Liigat

Tapanilan Erä naarasi Josban kapteenin riveihinsä – ”Maajoukkue tavoitteena”

20.04.
2015
10 Kommenttia
21
Liigat
Kuva: Tapanilan Erä

Kuva: Tapanilan Erä

Joensuulaisen Josban kapteeni Perttu Puska siirtyy Tapanilan Erän miesten Salibandyliigan joukkueeseen. Puska on allekirjoittanut Erän kanssa kahden vuoden sopimuksen.

25-vuotias Puska on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut liigapelaaja. Hyökkääjä on pelannut Salibandyliigaa kahdeksan kauden ajan edustaen koko ajan kasvattajaseuraansa Josbaa, joka tänä keväänä putosi sarjatasoa alemmas miesten Divariin.

– Yhteydenotto tuli nopeasti Erästä. Sen jälkeen olemme keskustelleet varmaan noin 15 kertaa. Lopulta löytyi niin loistava paketti minun ja perheen suhteen, niin pelaamisen kuin elämisenkin suhteen, että oli helppo valita, Puska kertoo Erän tiedotteessa.

Kuluvalla kaudella Puska pelasi 23 liigaottelua, joissa hän keräsi joukkueensa toiseksi kovimman pistesaaliin 34 tehopistettä. Maaleja ja syöttöjä syntyi molempia 17.

– Totta kai oli vaikea jättää Josba, mutta haluan pelata liigassa, joten nyt oli pakko lähteä. Tapanilan Erä on minulle pelaajana hieno paikka kehittyä ja löytää seuraava askel uralla, Puska kuvailee.

Joensuulaisen salibandylahjakkuuden taidot on huomioitu vuosien varrella myös maajoukkuetasolla. Vuonna 2009 nuorten MM-kisoissa pelannut hyökkääjä oli mukana myös Suomen miesten maajoukkueen edellisessä MM-projektissa, mutta loukkaantumiset vesittivät mahdollisuuden taistella lopullisesta kisapaikasta.

– Maajoukkue on minulle selkeä tavoite. Uskon, että Erässä pelaaminen ja harjoitteleminen edesauttavat sitä tavoitetta paljon. Odotan Erältä ammattimaista tekemistä, paloa ja halua menestyä, Puska sanoo.

Tapanilan Erän päävalmentaja Jyri Korsman on vuosien varrella kohdannut Puskan monesti tuhoisaa jälkeä tekevänä vastustajana. Värikäs, itsekin suurella liekillä valmentava liigavalmentaja tietää, että Puskan mukana väriä ja liekkiä saadaan rutkasti myös kaukalon sisälle ja pukukoppiin.

– Pertussa on eniten vakuuttanut se taistelutahto ja periksiantamattomuus. Välillä kierrokset käyvät kovilla ja tulee myös ylilyöntejä, kun elää voimakkaalla tunnemaailmalla pelissä. Mutta sen takia olemme varmaan alun alkaen hänestä kiinnostununeet. Haluamme tunnetta ja intohimoa meidän tekemiseemme ja Perttu on oiva lisä siihen tavoitteeseen, Korsman arvioi.

Puskan sopimuksen myötä Erän liigajoukkueen runko alkaa hahmottua, mutta urheilujohtajan kevääseen kuuluvat pitkät työpäivät jatkuvat vielä muutaman yksityiskohdan viilaamisella.

– Joukkue alkaa olla aika lailla kasassa. Yhtä kahta palaa vielä hahmotellaan, mutta voidaan olla jo aika luottavaisella mielellä. Meillä on vahva joukkue ja pelaamme varmasti mitaleista, Erän urheilujohtaja Joonas Naava myhäilee.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Varma tieto
20/04/2015
Kohta tuleekin sitte päivän suurin pommi ja Kukkolan sopimus Erään julkaistaan!?
Varmaa tietoa?
20/04/2015
Kuinkas varmaa tietoa?
SuuJoen
20/04/2015
Toivottavasti Perttu löytää kadoksissa olleen taitotasonsa, oli nimittäin viimeisen kauden kuin varjo entisestä. Pisteiden valossa yllättävän hyvä kausi mutta pelillisesti varmaan huonoin ikinä. Tsemppiä jatkoon pp.
60100
20/04/2015
Loistava värväys, onnea Erälle! Vähän odottelinkin kuka saa Puskan nimmarin sopimukseen. Olisin mieluusti nähnyt kaverin SPV-paidassa ensi kaudella, mutta tällä mennään. Hyvä että pysyi Salibandyliigassa :)
Varma tieto
20/04/2015
Perstuntumatietoa, hirveän usein se ei petä! Kapasella sormet pelissä saadakseen vanhan tutkaparinsa takaisin Sinisiin :)
Felix
20/04/2015
Josban tyhjennysmyynnissä myös Pauno Kajoksinen, ykköspistemies, varmalähtijä, onko Erä mukana kilpailussa. Olis kyllä aika erän tyyppinen pelaaja. Vai Nykkyn houkuttelemana tambereelle..
Herätys
20/04/2015
Farssi!! kausi ollu monta viikkoa paketissa jo eikä vieläkään huhumaa auki?? milloin aukeaa??
vesa
21/04/2015
Juu äkkiä huhumaa auki! Liigan lisäksi myös divarin!
S7
21/04/2015
No nyt petti perstuntuma ja mosa hallin seinien huhut...
Maan Hiljainen
21/04/2015
Tiesittekö muuten, että Teemu Selänne on vaihtamassa lajia ja ryhtyy jäätanssijaksi? Varma tieto.

Aivan mahtavia nämä 'varman tiedot' ja 'sisäpiirin luotettavat lähteet''. Puhutaan suuta suuremmalla, vaikka tieto on peräisin omista istumalihaksista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.