieltoa olettamuksiisi vedoten. Onko se mielestäsi oikeudellisesti oikein? Nyt kannattaa miettiä oletko oikeassa asemassa. Naurettavaa! Yleensä todisteiden puuttuessa ratkaisu tehdään syytetyn eduksi kuten Kivirannankin tapauksessa joka juuri julkistettiin valituslautakunnan toimesta.
Jorma
10/02/2015
Jos tilanne olisi ollut toisinpäin niin ei olisi pelikieltoa tullut
Säbänderus
11/02/2015
Mitenkään puolustelematta ja tuntematta Savolaista, on pakko sanoa, että hänestä on tullut tuomarien silmätikku.
Tylerdurden
11/02/2015
Kyllä nyt pitäis mätkästä jos pidempää pelikieltoa. Vaikka loppukausi? Ei tokikaan tuosta tempusta itsessään, mutta kun kyseessä on kerran aina sama kaveri. Kyllähän esim. NHL- liigassakin pelaajan historia voi vaikuttaa pelikiellon pituuteen.
snipu
11/02/2015
Eiköhän tommoisesta pidä laittaa pelikielto oli kyseessä kuka tahansa ja vaikka olisi vahinko niin jokainen on vastuussa mailastaan.
Toivola
12/02/2015
Mitään Koposelta pois ottamatta, todella ammattimainen ja mukava sälli kyseessä, mutta eihän nyt hyvänen aika sama tyyppi voi toimia liigajoukkueen valmentajana ja kurinpitovastaavana samaanaikaan. Käsittääkö liitto lainkaan, kuinka iso uskottavuustappio se on koko lajille! Sais oikeesti loppua tää puuhastelu jo!!!
Pelisilmä
12/02/2015
Käsittääkö Toivola lainkaan, kuinka iso uskottavuustappio tällainen kommentti on sinulle itsellesi. Sais oikeesti loppua tää sun puuhastelu jo! Kyseessä ei ole SPV:n valmentaja Tommy Koponen vaan kurinpitäjä Tommi...
Sohvaporkkana
12/02/2015
Mitään Toivolalta pois ottamatta, on se Tommikin todella ammattimainen ja mukava sälli.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.