Liigat

Kapteeni Kauko: ”Tuntuu, että nyt ei ihan kestä päät jokaisella äijällä”

05.04.
2015
6 Kommenttia
5
Liigat
Petri Kaukon mukaan Synergia Areenan mattoalusta oli pomppuinen. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kaukon mukaan Synergia Areenan mattoalusta oli pomppuinen. Kuva: Salibandyliiga

Seinäjoen Peliveljet nappasi toisen voiton miesten Salibandyliigan finaaleissa kaatamalla Happeen Jyväskylässä jatkoajalla luvuin 2-3. Suomen mestaruus on katkolla SPV:lle ensi lauantaina Seinäjoella. Happeen kapteeni Petri Kauko ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

Happee romahti jo lauantaisessa toisen finaalin kolmannessa erässä 0-3-johdosta 5-3-tappioon. Kapteeni Petri Kaukon mukaan joukkue pyrki nyt korjaamaan edellisessä ottelussa tulleet virheet.

– Ihan normaalisti valmistauduttiin. Tiedostettiin mitä tehtiin huonosti kolmannessa erässä ja pyrittiin niitä sitten korjaamaan tähän kolmanteen peliin. Toisessa pelissä lopetettiin se meidän oma pelaaminen ihan täysin ja annettiin kaverin viedä, Kauko analysoi aiempia finaaleita.

– Tänään oli vähän sama homma kolmannessa erässä ja vielä jatkoajallakin. Annettiin pallonhallinta kaverille. Ruvettiin puolustamaan ja pelkäämään virheitä. Jos niitä alkaa näissä peleissä pelkäämään, niin siinä vaiheessa soi sitten omissa.

Happee johti tänäänkin kolmatta finaalia kahdella maalilla kolmannessa erässä, mutta luovutti pelin hallinnan vastustajalle. SPV tuli jälleen rinnalle ja vei voiton jatkoajalla. Kauko näki, että ongelma on eritoten henkisellä puolella.

– Päänupistahan se on kiinni. Ei se mistään muusta riipu. Ei ole näissä pudotuspeleissä ollut vielä tätä ennen tämmöistä ongelmaa. Nämä ovat kovia pelejä, ja tuntuu, että nyt ei ihan kestä päät jokaisella äijällä. Itse kullakin on sen suhteen ongelmaa, paalutti Kauko.

Happeelle jäi itse pelistä luu käteen, mutta Hirviteatteriin saapuneille ottelu tarjoili jälleen hienoja elämyksiä. Kauko kiittelikin 3419 katsojan luomaa tunnelmaa.

– Aivan mahtavaa. Ei voi kuvitellakaan parempaa tunnelmaa. Yleisö oli taas hienosti mukana ja kyllä meidän olisi pitänyt tälle yleisölle voittaa tämä peli. Nyt kävi näin, kapteeni harmitteli.

Jäähallissa pelatussa ottelussa näytti siltä, että kenttä ei ollut aivan tasaisimmasta päästä. Pelaaja ei lähtenyt kuitenkaan syyttelemään alustaa.

– En itse huomannut hirveästi mitään vaikeuksia kentällä. Kyllä sen toki huomasi alkuveryttelyn aikana, että se oli vähän pomppuinen. Pallo lähti elämään, eikä alusta ollut ihan tasainen, mutta samahan se oli molemmille ja kyllähän siinä pelata pystyi, kommentoi Kauko.

SPV on kaivanut kahdesta viimeisimmästä ottelusta voitot. Joukkue on erikoisesti johtanut ottelusarjan otteluita tähän mennessä yhteensä vain minuutin ja kolme sekuntia. Happee on siis ollut pääosin hallitseva osapuoli, mutta menettänyt otteensa loppua kohden. SPV on sen sijaan parantanut jokaisessa ottelussa ja pelasi parhaan ottelunsa kolmannessa kohtaamisessa.

– Tässä on nyt viikon verran aikaa kerätä taas se pelirohkeus ja laittaa äijät kuntoon. Ihan sen oman työn kautta lähdetään parantamaan. Ollaan vähän jokaisessa pelissä oltu siinä kuskin paikalla, mutta nyt kaksi kertaa ollaan päästetty kaveri ihan turhaan mukaan peliin. Ei se tästä mihinkään muutu. Oman tekemisen parantamisen kautta lähdetään seuraavaan peliin, linjasi Kauko.

Linkit:
Ottelun tilastot
Topi Naskalin ottelukuvat
Esa Jokisen ottelukuvat
Pääkallotodistus: Maalivahdit ja SPV-nuorukainen kolmannen finaalin tähtinä
Pääkalloraportti: Jatkoaikadraama: Myllymäki nousi kolmannen finaalin sankariksi
Mikko Kohonen: ”Oli todella iso matsi minulle”
Jatkoaikamaalin veskarin jalkojen välistä tehnyt SPV-hyökkääjä: ”Silmät kiinni ja sinnepäin”
Koponen listasi yhden sytyttäjän ylitse muiden – ”Kovana pudotuspelipelaajana noussut esiin”
Happeen pyyhe ei ole kehässä – ”Ei olla kaivettu edes kassista vielä”

Lue myös siirtouutiset:
Todellinen siirtopommikuvio kytee liigassa: runkosarjan dominoivin pelaaja vaihtamassa maisemaa
Maajoukkuepakki jättämässä SPV:n – nämä vahvimmin ehdolla uudeksi seuraksi

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Eväät syöty
05/04/2015
Kovin on väsyneen oloinen hirviryhmä. Finaaliin saakka kävelemällä, ensimmäinen todellinen testi vasta nyt. Ei kyllä näytä lupaavalta.
Seppo
05/04/2015
"– Päänupistahan se on kiinni. .., Itse kullakin on sen suhteen ongelmaa, paalutti Kauko." Lead us to battle captain K. , well.. Jos kipparinkin murokulho alkaa täristä , niin voe
S7
05/04/2015
Mutta joo jatkoaika voitto on aina yleensä aika pienestä kiinni, joten ei se happeekaan ihan umpipaska ollut! Finaalin arvoisia pelejä, toivottavasti kapteeni nostaa tasoaan, että tulee 5 peli...
Sparta
06/04/2015
Näin ei saa ikinä koskaan missään tilanteessa sanoa... never show the enemy your bleeding...
Api
06/04/2015
Huonosti menee jos oma kapteenikaan ei enää usko menestykseen.
JAPI
06/04/2015
Eihän tää mikää uskon asia ookkaan. Realismiahan toi oli. Ei oo häpeä hävitä paremmalleen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.