Video: Lyönti genitaalialueelle – liigan kaikkien aikojen jäähykuningas jälleen pelikieltoon

Mika Savolainen tuomittiin jo kauden toiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Mika Savolainen tuomittiin jo kauden toiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Kuva: Juhani Järvenpää
Mika Savolainen tuomittiin jo kauden toiseen kolmen ottelun pelikieltoon. Savolainen on kerännyt Salibandyliigan runkosarjassa kaikkien aikojen eniten jäähyminuutteja. Yhteensä 516 minuuttia ennen tätä kautta. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Classicin Mika Savolaisen kolmen ottelun pelikieltoon hänen raa’asta rikkomuksestaan Salibandyliigan ottelussa Happee-Classic 30.1.2015 Jyväskylässä.

Rangaistus tuomitaan Mika Savolaisen lyötyä mailalla Happeen Joonas Kaasalaista nivusten alueelle.

– Yhteenvetona totean, että asiassa on näkemykseni mukaan tullut selvitetyksi, että Mika Savolainen lyö (mailan nosto) tarkoituksellisesti mailallaan Joonas Kaasalaista nivusten alueelle. Lyönti osuu Kaasalaista genitaaleihin, mikä Savolaisen täytyi mieltää lyönnin todennäköiseksi seuraukseksi ottaen huomioon lyöntitapa ja suunta. Lyönnistä aiheutui Kaasalaisella kovaa kipua ja loukkaantuminen, perustelee kurinpitäjä päätöstään.

– Kurinpitokäytännössä mailalla / mailan tupella tapahtuneisiin lyönteihin/ huitaisuihin, osuivatpa ne sitten käteen, vartaloon taikka nivusten alueelle, on suhtauduttu tiukasti. Mailalla tapahtuva kevytkin lyönti on omiaan aiheuttamaan vahinkoa lyönnin kohteelle, erityisesti osuessaan päähän tai genitaaleihin, ja voi aiheuttaa pahimmassa tapauksessa jopa vakavammankin loukkaantumisen.

Mika Savolainen kärsii rangaistuksensa Salibandyliigan otteluissa 11.2. Indians-Classic, 18.2. Classic-SSV ja 21.2. Classic-Josba.

Katso video tilanteesta ajasta 9.35 eteenpäin:

Lue lisää:
Kurinpitäjän päätös kokonaisuudessaan Savolaisen pelikiellosta
Floorball.fi:n uutinen Savolaisen pelikiellosta
Video: Sohaisiko Savolainen Happee-pelaajaa mailalla haaroväliin?
Savolainen sai kolmen ottelun pelikiellon aikaisemmin tällä kaudella taklattuaan Happee-pelaajaa

16 comments

  1. Kun seuraa videossa Savolaisen ranteita, niin huomaa ettei mistään vahingosta tosiaankaan ollut kysymys.

  2. Säbänderus onko liiga nyt hajuton ja mauton kolmen pelin ajan..?

  3. Ei tosta mitään olis tullut jos olis ollut joku muu, vahinkona olis menny.

  4. Ihan oikeasti koska tämä kaveri lopettaa? Classic ei tule ikinä menestymään niin kauan ku tää pelaa. Aina sikailee selästä ja itkee jos joku tönii olkapää olkapäätä vasten koska sillon tämä kaveri ei pärjää. Tekee ihan sairaasti virheitäkin joka pelissä. Toivottavasti se uus valmentaja edes ymmärtää laittaa tän pois ykköskentästä. Vaikka onkin saanut kaks mm kultaa niin paljonko kaveri pelas niissä finaaleissa? Niinpä.

  5. Naurattaa Happeen vastineet. Nyt tapahtunut maailman suurin vääryys. Savolainen muka lyönyt munille, ei lyö. Tikka puri kaveria, niin Happeen vastineessa vähäteltiin, ei nuka kuin meinasi. Kyllä saa Happeen Muukkonen mennä peilin eteen! Häpeisi edes!

  6. Ei jumalauta! ”kurinpitäjä” Koponen: Annoit sitten pelikieltoa olettamuksiisi vedoten. Onko se mielestäsi oikeudellisesti oikein? Nyt kannattaa miettiä oletko oikeassa asemassa. Naurettavaa! Yleensä todisteiden puuttuessa ratkaisu tehdään syytetyn eduksi kuten Kivirannankin tapauksessa joka juuri julkistettiin valituslautakunnan toimesta.

  7. Jos tilanne olisi ollut toisinpäin niin ei olisi pelikieltoa tullut

  8. Mitenkään puolustelematta ja tuntematta Savolaista, on pakko sanoa, että hänestä on tullut tuomarien silmätikku.

  9. Kyllä nyt pitäis mätkästä jos pidempää pelikieltoa. Vaikka loppukausi? Ei tokikaan tuosta tempusta itsessään, mutta kun kyseessä on kerran aina sama kaveri. Kyllähän esim. NHL- liigassakin pelaajan historia voi vaikuttaa pelikiellon pituuteen.

  10. Eiköhän tommoisesta pidä laittaa pelikielto oli kyseessä kuka tahansa ja vaikka olisi vahinko niin jokainen on vastuussa mailastaan.

  11. Mitään Koposelta pois ottamatta, todella ammattimainen ja mukava sälli kyseessä, mutta eihän nyt hyvänen aika sama tyyppi voi toimia liigajoukkueen valmentajana ja kurinpitovastaavana samaanaikaan. Käsittääkö liitto lainkaan, kuinka iso uskottavuustappio se on koko lajille! Sais oikeesti loppua tää puuhastelu jo!!!

  12. Käsittääkö Toivola lainkaan, kuinka iso uskottavuustappio tällainen kommentti on sinulle itsellesi. Sais oikeesti loppua tää sun puuhastelu jo! Kyseessä ei ole SPV:n valmentaja Tommy Koponen vaan kurinpitäjä Tommi…

  13. Mitään Toivolalta pois ottamatta, on se Tommikin todella ammattimainen ja mukava sälli.